Έντυπη Έκδοση

Ο ελεύθερος σκοπευτής του Jacques Tardi

Ο Martin Terrier είναι ένας κόπανος. Διαθέτει όμως όλες τις απαραίτητες αρετές για να είναι καλός φονιάς: ακριβής, αποτελεσματικός και διακριτικός.

Επειτα από δέκα χρόνια πιστών υπηρεσιών στον αινιγματικό χρηματοδότη κ. Cox, για λογαριασμό του οποίου εκτελεί παντελώς άγνωστα σε αυτόν άτομα ανά την Ευρώπη, ο Terrier αποφασίζει να επιστρέψει στη μικρή επαρχιακή πόλη της Γαλλίας όπου φαντάζεται ότι τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες η αγαπημένη του Anne, που πριν από πολλά χρόνια του είχε υποσχεθεί ότι θα τον παντρευτεί. Τα πράγματα όμως δεν πρόκειται να εξελιχτούν όπως τα περιμένει ο πρόωρα συνταξιοδοτημένος εκτελεστής...

Το πιστολίδι και τα πτώματα πέφτουν βροχή σε αυτήν τη διασκευή του ομώνυμου αστυνομικού μυθιστορήματος «La position du tireur couche» («Η πρηνής θέση του σκοπευτή», ελλ. μτφ. Θ. Τσαπακίδης, εκδ. Αγρα) από τον Γάλλο μετρ του είδους Jacques Tardi, ο οποίος πέντε χρόνια μετά το «Μελαγχολικό κομμάτι της Δυτικής Ακτής» (βλ. «9», τεύχος 276), επιστρέφει διμύτερος με έναν δεύτερο φόρο τιμής στον παλιό του φίλο Jean-Patrick Manchette (1942-1995), βασικό εκφραστή της πρωτοποριακής γενιάς του «κοινωνικού νουάρ» κατά τη δεκαετία του 1970. Για μία ακόμη φορά, ο συνδυασμός της πένας του Manchette με το πενάκι του Tardi λειτουργεί στην εντέλεια. Από τις εκδόσεις Futuropolis.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Σχετικά θέματα: Κομικ(ς)οδρόμιο
Ντον Ρικλς: Ο κωμικός και το δισδιάστατο άλτερ-έγκο του
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Θέατρο
Προσωπικές κρίσεις για ένα θέατρο της κρίσης
Επίγονοι του Σοφοκλή και βελγική πρωτοπορία
Κομικ(ς)οδρόμιο
Ο ελεύθερος σκοπευτής του Jacques Tardi
Ντον Ρικλς: Ο κωμικός και το δισδιάστατο άλτερ-έγκο του
Μουσική
Τα 10 καλύτερα άλμπουμ του 2010
Τριάντα χρόνια τουρτούρισμα
Συνέντευξη: Γιώργος Νταλάρας
Το όνομά μου, όχι η ψυχή μου, συνδέεται με την κυβέρνηση
Τι περιμένουμε από το 2011
Ηρθε ο νέος με τα δώρα