Έντυπη Έκδοση

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ

Πήρε αποστάσεις από το... βαμμένο μαλλί

Αποστάσεις από τον Φαήλο Κρανιδιώτη, αποφεύγοντας όμως να μπει στην ουσία των απόψεών του περί «ντιντήδων» της πολιτικής με το «βαμμένο μαλλί» και τα «αδελφίστικα κόλπα» που διαπρέπουν στην «καμαρίλα» της Ελλάδας, αναγκάστηκε να πάρει η Ρηγίλλης μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσαν.

«Μίλησα με τον πρόεδρο» λέει ο Κρανιδιώτης «Μίλησα με τον πρόεδρο» λέει ο Κρανιδιώτης «Ο κ. Κρανιδιώτης δεν έχει επίσημη θέση στο κόμμα της Ν.Δ. και δεν είναι σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά», ανέφεραν κύκλοι της Ν.Δ. «Είναι απλό μέλος του κόμματος που επικοινωνεί τις απόψεις του».

Ο ίδιος ο Φ. Κρανιδιώτης με νεότερες δηλώσεις του αποκάλυψε ότι είχε μακρά συζήτηση με τον Α. Σαμαρά. «Με συγχάρηκαν τέσσερις βουλευτές μέχρι τώρα και το βράδυ μίλησα για πάρα πολλή ώρα και με τον πρόεδρο, αυτές τις επιθέσεις και τις κριτικές εγώ δεν τις έχω δει και δεν τις έχω ακούσει», δήλωσε στον «Σκάι» δίνοντας την εικόνα μιας στενής σχέσης που ελάχιστα στελέχη έχουν με τον Σαμαρά.

Περίσκεψη

Οι εσωκομματικές αναταράξεις δείχνουν τον προβληματισμό για τον ρόλο των συμβούλων, θεσμικών και μη θεσμικών στο πλευρό Σαμαρά. Η Ν.Δ. επισήμως απέφυγε να καταδικάσει τις δηλώσεις Κρανιδιώτη κι ας έγιναν αυτές γαϊτανάκι στο γαλάζιο στρατόπεδο για το ποιους εννοεί, αν έχει την έγκριση Σαμαρά και αν θα τον επηρεάσει εν όψει και του κομματικού ανασχηματισμού που θα γίνει, πιθανόν μετά τα Φώτα, στη Ν.Δ.

«Τον Καραμανλή και όλους τους άλλους τους "έφαγε" το περιβάλλον», δήλωσε στον «realfm» ο Γεράσιμος Γιακουμάτος χθες.

«Μακριά από τους βασιλικότερους του βασιλέως», τόνισε. «Στην Ελλάδα υπάρχει και το επάγγελμα του κολαούζου, αλλά ο Σαμαράς είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα».

Σφράγισμα συνόρων

Ο Φ. Κρανιδιώτης στην ερώτηση αν οι απόψεις του εκφράζουν και τον πρόεδρο της Ν.Δ. απάντησε: «Δεν διαφωνεί με το ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται ευθέως δημόσια, με διαφάνεια, με βάση αρχές και ιδέες, γιατί αυτό είναι που λέω εγώ. Υπάρχουν δύο σχολές: η σχολή της πολιτικής και της παραπολιτικής. Ο ο Α. Σαμαράς έχει πορευτεί με τη σχολή της πολιτικής μπροστά». Υποστήριξε ότι δεν φωτογράφιζε με τις δηλώσεις του τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον οποίο έχει φίλο, ούτε τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. «Δεν αναφέρομαι σε κανένα πρόσωπο, αν κάποιοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε οποιοδήποτε κόμμα και αν είναι αυτό, είναι δικό τους πρόβλημα», είπε.

Επιχείρησε και νέα παρέμβαση στις επιλογές Σαμαρά λέγοντας ότι τα στελέχη θα κληθούν να υπηρετήσουν «συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένες γραμμές».

Ενώ προχθές χαρακτήρισε «εφεύρημα» τον μεσαίο χώρο και για τον σύμβουλο του Κ. Καραμανλή Γιάννη Λούλη είπε ότι «το μόνο κοινό που υπάρχει είναι ότι ανήκουμε στο ανθρώπινο είδος», χθες επαίνεσε τον τέως πρωθυπουργό.

«Στις μεγάλες πολιτικές, εγώ όχι μόνο με την ψήφο μου αλλά και με την υπογραφή μου και πριν από τις εκλογές με άρθρα μου τον στήριξα», είπε. «Στην εξωτερική πολιτική ο Κ. Καραμανλής έκανε μεγάλα πράγματα και προσπάθησε να κάνει».

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν και οι απόψεις που εξέφρασε σε άρθρο του στη «Δημοκρατία» για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πρότεινε «σφράγισμα των συνόρων, επί τόπου ανάσχεση με την άσκηση της απαραίτητης βίας, μαζικές συλλήψεις, κράτηση σε στρατόπεδα και απελάσεις».

Η Ρηγίλλης απάντησε ότι «οι απόψεις της Ν.Δ. εκφράζονται από τον πρόεδρό της και τους αρμόδιους τομεάρχες».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Απελευθέρωση επαγγελμάτων
Αποφασισμένος για τα κλειστά
Δημόσιο
Μείον 15% στους μισθούς ΔΕΚΟ ήδη
Νέα Δημοκρατία
Πήρε αποστάσεις από το... βαμμένο μαλλί
Οικονομική κρίση
2010: ο 1ος χρόνος της κρίσης
ΠΓΔΜ
Μιλόσοσκι: Ωρα για το όνομα
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Και Μητρώο Εμπόρων
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Επιστρέφει η Αρχή για βρώμικο χρήμα
Υπουργείο Εσωτερικών
Πιο ηλεκτρονικό το Δημόσιο
Διορίστηκαν οι 7 γραμματείς στην περιφέρεια
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Γραφείο αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας
Υπουργείο Υποδομών
Με κλήρωση οι αναθέσεις για μικρά έργα
Υπόθεση Siemens
Δίωξη για τις συμβάσεις Ζίμενς-ΟΣΕ
Άλλες ειδήσεις
Αύριο «Κυριακάτικη», τη Δευτέρα η «Ε»