Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΤΟ... ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΠΡΟΟΡΙΖΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΧΑΡΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ

«Θα τους τα έκανα δώρο» είπε και έφυγε υπό όρους

Ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, προκειμένου να μην προφυλακιστεί, κατέβαλε χρηματική εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ
«Δωρεά για το νοσοκομείο». Αυτό επικαλέστηκε για άλλη μια φορά και στην ανακρίτρια ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου για τα χρήματα τα οποία φέρεται ότι απαίτησε και πήρε εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία. Μετά την πολύωρη απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πλήρες θέμα...

 • Δημόσιος Τομέας

  • Ποιοι ωφελούνται αποφεύγοντας το σκόπελο των 67 Σύνταξη με 25ετία στο Δημόσιο
   Τα μυστικά για σύνταξη στο Δημόσιο πριν τα 67 Η 25ετία και η ημερομηνία συμπλήρωσή της είναι το κλειδί για τη συνταξιοδότηση, πριν τα 67, χιλιάδων ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Κερδισμένοι των σχετικών διατάξεων είναι οι μητέρες ανήλικων τέκνων που θεμελίωσαν μέχρι το τέλος του 2010 και που παίρνουν σύνταξη στα 50, οι τρίτεκνες, που θεμελίωσαν 20ετία μέχρι το τέλος του 2010 και βγαίνουν χωρίς όριο ηλικίας, άνδρες με ανήλικα που συμπλήρωσαν 25ετία τη διετία 2011-2012 με έξοδο έως και 15 χρόνια γρηγορότερα και οι άνδρες με τρία τέκνα. Χαμένοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμπληρώνουν 25ετία μετά την 1η Ιανουαρίου 2013, καθώς μπαίνει τέλος στις ειδικές διατάξεις για τη συνταξιοδότηση των γονέων με ανήλικα τέκνα. Δηλαδή πλήρης σύνταξη καταβάλλεται πλέον σε ηλικία 67 ετών. Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΤΗ
 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ Μας έφαγαν τα μόρια στον ΟΑΕΔ
   Τα 106 μόρια έγιναν 67! Περίεργα παιχνίδια του ΟΑΕΔ, εις βάρος των ανέργων, καταγγέλλει ζευγάρι από τον Πύργο Ηλείας. Οπως λένε στην Ε, οι υπάλληλοι δεν καταχώρισαν στην ηλεκτρονική αίτηση της συζύγου 36 μόρια λόγω τριών παιδιών, ενώ παραποίησαν και τα μόρια του χρόνου ανεργίας. Ετσι παρέμεινε επιλαχούσα στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, 7.400 θέσεων.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΥΝΗΓΟΥ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ Τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον γάζωσε
   Ο δρόμος του 30χρονου όμως, πέρασε από τα σημεία που είχαν στήσει καρτέρι οι άλλοι κυνηγοί κι έτσι ο άτυχος νέος δέχτηκε πολλούς πυροβολισμούς και έπεσε νεκρός Αλλος ένας ακατανόητος και άδικος θάνατος κυνηγού σημειώθηκε χθες στη Φθιώτιδα και είναι ο δεύτερος το τελευταίο τρίμηνο στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για 30χρονο ηλεκτρολόγο, που το κυνήγι για πουλιά στις πλαγιές της Οίτης στάθηκε μοιραίο. Ενας άλλος κυνηγός τον πέρασε για αγριογούρουνο και τον γάζωσε με σφαίρες.
  • Διαλυτήριο κλεμμένων οχημάτων
   Η αποθήκη στη Ναύπακτο δεν ήταν παρά ένα... διαλυτήριο κλεμμένων οχημάτων από την Αθήνα, που είχαν οργανώσει δύο κάτοικοι της περιοχής, 44 και 45 ετών, που συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς. Οι δύο δράστες ομολόγησαν ήδη δεκάδες κλοπές αυτοκινήτων στην Αττική.
  • Πιστολιές στον Αλιμο
   Αλιμος όπως Σικάγο. Πυροβολισμοί αντηχούν Σάββατο μεσημέρι στη λεωφόρο Ποσειδώνος, όταν δύο άντρες ανοίγουν πυρ κατά επιχειρηματία. Ο ίδιος, όμως, οπλοφορεί και απαντάει άμεσα στα πυρά. Ολα δείχνουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
 • ΣτΕ

  • Στο ΣτΕ για τα τσιγάρα που έκαναν «φτερά»
   Υστατη μάχη ενώπιον του Συμβουλίου της Επικράτειας δίνει προφυλακισμένος τέως τελωνειακός υπάλληλος προκειμένου να γλιτώσει την καμπάνα της οριστικής πειθαρχικής παύσης που του έχει επιβληθεί από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο.
 • Εργασία & Ασφάλιση

  • ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γίνετε γραφίστας αυτοκινήτων
   Δημιουργήστε ένα website όπου να προσφέρετε τη δυνατότητα σε κάθε έναν να δίνει ένα νέο...«πρόσωπο» στο αυτοκίνητό του, είτε είναι ιδιωτικής χρήσης είτε επαγγελματικό. Αν το αυτοκίνητο είναι επαγγελματικό, μπορείτε να το μετατρέψετε σε μια κινητή... μονάδα διαφήμισης της εταιρείας σας.
  • ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Πρόσληψη 453 συνεργατών για εκπαίδευση παιδιών Ρομά
   Οι διαμεσολαβητές είναι συνεργάτες καταγωγής ρομά που εποπτεύουν την τακτική φοίτηση των μαθητών, συνοδεύουν τους μαθητές στο σχολείο, διευκολύνουν -όποτε χρειάζεται- την πρόσβαση των συνεργατών του Προγράμματος στους καταυλισμούς και συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ σχολείου και οικογένειας.

   Ρεπορτάζ σελ. 26
  • Πρόγραμμα για 10.000 ανέργους 30-65 ετών
   Το πρώτο πακέτο για την απασχόληση 10.000 ανέργων θα τρέξει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά και θα αφορά αυτή τη φορά ανέργους από 30 έως και 65 ετών. Πρόκειται για το νέο πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που θα θέσει σε εφαρμογή από τις αρχές του 2014 ο ΟΑΕΔ.
  • ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ Οι αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα
   Προκειμένου να αποφευχθούν αυθαίρετες παρερμηνείες σχετικά με τις αργίες και την αμοιβή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα για τις αργίες Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων, η ΓΣΕΕ ενημερώνει για τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία.
  • ΟΔΗΓΙΕΣ Τα δικαιώματα και η αποζημίωση του απολυμένου
   Οδηγίες προς εργαζομένους για το τι πρέπει να κάνουν όταν τους ανακοινωθεί η απόλυση, καθόλου σπάνιο στις ημέρες που ζούμε. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όσον αφορά την αποζημίωση που καταβάλλεται σε περίπτωση καταγγελίας χωρίς προειδοποίηση, αυτή είναι διπλάσια από τη χορηγούμενη σε περίπτωση τακτικής (με προειδοποίηση) καταγγελίας.
  • Πότε παίρνω σύνταξη
   * Στείλτε μας τις απορίες και τα ερωτήματά σας για το πότε θα πάρετε σύνταξη και τον τρόπο υπολογισμού της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση ergasia@eleftherotypia.net. Θα δημοσιευθούν στην «Ε» με σειρά προτεραιότητας.
  • Προίκα 150 εκατ. του Ευρωκοινοβουλίου στο ταμείο απασχόλησης
   Με ετήσιο προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ και συμπερίληψη των αυτοαπασχολουμένων στους δυνάμει δικαιούχους του, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Κανονισμός που θεσπίζει το αναθεωρημένο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) για την περίοδο 2014-2020.
  • Βιβλίο του Ι. Κουκιάδη για το εργατικό δίκαιο
   Το νέο βιβλίο του ομ. καθηγητή ΑΠΘ, Ιωάννη Δ. Κουκιάδη, «Εργατικό Δίκαιο - Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις» καλύπτει όλο το φάσμα των θεσμών του συλλογικού εργατικού δικαίου, όπως συνδικαλιστικές ελευθερίες, σύσταση, λειτουργία και διάλυση συνδικαλιστικών οργανώσεων, άσκηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην επιχείρηση, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαιτησία, απεργία, καθώς και τη δικαστική επίλυση συλλογικών διαφορών.
  • Δράση των ασφαλιστικών κατά των τροχαίων
   Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτότυπη δράση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, φορτηγά οδικής βοήθειας, που μετέφεραν τρακαρισμένα οχήματα, κυκλοφορούσαν σε πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας κατά τις νυχτερινές ώρες, προσελκύοντας την προσοχή πεζών, οδηγών και επιβατών. Τα φορτηγά ήταν ντυμένα με πανό, με ευδιάκριτο το μήνυμα: «Ηπιε, οδήγησε, σκοτώθηκε. Εσύ, τι θα κάνεις;».
  • Οι προσλήψεις της εβδομάδας
   Αναζητήστε τις ευκαιρίες απασχόλησης για εποχική κατά κύριο λόγο εργασία, που γι' αυτήν την εβδομάδα εντοπίζεται στους παρακάτω φορείς:
 • Κρήτη

  • Τους κουρεύουν χρέη, τους σώζουν το σπίτι
   Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Νεαπόλεως Λασιθίου «κουρεύονται τα τραπεζικά χρέη» υπερχρεωμένου ζευγαριού κατά 60% και 40% αντίστοιχα, αλλά και σώζεται η μοναδική κατοικία, κυριότητας της συζύγου, αγροτεμάχια και αυτοκίνητα.
  • Ξεκίνησε το πρόγραμμα για πρόσληψη ανέργων
   Στην Κρήτη ξεκίνησε σήμερα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων. Το πρόγραμμα αφορά όσους είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών»» ή «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στον κλάδο του τουρισμού».
  • 3.000 Αϊ-Βασίληδες για άρρωστα παιδιά
   Το 3ο Santa Run εκτυλίχθηκε τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία Η βροχή δεν πτόησε τους χιλιάδες πολίτες που ντύθηκαν Αγιοι Βασίληδες στέλνοντας μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και σεβασμού της διαφορετικότητας μέσα από το 3ο Santa Run στο οποίο συμμετείχαν. Η εκδήλωση εκτυλίχθηκε τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Παρασκευής στο κέντρο των Χανίων.
  • Επίτιμος δημότης Ηρακλείου ο Κινέζος πρέσβης
   Ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης απονέμει τον τίτλο στον Du Qiwen που λέει αντίο στη χώρα μας Κοπέλι από την Κίνα είναι από προχθές ο Κινέζος πρέσβης στην Ελλάδα, Du Qiwen. Λίγο πριν ο ίδιος πει στους Ελληνες «zai jian» (αντίο στα κινέζικα) και ενώ λήγει η θητεία του στη χώρα μας, ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης του απένειμε τον τίτλο του «Δημότη επί Τιμή» της πόλης.
 • Θεσσαλονίκη

  • Ρούχα, τρόφιμα, παιχνίδια από την ΕΛ.ΑΣ.
   Ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια παρέδωσε η Ελληνική Αστυνομία σε ιδρύματα της Θεσσαλονίκης. Η κίνηση αυτή έγινε με αφορμή τις γιορτές, όπου το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε εθελοντικά ρούχα, τρόφιμα, προϊόντα καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και παιχνίδια, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους συνανθρώπους μας.
  • «Πολύς θόρυβος για το τίποτα η έκρηξη κοντά στα ΜΑΤ»
   Αντιστρόφως ανάλογη από τον κρότο που προκάλεσε είναι η ανησυχία της Αστυνομίας για την αυτοσχέδια εμπρηστική κατασκευή που εξερράγη τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δίπλα στο κτήριο των ΜΑΤ, στη Θεσσαλονίκη. Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, ενώ αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εξέταζαν όλα τα ενδεχόμενα κατά τη διάρκεια των ολονύχτιων ερευνών.
 • Ελαιόλαδο

  • ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ Το λάδι πάει ταμπλό
   Η Ελλάδα είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγός χώρα στον κόσμο, με περίπου 140 εκατ. ελαιόδενδρα και κάπου 400.000 τόνους ελαιολάδου το χρόνο, εκ των οποίων το 75% ώς 80% είναι εξαιρετικά παρθένο. Και ενώ οι Θεσσαλοί αγρότες δίνουν ραντεβού στη Λάρισα στις 19 Γενάρη για πανελλαδική συνδιάσκεψη, με το ερώτημα των μαζικών κινητοποιήσεων, το 2014 έρχεται με μια νέα προοπτική για τους Ελληνες αγρότες μέσω... Χρηματιστηρίου!
 • Τουρισμός

  • Αγιος Βασίλης έρχεται από τη Βουλγαρία...
   Σωτηρία στο χειμαζόμενο ελληνικό χειμερινό τουρισμό δίνουν οι γείτονες, ενώ, την ίδια ώρα, χιλιάδες Ελληνες περνούν τα σύνορα για φθηνές διακοπές στα βουλγαρικά θέρετρα Την ώρα που χιλιάδες Ελληνες αναζητούν λίγη χρυσόσκονη στη ζωή τους και κλείνονται στα σπίτια τους, οι Βούλγαροι, ως άλλοι Αϊ-Βασίληδες, έρχονται να ρίξουν σωσίβιο την Πρωτοχρονιά στα ξενοδοχεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Αλλά, όπως λένε εκπρόσωποι φορέων και τουριστικών πρακτορείων, επειδή τα ξενοδοχεία λειτουργούν και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.
 • Αρθρα

  • Πίσω από το παραβάν του τρόμου και των δολοφονιών!
   Η χρονιά κλείνει με τρία αποτρόπαια εγκλήματα, μοναδικά στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Ολοι οι θιασώτες και ηθικοί αυτουργοί αυτών των πράξεων ίσως έχουν κατανοήσει ότι ο πόνος και η θλίψη που προκαλεί μια δολοφονία οποιουδήποτε νέου, είτε αυτός κινείται στην άκρα Αριστερά ή στην άκρα Δεξιά, είναι ίδιος!...
 • Ανθρώπινα

  • Ροζ μοναξιά παραμονή Πρωτοχρονιάς
   Συνέντευξη με την ΤΖΕΝΗ «Χρόνος αμεταχείριστος εντελώς. Πληροφορίαι: Αδιέξοδον. Ωρα: Πάσα» ΚΙΚΗ ΔΗΜΟΥΛΑ Πρόκειται για πρωτότυπη συνέντευξη που πήρε η φοιτήτρια Κατερίνα Πλατανησιώτου στο μάθημα της Εγκληματολογικής Θεωρίας ΙΙ, με επιβλέποντα τον Αντώνη Μαγγανά, καθηγητή Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο οποίος σχολιάζει: «Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, που υποτίθεται ότι είναι οικογενειακή γιορτή, οι κοπέλες με τα ροζ τηλέφωνα κάνουν χρυσές δουλειές λόγω της έντονης ανάγκης των ανδρών να «μιλήσουν» με κάποιον».
  • Το παραμύθι του
   Για ασφάλεια πήρε τους φύλακες και τα φυλαχτά, όλα τα πλούτη του και τις ευκολίες του και κλείστηκε στον εαυτό του. Δημοσίως δήλωσε ότι μαθαίνει αγάπη. Μέρα και νύχτα θυμόταν, σκεφτόταν, διάλεγε και αποφάσιζε. Κατέγραφε, ασταμάτητα, πράγματα και πρόσωπα και τα στοίχιζε σε τρεις κατηγορίες: εγώ, εδώ, τώρα. Τα μετρούσε με υπολογισμό εξουσίας, τα ταξινομούσε με έλεγχο κτήσης και τα προγραμμάτιζε με απαίτηση απόλαυσης.
 • Συνεντεύξεις

  • ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟ 1961, ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 90 Η ΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ Ελλη, η αληθινή βασίλισσα της Βικτωρίας
   Δύο μέρες αργότερα, με οδήγησαν στην οδό Μέρλιν. Κι από εκεί στο Χαϊδάρι. Εκεί εκτέλεσαν τους 200. Τους μετέφεραν στα κρεματόρια. Ενα βράδυ μάς πήραν και τη μικρή Ηρώ» Η Ελλη Νικολάου ακόμα περνά τις ώρες της στο βιβλιοπωλείο της, στην πλατεία Βικτωρίας. «Εχω γεννηθεί το 1925» λέει με περηφάνια «Τότε μας έκλεψαν οι Γερμανοί. Τώρα, όμως, μας έκλεψαν οι δικοί μας. Αλλά υπάρχουν πολλοί που, επειδή είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι, δεν απλώνουν το χέρι. Γι' αυτούς φοβάμαι». Η Ελλη Νικολάου πλησιάζει στα 90 της χρόνια κι ακόμα περνάει τις ώρες της στο βιβλιοπωλείο της, στην πλατεία Βικτωρίας. «Μπορώ και σκέφτομαι. Στέκομαι στα πόδια μου. Ακόμα δεν ξόφλησα. Εχω γεννηθεί το 1925», λέει με περηφάνια. Ζωντανή ιστορία η ίδια, παρατηρεί τις αλλαγές γύρω της. «Οι άνθρωποι στις μέρες μας περπατούν με σκυμμένο το κεφάλι», λέει με απογοήτευση.
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ποιοί ωφελούνται αποφεύγοντας το σκόπελο των 67 Σύνταξη με 25ετία στο Δημόσιο
   Διαβάστε σήμερα στην Ελευθεροτυπία Η 25ετία και η ημερομηνία συμπλήρωσής της είναι το «κλειδί» για τη συνταξιοδότηση, πριν τα 67, χιλιάδων ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Κερδισμένοι των σχετικών διατάξεων είναι οι μητέρες ανήλικων τέκνων που θεμελίωσαν μέχρι το τέλος του 2010 και που παίρνουν σύνταξη στα 50, οι τρίτεκνες που θεμελίωσαν 20ετία έως το τέλος του 2010 και βγαίνουν χωρίς όριο ηλικίας, πατέρες με ανήλικα που συμπλήρωσαν 25ετία τη διετία 2011-2012 με έξοδο έως και 15 χρόνια γρηγορότερα και οι άνδρες με τρία τέκνα.