Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ Α' ΑΘΗΝΩΝ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ξεκινούν οι on-line κατασχέσεις

Τραπεζικό απόρρητο τέλος. Οι εφορίες ενημερώνονται άμεσα για το ύψος των καταθέσεων και την κίνηση των λογαριασμών όσων έχουν χρέη

Το μακρύ «ποντίκι» της Εφορίας
Σε τέσσερις εφορίες ξεκινούν πιλοτικά οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις-εξπρές για οφειλές προς το Δημόσιο. Οι τυχεροί είναι όσοι υπάγονται στις ΔΟΥ Α' Αθήνών, Ηλιιούπολης, Κηφισιάς και τη ΦΑΕ Πειραιά. Οι ελεγκτές θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις των οφειλετών εντός 24 ωρών και η κατάσχεση θα ολοκληρώνεται μέσα σε 10 ημέρες.

Πλήρες θέμα...

 • Υπουργείο Οικονομικών

  • Καθησυχάζει το υπουργείο τους «έντιμους φορολογουμένους»
   Να καθησυχάσει τους φορολογουμένους, ότι δεν κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τον έφορο, τα πρόστιμα ή ακόμα και με κατασχέσεις, προσπαθεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ενεργοποίηση των έμμεσων τεχνικών ελέγχου των φορολογικών δηλώσεων.
 • Επενδύσεις

  • Ευρωπαϊκή σύμπραξη με ιδιώτες στο σιδηρόδρομο
   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το «Shift2Rail», μια νέα σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, ύψους σχεδόν 1 δισ. ευρώ, με στόχο την αύξηση του αριθμού επιβατών και εμπορευμάτων στους σιδηροδρόμους της Ευρώπης.
 • Cosco

  • ΑΝ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ Cosco που 'γινες δίκοπο μαχαίρι
   Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στις επεκτατικές βλέψεις της Cosco και στις τάσεις συγκέντρωσης και συνεργειών στη λιμενική βιομηχανία Το μεγαλύτερο μέρος των φορτίων που διακινούνται σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά είναι φορτία άλλων εταιρειών, ανταγωνιστικών προς την Cosco Το 2014 αναμένεται να αποτελέσει έτος σημαντικών εξελίξεων για την εγχώρια λιμενική βιομηχανία. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της αποκρατικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ, που θεωρούνται «εξέχουσας σημασίας», δεδομένου του υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνουν.
 • ΕΣΕΕ

  • Λευκή Νύχτα, λειψό ταμείο
   Χιλιάδες Αθηναίοι κατέβηκαν το Σάββατο που πέρασε στο κέντρο της Αθήνας για να τιμήσουν τον νέο θεσμό της «Λευκής Νύχτας». Τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά για να κάνει ο κόσμος τα ψώνια του. Για «απόλυτη επιτυχία» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης. Παραδέχτηκε πάντως ότι οι πωλήσεις δεν ήταν ανάλογες της προσέλευσης του κόσμου.
 • Εφορία

  • 48 ΩΡΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΕΛΩΝ Ι.Χ., ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΦΑΠ, ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Μέρες φορολογικών παθών
   Ουρές ταλαιπωρίας Μάχη με το χρόνο και τις ουρές των τραπεζών θα πρέπει να δώσουν οι φορολογούμενοι τις τελευταίες δύο ημέρες του χρόνου, ώστε να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην Εφορία, καθώς στο τέλος του χρόνου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, του φόρου εισοδήματος, του ΦΑΠ και του Ειδικού Τέλους Ακινήτων.
 • Εθνική Τράπεζα

  • Τελευταία μέρα για έξοδο με εθελουσία στην Εθνική Τράπεζα
   Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την εθελούσια έξοδο εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας. Το πρόγραμμα αφορά κυρίως εργαζομένους που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για την άμεση λήψη σύνταξης, εργαζομένους που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια (περιλαμβάνει και υπαλλήλους των FBB, ProBank), προβλέπει συνολική αποζημίωση έως 170.000 ευρώ, αλλά με το τελικό ποσό μειωμένο ανάλογα με τα δάνεια που έχουν λάβει ήδη αλλά και το «κούρεμα» του εφάπαξ (που συμφωνήθηκε με τον ΣΥΤΑΤΕ).
 • Τράπεζες

  • 3,2 ΔΙΣ. ΔΟΛ. Η ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΟ 14,4 ΔΙΣ. ΤΟ 2009 Η Finansbank από ισχυρό χαρτί έγινε πονοκέφαλος
   Ενώ ξένοι αναλυτές και επενδυτικοί οίκοι εκτιμούν ότι η τουρκική κρίση είναι ακόμη στα πρώτα στάδιά της Η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης και της τουρκικής λίρας «πριονίζουν» τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας Οξύνεται η πολιτική κρίση στην Τουρκία, «βουλιάζει» η οικονομία της, με αναπόφευκτες συνέπειες και για την Εθνική Τράπεζα, που λόγω Finansbank καθίσταται μέρος του προβλήματος.