Έντυπη Έκδοση

Οι Γερμανοί «επιβεβαιώνουν» τον Κάντα

Σιγή ιχθύος τηρεί η δικομματική κυβέρνηση για την υπόθεση Κάντα, η οποία λαμβάνει διακομματικές και διαχρονικές διαστάσεις, την ώρα που το σκοτεινό πάρτι με τις μίζες γίνεται πρώτο θέμα και στη Γερμανία. Σύμφωνα με τη «Suddeutsche Zeitung», οι αναφορές του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών για εμπλοκή γερμανικών πολεμικών βιομηχανιών στο χορό των εκατομμυρίων ταυτίζονται με στοιχεία που έχει στα χέρια της η Εισαγγελία της Βρέμης, κάτι που διαψεύδουν πάντως οι εμπλεκόμενες εταιρείες.

Μάλιστα η γερμανική εφημερίδα κάνει λόγο για πιέσεις εκπροσώπων γερμανικών κυβερνήσεων προς την Αθήνα προκειμένου να αγοράσει νέα οπλικά συστήματα, παρ' όλο που η Ελλάδα είναι υπερχρεωμένη και καλά εξοπλισμένη, όπως αναφέρει.

Οι Γερμανοί εισαγγελείς διεξάγουν συγκεκριμένα έρευνες σε βάρος των γερμανικών ομίλων Rheinmetall και Atlas και όπως αναφέρει η «Suddeutsche Zeitung» γνωρίζουν με ποιους πολύπλοκους τρόπους διοχετεύθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην Αθήνα - συγκεκριμένα 18 εκατομμύρια για τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων του τύπου «Ποσειδών», αλλά και μίζες για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad από την Rheinmetall. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάντας παραδέχεται ότι ένα μέρος των χρημάτων έφτασε στον ίδιο, «μέσω ενός μεσάζοντα της Rheinmetall και της Atlas τον οποίο η Εισαγγελία της Βρέμης θεωρεί κομιστή των χρημάτων».

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στην αγορά των 170 αρμάτων μάχης Leopard 2Α6 Hel από τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (KMW), για την οποία ο Κάντας κατέθεσε ότι εισέπραξε συνολικά 1,7 εκατομμύρια ευρώ. Β. ΣΑΜ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Γερμανία
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Εταιρείες Εξοπλιστικών Συστημάτων
Πολιτικά σκάνδαλα
Διαφθορά
Στρατιωτικοί εξοπλισμοί
Δικαστικό ρεπορτάζ
Κύριο θέμα
Η ώρα των «λογαριασμών»
Σχετικά θέματα: Διαφθορά
Η ώρα των «λογαριασμών»
ΣΥΡΙΖΑ: Εξοπλιστική δυσωδία
Της αμύνης τα παιδιά...
Μετά την «ψυχική εκτόνωση» στη Μαλαισία, σήμερα στην Ευελπίδων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Διαφθορά
Η ώρα των «λογαριασμών»
ΣΥΡΙΖΑ: Εξοπλιστική δυσωδία
Οι Γερμανοί «επιβεβαιώνουν» τον Κάντα
Της αμύνης τα παιδιά...
Μετά την «ψυχική εκτόνωση» στη Μαλαισία, σήμερα στην Ευελπίδων
Τρόικα
Ποδαρικό τρόικας με νέα μέτρα
Δημοσκοπήσεις
Πρώτη δύναμη η «απαισιοδοξία»
Ελληνική Προεδρία Ε.Ε.
«Θα τα καταφέρουν με την προεδρία οι Ελληνες;»
Σύνταγμα της Ελλάδος
Πενταετία ήταν και πέρασε... στα μουλωχτά