Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ, ΟΜΩΣ...

Πρώτη δύναμη η «απαισιοδοξία»

Το 68,6% των Ελλήνων πιστεύει πως όσον αφορά την κρίση τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας και το 27,3% επιλέγει τη λέξη «καταστροφή» για να εκφράσει την άποψή του για την εξέλιξη της χώρας στο μέλλον

Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, τόσο στην περίπτωση εθνικών εκλογών όσο και στις ευρωεκλογές, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα», η οποία επίσης καταγράφει τη βαθιά απαισιοδοξία και απογοήτευση των πολιτών για την οικονομία και το μέλλον της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα έχει μικρό προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. τόσο στις ευρωεκλογές (19,7%) όσο και στις βουλευτικές (22,5%) Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα έχει μικρό προβάδισμα έναντι της Ν.Δ. τόσο στις ευρωεκλογές (19,7%) όσο και στις βουλευτικές (22,5%) Το 68,6% των Ελλήνων πιστεύει πως όσον αφορά την κρίση τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας και το 27,3% επιλέγει τη λέξη «καταστροφή» για να εκφράσει την άποψή του για την εξέλιξη της χώρας στο μέλλον. Περίπου ένας στους δύο δηλώνει πως εάν του δινόταν η ευκαιρία θα έφευγε από την Ελλάδα και έξι στους δέκα επιλέγουν ως πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει τον άνεργο Ελληνα. Η συντριπτική πλειονότητα εξάλλου και συγκεκριμένα το 79,3% θεωρεί πως προτεραιότητα της χώρας για το 2014 πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Εν όψει ευρωεκλογών, το 19,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 18,6% Νέα Δημοκρατία, το 7,1% Χρυσή Αυγή, το 5% ΠΑΣΟΚ, το 4,9% ΚΚΕ, το 3,8% ΑΝΕΛ και το 2,5% ΔΗΜΑΡ. Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψήφιζαν σε βουλευτικές εκλογές, το 22,5% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ, το 21,7% Ν.Δ., το 7,5% Χ.Α., το 5,6% ΠΑΣΟΚ, το 5,3% ΚΚΕ, το 4% ΑΝΕΛ και το 2,8% ΔΗΜΑΡ. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 44,6% σε σχέση με το 38,5% της Ν.Δ.

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη στο ερώτημα εάν πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές ή να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. Πάντως, το 40,4% προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ., ενώ το 36,7% μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοσκοπήσεις & έρευνες γνώμης
Πολιτικά κόμματα
ΣΥΡΙΖΑ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Διαφθορά
Η ώρα των «λογαριασμών»
ΣΥΡΙΖΑ: Εξοπλιστική δυσωδία
Οι Γερμανοί «επιβεβαιώνουν» τον Κάντα
Της αμύνης τα παιδιά...
Μετά την «ψυχική εκτόνωση» στη Μαλαισία, σήμερα στην Ευελπίδων
Τρόικα
Ποδαρικό τρόικας με νέα μέτρα
Δημοσκοπήσεις
Πρώτη δύναμη η «απαισιοδοξία»
Ελληνική Προεδρία Ε.Ε.
«Θα τα καταφέρουν με την προεδρία οι Ελληνες;»
Σύνταγμα της Ελλάδος
Πενταετία ήταν και πέρασε... στα μουλωχτά