Έντυπη Έκδοση

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ: ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ 500.000 ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

Το νέο σχέδιο φόρων

ΦΜΑΠ και αύξηση των αντικειμενικών αξιών - Τα βάρη στα εισοδήματα πάνω από 27.000 € - «Ανάκριση» σε έχοντες πολυτελή σπίτια και Ι.Χ. - «Χρυσές» οι αποδείξεις γιατρών-δικηγόρων

Από τα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 27.000 ευρώ ετησίως θα ξεκινήσουν οι επιβαρύνσεις της νέας φορολογικής κλίμακας, ενώ θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για όσους δηλώνουν πάνω από 50.000 ευρώ (πρόσθετος φόρος 2.400 ευρώ). Οι νέες φορολογικές ρυθμίσεις, που ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες, προβλέπουν ότι θα καλούνται για εξονυχιστικούς ελέγχους όσοι κατέχουν μεγάλη περιουσία που δεν δικαιολογείται από το δηλούμενο εισόδημα.

Πλήρες θέμα...

 • Ασφαλιστικό

  • Μικροί πόροι από πολλές πηγές στον κουμπαρά του ασφαλιστικού
   Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΙΣΡΟΗ ΕΣΟΔΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΗΔΗ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΕΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ «λίγα χρήματα από πολλές πηγές» προσανατολίζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση για να γεμίσει τον «κουμπαρά» του ασφαλιστικού.
 • Ανεργία & απασχόληση

  • ΑΝΕΡΓΙΑ Αγνοούνται 3 δισ. ευρώ επιδοτήσεων
   Δύο χρόνια στα «τυφλά» χάρασσε πολιτική πάταξης της ανεργίας το υπουργείο Εργασίας, ενώ παράλληλα διένεμε χωρίς συγκεντρωτικό έλεγχο τα 3 δισ. ευρώ κοινοτικών και εθνικών κονδυλίων που διαχειριζόταν.
 • Υπουργείο Περιβάλλοντος

  • Πράσινη ανάπτυξη με... πετρελαιοκίνητα Ι.Χ.
   Η πετρελαιοκίνηση ξανά στο τραπέζι. Το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρεί άμεσα στη σύσταση ειδικής επιτροπής με αποκλειστικό έργο την καλύτερη αξιοποίηση των καυσίμων και των φιλικότερων προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας.
 • Στατιστικά στοιχεία

  • Γκρίζες ζώνες βλέπουν και σήμερα οι Ευρωπαίοι σε ελληνικά στοιχεία
   Χ. ΑΛΜΟΥΝΙΑ: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ για σειρά από θέματα στην αναθεώρηση των στατιστικών στοιχείων που έγινε από τη σημερινή κυβέρνηση στις 21 Οκτωβρίου εξακολουθεί να έχει η Eurostat, παρά τις αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τις ελληνικές αρχές.
  • ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Η νέα ΕΣΥΕ υπό την εποπτεία της Βουλής
   Μετά από δημόσια πρόσκληση του προέδρου της Βουλής και με πλειοψηφία τριών πέμπτων του προεδρείου του σώματος θα επιλεγεί ο επικεφαλής της νέας Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με αυστηρά, επιστημονικά και άλλα, κριτήρια.
  • Ευθύνες και στην ΤτΕ
   Η έκθεση της Eurostat για τα στατιστικά στοιχεία που απέστελλε η Ελλάδα αφήνει αιχμές και για τον ρόλο της Τράπεζας της Ελλάδος στη χρονική περίοδο 2005-2009 και αφήνει υπόνοιες για συγκάλυψη στοιχείων.
 • Αγορά ακινήτων

  • Στα αζήτητα παραμένουν τα επαγγελματικά ακίνητα
   Συνθήκες κραχ διαμορφώνονται στον χώρο της επαγγελματικής στέγης. Ενα στα πέντε ακίνητα παραμένουν ξενοίκιαστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων.
  • Επαυλη σε τιμή ευκαιρίας
   ΟΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ «ΠΩΛΕΙΤΑΙ έπαυλη, τιμή ευκαιρίας». Μονοκατοικία 700 τετραγωνικών μέτρων, σε οικόπεδο τριών στρεμμάτων, κόστισε στον σημερινό της ιδιοκτήτη περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της γης και την ανέγερση της οικοδομής. Το ακίνητο βγήκε προς πώληση στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
  • Αντικίνητρο σήμερα τα ενοίκια του Δημοσίου
   «Πριν από 2-3 χρόνια, επαγγελματικά ακίνητα τα οποία ήταν ενοικιασμένα στο Δημόσιο πωλούνταν με το... «καλημέρα». Σήμερα, οι υποψήφιοι επενδυτές αντιμετωπίζουν ακόμη και το κράτος-ενοικιαστή με... μισό μάτι».
 • Ακρίβεια

  • Ζητείται διαφάνεια στο λιανεμπόριο
   ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ, ΠΑΡΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΗΤΗΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ περίοδο που το διαθέσιμο εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά και η πλειονότητα των φορολογούμενων διαθέτει πλέον σημαντικά λιγότερα χρήματα ακόμη και για τα είδη πρώτης ανάγκης υπάρχει τρόπος να ξαναμπούν λεφτά στις τσέπες των καταναλωτών.
  • Πρωταθλητές στην ακρίβεια
   Πανευρωπαϊκό ρεκόρ ακρίβειας στο αλεύρι, ασημένιο... μετάλλιο στο ρύζι και στο γάλα και χάλκινο στις ντομάτες είναι το αποτέλεσμα της πρώτης πανευρωπαϊκής μέτρησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τιμές των τροφίμων ανά την Ε.Ε.
  • Πολυεθνική αισχροκέρδεια στην Ελλάδα
   Σύμφωνα με έρευνα του ΕΒΕΑ σε τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, οι έλληνες καταναλωτές σε αρκετές περιπτώσεις φθάνουν να πληρώνουν έως και 70% ακριβότερα για οδοντόκρεμες, αποσμητικά, αναψυκτικά και ρύζι, ενώ αλεύρι, ψωμί, αρτοσκευάσματα, μπορεί να είναι έως και 5 φορές πιο ακριβά.
 • Apple

  • Το... μαγικό μήλο της τεχνολογίας και του μάρκετινγκ
   Η APPLE ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΥΒΡΙΔΙΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΗΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Στην παρουσίαση του iPad ο Στιβ Τζομπς καθόταν σε μια αναπαυτική πολυθρόνα, κρατώντας το σαν βιβλίο. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ακριβώς χρόνο οι φήμες τον είχαν για ετοιμοθάνατο. Πήρε πολύμηνη άδεια από την εργασία του, τη διοίκηση μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, έκανε μεταμόσχευση στο συκώτι και επέστρεψε, για να ανακατέψει ξανά την τράπουλα της πληροφορικής.
  • Αντιγραφή καταγγέλλει η Fujitsu
   Η ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών Fujitsu ανακοίνωσε ότι πουλάει κινητές συσκευές τύπου iPad από το 2002, τροφοδοτώντας τη φημολογία ότι ετοιμάζεται να εμπλακεί σε νομική διαμάχη με την Apple σε σχέση με την εμπορική πατέντα του νέου προϊόντος.
  • iPad: «Αυτό το πράγμα» δεν είναι ένα νέο gadget, είναι μια νέα ιδέα
   Πολλοί λάτρεις της τεχνολογίας έθαψαν το iPad αμέσως μόλις το είδαν. Η φράση «τι είναι τούτο;» κάνει τον γύρο των μπλογκ. «Το μικρό μου netbook κάνει τα ίδια και καλύτερα και κοστίζει μόνο 250 δολάρια», έγραψε κάποιος.
 • Διεθνή

  • Αντιδρούν τα λόμπι του χρήματος
   ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ «Η απληστία σκοτώνει» λέει το πανό που κρατά αυτός ο Αμερικανός έξω από το κτίριο τις Wall Street. Η «ΣΤΡΑΤΙΑ των λόμπι της Γουόλ Στριτ», που με αέρα Ρούζβελτ του '30 κεραυνοβόλησε ο πρόεδρος Ομπάμα, ετοιμάζεται μεθοδικά για τον πόλεμο που της κήρυξε ο Λευκός Οίκος.
  • Οι καταθέσεις στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων
   Με απροσμέτρητες ακόμη τις συνέπειες από την κατάρρευση 140 αμερικανικών τραπεζών το 2009, το σχέδιο Ομπάμα αποβλέπει στην πρόληψη ανάλογων «συστημικών κινδύνων».
 • Τράπεζες

  • Στάση χορηγήσεων
   ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ ο κλοιός της ρευστότητας γύρω από τα ταμεία των ελληνικών τραπεζών. Η έκδοση των πενταετών ομολόγων από το ελληνικό Δημόσιο δεν στάθηκε ικανή να αντιστρέψει το δυσμενές κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις αγορές για τη χώρα μας.
 • Λουκέτο "Ασπίς"

  • Η Ασπίς ψάχνει τη Θέμιδα
   «Οι αρμόδιες αρχές γνώριζαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην εταιρεία πολύ πριν το καταγγείλω εγώ το 2007». Αυτό αναφέρει ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, πρώην αναλογιστής της Ασπίς Πρόνοια και ένας από τους ανθρώπους που «έστησαν» την εταιρεία από το 1983.
 • Πώς παίζεται το στοίχημα "Ελλάδα"

  • Ενα βήμα πριν την πιστωτική ασφυξία
   Η ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΩΝ SPREADS ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ πρωτόγνωρης ασφυξίας διαμορφώνονται πλέον στην αγορά. Η εκτίναξη των spreads στα ομόλογα και η δυσκολία των τραπεζών να εξασφαλίσουν χαμηλού κόστους ρευστότητα οδηγεί σε περαιτέρω σφίξιμο της κάνουλας των χορηγήσεων ή σε «τσουχτερό» κόστος δανεισμού για επιχειρήσεις.
  • Επιβιώνουν με τεχνητή αναπνοή
   Αν τα επιτόκια δανεισμού δεν αποκλιμακωθούν έως την άνοιξη οι εκταμιεύσεις επιχειρηματικών δανείων θα καταγράψουν πτώση που μπορεί να ξεπεράσει το 3% σε σχέση με πέρσι, εντείνοντας την ύφεση της οικονομίας, υποστηρίζουν τραπεζικά στελέχη.
  • Τα παράδοξα στο παιχνίδι με τα ομόλογα
   ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 25 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ, ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ -ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΟΥΝ- ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΑ και το νόμο ζήτησης-προσφοράς καταργεί η πορεία των ελληνικών ομολόγων, αναδεικνύοντας μία πρωτοφανή κατάσταση και αρκετά παράδοξα για την αποτελεσματικότητα όχι μόνο της χώρας, αλλά και των αγορών...
  • Απόδοση 45,7% σε 3 εβδομάδες!
   Το σορτάρισμα μετοχών, ομολόγων και οι αγορές των ελληνικών CDS (Credit Default Swaps) είναι οι προσφιλέστερες μορφές σπεκουλαρίσματος των hedge funds και άλλων επενδυτικών οχημάτων του εξωτερικού εναντίον της χώρας.
  • Εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία
   Η δημοσιοποίηση της πρόθεσης της κυβέρνησης να προβεί σε νέα κοινοπρακτική έκδοση δεκαετών, αυτή τη φορά, ομολόγων εντός των πρώτων εβδομάδων του Φεβρουαρίου και τα δημοσιεύματα σχετικά με σενάρια για «παζάρια» με την Κίνα για κάλυψη μέρους των φετινών εκδόσεων χρέους, διατήρησαν στα ύψη την όρεξη των κερδοσκόπων.
  • Οι παλιοί γνώριμοι επανήλθαν
   «Φίλους» από την εποχή των επιθέσεων στη δραχμή την περίοδο 1997-1998 βρίσκουν ξανά μπροστά τους στελέχη ελληνικών τραπεζών που βρίσκονται αντιμέτωπα με κύματα ρευστοποιήσεων ομολόγων τις τελευταίες εβδομάδες.
  • «Κολλημένοι» με τις προθεσμιακές
   Ενα από τα πιο παράδοξα των αγορών αυτή την περίοδο είναι ότι οι καταθέτες δεν συγκινούνται από τις αποδόσεις του ελληνικού χρέους (ομόλογα και έντοκα γραμμάτια) και προτιμούν τις χαμηλότοκες τραπεζικές καταθέσεις.
  • Ανελέητο κυνήγι των «γουρουνιών»
   ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ που τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας αναρριχήθηκαν κι άλλο φθάνοντας σε ελάχιστο χρόνο πάνω από το 7% -παρασέρνοντας μάλιστα ανοδικά, αν και σε μικρότερο βαθμό, τα επιτόκια κι άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών- η αίσθηση και η φημολογία μιας έντεχνα καλλιεργούμενης κερδοσκοπίας σε βάρος όχι μόνον της Ελλάδος αλλά του ευρώ και της ευρωζώνης συνολικά, κατέστη πρόδηλη βεβαιότητα.
 • Υπουργείο Εργασίας

  • Κοινωνική πολιτική μόνο με δανεικά το 2010
   Με κραχ απειλείται και το κοινωνικό κράτος, εκτός από τα δημόσια οικονομικά. Το υπουργείο Εργασίας στρέφεται στις τράπεζες για να συνεχίσει να ασκεί τις αναγκαίες -εν μέσω ύφεσης- κοινωνικές πολιτικές, έστω και αν το 2010 δεν προμηνύεται ευοίωνο.
 • Αγρότες

  • ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ 2,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ Η έλλειψη του μητρώου παγώνει τις επιδοτήσεις
   Με περικοπή 20% των ετήσιων επιδοτήσεων ύψους 2,5 δισ. ευρώ απειλεί η Ευρωπαϊκή Ενωση τη χώρα μας, σε περίπτωση που εκπνεύσει χωρίς αποτέλεσμα και η νέα προθεσμία για την ψηφιοποίηση του περίφημου μητρώου αγροτών, έργο που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια.
  • Μικροκαλλιεργητές και διπλοαπασχολούμενοι
   ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 65 ΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟΙ, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, κάτοχοι μικρής εκμετάλλευσης, συχνά πολυαπασχολούμενοι, οι αγρότες παράγουν με αυξανόμενο κόστος σε ένα περιβάλλον μειούμενης στήριξης και έντονου διεθνούς ανταγωνισμού.
  • Η μεγάλη φυγή από την ύπαιθρο
   Από το 1961 μέχρι το 2001 χάθηκε ένας αγροτικός πληθυσμός 1.340.000 ατόμων. «Εφυγαν αναλογικά περισσότερες γυναίκες.
 • Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Τα μετρητά φέρνουν και τις ευκαιρίες
   ΚΑΘΩΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ, ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ τραπεζικό κλάδο να παραμένει σε στενωπό το επόμενο διάστημα, αρκετοί ξένοι και εγχώριοι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους σε μετοχές εταιρειών από άλλους χρηματιστηριακούς κλάδους.
  • Πάνω το spread των ομολόγων, κάτω οι δείκτες του Χ.Α.
   Πορείες αντίθετες διαγράφουν τις τελευταίες εβδομάδες τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. Οσο υψηλότερα διαμορφώνεται το κόστος χρήματος τόσο χαμηλώνει ο πήχης για το Γενικό Δείκτη, τον Τραπεζικό Δείκτη και τον FTSE-20.
 • Αγορές

  • Αρκούδες βγήκαν παγανιά
   ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝ Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ή ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ αμφιβολία πως το τελευταίο διάστημα ένας πιο κρύος άνεμος πνέει πάνω από τις επενδύσεις. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Γενάρη όλες οι αγορές γύρισαν πτωτικά, κάτι που δεν αποτελεί και σοβαρή έκπληξη αφού καμία αγορά δεν κινείται μονοσήμαντα.
  • Σήμα για πώληση μετοχών από τη Morgan Stanley
   Εκθεση της Morgan Stanley τάσσεται υπέρ των πωλητών. «Ρευστοποιήστε τώρα, που οι αγορές είναι ψηλά» υποστηρίζει. Από το «ρίχνουμε όσο χρήμα χρειάζεται στην αγορά για να τονωθεί» κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες περνούν στο «ας αρχίσουμε να αποσύρουμε τη ρευστότητα».
 • Κερδοσκόποι

 • Αυτοκινητοβιομηχανία

 • Σύντομα

  • 500.000 ευρώ για την Αϊτή
   Η γερμανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl International, διαπιστώνοντας το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε από το μεγάλο σεισμό στην Αϊτή, ανταποκρίθηκε άμεσα στη δραματική κατάσταση που δημιουργήθηκε, προσφέροντας οικονομική βοήθεια ύψους 500.000 ευρώ.