Έντυπη Έκδοση

ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη

Στο χώρο της ακροδεξιάς στρέφει το βλέμμα του ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος, διαπιστώνοντας ότι δεν αποκομίζει τα γρήγορα πολιτικά οφέλη που προσδοκούσε από τη Ν.Δ. με αφορμή τον νόμο για τους μετανάστες, υιοθετεί τώρα τον ακραίο λόγο και επιχειρήματα των ακροδεξιών.

Νεολαία ΛΑΟΣ Νεολαία ΛΑΟΣ Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε πρώτη φάση υιοθέτησε τις πρόσφατες αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι ευθύνεται για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στη χώρα με το μεταναστευτικό ρεύμα επί υπουργίας του, την περίοδο 1990-93.

Την ίδια ώρα, όμως, στη διαδικασία συλλογής υπογραφών που έχει αναλάβει το κόμμα του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, φαίνεται να προσεγγίζει όλο και περισσότερο την επιχειρηματολογία και τη φρασεολογία ακροδεξιών ομάδων, και ταυτίζεται στο κεντρικό σύνθημα με τη «Χρυσή Αυγή».

«Ο κ. Παπανδρέου είναι από τους ευεργετημένους προσκεκλημένους της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και το θέμα είναι εάν θα επιτρέψουμε στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στις παραφυάδες της να αποδεκατίσουν την πατρίδα μας» είπε στην πρόσφατη συνδιάσκεψη για το μεταναστευτικό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Παράλληλα, στα κύρια άρθρα της εφημερίδας του κόμματος, «Α1», αναλύεται διαρκώς το πώς κάποια «γνωστά-άγνωστα κέντρα» οργανώνουν τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας και την υπονόμεση της εθνικής του συνείδησης, ενώ ο Χρ. Γούδης, πρόεδρος του κομματικού ινστιτούτου «Ιων Δραγούμης», σε άρθρο του με τίτλο «Ελληνες, γρηγορείτε!», αναφέρει ότι «εμβληματική πρωτεύουσα του γένους είναι και θα είναι η Κωνσταντινούπολη».

Παρόμοια στάση κράτησε ο ΛΑΟΣ και στα πρόσφατα επεισόδια με ακροδεξιούς που επιτέθηκαν το περασμένο Σάββατο σε αντιρατσιστική συγκέντρωση στους Αμπελόκηπους (ρεπορτάζ στη σελ. 50). Παρ' ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος καταδίκασε «κάθε είδους βία», ο Γ. Καρατζαφέρης, με δηλώσεις στην «Ελεύθερη Ωρα», καταδίκασε τη σύλληψη του αρχισυντάκτη της, λέγοντας πως, εάν αυτός ήταν δημοσιογράφος της «Αυγής» και συμμετείχε σε κάποια βαρβαρότητα των αντιεξουσιαστών, σήμερα θα ήταν ελεύθερος.

Η άποψη αυτή για «συνεργασία αναρχικών με την αστυνομία» διακινείται ευρέως από τη «Χρυσή Αυγή», που μιλάει για «αντιρατσιστική χούντα», ενώ αναπαράγεται και από το πιο «σκληρό» κομμάτι του ΛΑΟΣ, το «Ελληνικό Μέτωπο» του Μ. Βορίδη.

Στους μετανάστες αποδίδεται επίσης μέρος της ευθύνης και για την οικονομική κρίση στη χώρα μας, όχι μόνο λόγω αυξημένης ανεργίας, αλλά, όπως υποστήριξε ο Γ. Καρατζαφέρης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, γιατί η Ελλάδα χάνει 10 δισ. τον χρόνο από συνάλλαγμα που βγάζουν στο εξωτερικό.

Οι εκτιμήσεις στο επιτελείο του ΛΑΟΣ είναι ότι οι υπογραφές που θα μαζέψουν έως τον Φεβρουάριο θα φθάσουν τις εκατό χιλιάδες, ενώ μαζί με αυτές που θα αθροιστούν από «άλλες κινήσεις και πρωτοβουλίες», όπως έχει πει ο Α. Γεωργιάδης, αναμένεται να διπλασιαστούν. Αρκετά στελέχη του κόμματος αλλά και βουλευτές, πάντως, θεωρούν τον αριθμό αυτό «ανεπαρκή» και τονίζουν ότι η όλη πρωτοβουλία μπορεί να μετατραπεί πολιτικά σε μπούμερανγκ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετανάστες και πρόσφυγες
ΛΑΟΣ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αγρότες
Ολα ανοιχτά στα μέτωπα των τρακτέρ
Οι πέντε «φυλές» των συνδικαλιστών του Κάμπου
Ευρωπαϊκή Ενωση
Στις πλάτες του Θαπατέρο
Τρία σενάρια στήριξης της ευρωζώνης
Χοντρό παιχνίδι κόντρα στο ευρώ
Οι «φιλέλληνες» του Νταβός
Κυβέρνηση
Το κρυφό χαρτί των 5,5 δισ.
Βαρύς Φλεβάρης για τον Γιώργο
Υποτίμησαν τους αντιπάλους
Εξεταστικές επιτροπές
Το «πελατολόγιο» των εξεταστικών
Υπόθεση Βατοπεδίου
Ακυρες οι πωλήσεις των ακινήτων απ' το Βατοπέδι
Δομημένα ομόλογα
Δομημένη εγκληματική οργάνωση «Ακρόπολις»
ΛΑΟΣ
Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη
Νέα Δημοκρατία
Αποστάσεις ασφαλείας από τον Καραμανλή
ΠΑΣΟΚ
Ενας είναι στο κόμμα
Συνέντευξη: Αννα Διμαντοπούλου
«Το παγόβουνο είναι μπροστά μας»
Συνέντευξη: Νίκος Κωνσταντόπουλος
«Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται σαν παλιωμένος πίνακας»
ΣΥΡΙΖΑ
Συνέδριο η βάση διάσπαση η τάση
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ελληνοτουρκικές σχέσεις στις παλιές, καλές εποχές
Υπουργείο Εσωτερικών
Εσωτερική υπόθεση η μειονότητα της Θράκης
Κυπριακό
Και όμως κινείται