Έντυπη Έκδοση

ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Ενας είναι στο κόμμα

Μπορεί το υπουργικό συμβούλιο να συνέρχεται τακτικότατα στην επίσημη και στην άτυπη μορφή του (χωρίς τους υφυπουργούς), μπορεί στο μέγαρο Μαξίμου να πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις υπουργών για θέματα της επικαιρότητας, μπορεί η διαβούλευση μέσω Διαδικτύου να έχει γίνει η σημαία της κυβέρνησης, ωστόσο ο ρυθμός του κόμματος δεν είναι στο αντίστοιχο επίπεδο σχολιάζουν αρκετοί στο ΠΑΣΟΚ.

Ο γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης δέχεται πυρά για χαλαρότητα του μηχανισμού. Ο γραμματέας του κόμματος Σωκράτης Ξυνίδης δέχεται πυρά για χαλαρότητα του μηχανισμού. Τα όργανα υπολειτουργούν, ενώ η βάση παραμένει σε κατάσταση ύπνωσης. Είναι ενδεικτικό ότι το Πολιτικό Συμβούλιο, το όργανο που υποτίθεται ότι δίνει τις καθημερινές μάχες, έχει συνεδριάσει μόνο μία φορά μετά την εκλογή του υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου, ενώ τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου συγκεντρώθηκαν μόνο μία φορά για να εκλέξουν το νέο γραμματέα, τον Σ. Ξυνίδη.

Την ίδια στιγμή η μαζική μετακόμιση στελεχών σε κυβέρνηση και κράτος έχει προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην Ιπποκράτους. Ο απορφανισμός του μηχανισμού είχε ως πρώτη ορατή συνέπεια το κόμμα να μην καταφέρει ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργήθηκαν από την κινητοποίηση και τα μπλόκα των αγροτών.

Οι βουλευτές επιστρατεύτηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ η υπερκινητικότητα που επέδειξε τις τελευταίες μέρες ο Σ. Ξυνίδης δεν κάλυψε τα κενά. Κι αυτός όμως δέχτηκε την κριτική συντρόφων του για χαλαρότητα. Ο πρώην γραμματέας Κ. Σκανδαλίδης τον εγκάλεσε γιατί δεν ενεργοποίησε εγκαίρως το κόμμα, ενώ ο αντίπαλος του κ. Ξυνίδη για τη θέση του γραμματέα, Γ. Παναγιωτακόπουλος, με επιστολή του ζήτησε τριήμερη σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της κυβέρνησης.

Βεβαίως, οι αιτιάσεις προς τον Σ. Ξυνίδη είναι υπερβολικές κι αυτό γιατί αφέθηκε τελείως μόνος του να τα βγάλει πέρα, δεν πλαισιώθηκε από έμπειρους κομματικούς παράγοντες, δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για άσκηση πολιτικής μεγάλης κλίμακας, ενώ, τέλος, η κατάσταση του κόμματος που κληρονόμησε από τον προκάτοχό του Γ. Ραγκούση ήταν κακή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Αγρότες
Ολα ανοιχτά στα μέτωπα των τρακτέρ
Οι πέντε «φυλές» των συνδικαλιστών του Κάμπου
Ευρωπαϊκή Ενωση
Στις πλάτες του Θαπατέρο
Τρία σενάρια στήριξης της ευρωζώνης
Χοντρό παιχνίδι κόντρα στο ευρώ
Οι «φιλέλληνες» του Νταβός
Κυβέρνηση
Το κρυφό χαρτί των 5,5 δισ.
Βαρύς Φλεβάρης για τον Γιώργο
Υποτίμησαν τους αντιπάλους
Εξεταστικές επιτροπές
Το «πελατολόγιο» των εξεταστικών
Υπόθεση Βατοπεδίου
Ακυρες οι πωλήσεις των ακινήτων απ' το Βατοπέδι
Δομημένα ομόλογα
Δομημένη εγκληματική οργάνωση «Ακρόπολις»
ΛΑΟΣ
Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη
Νέα Δημοκρατία
Αποστάσεις ασφαλείας από τον Καραμανλή
ΠΑΣΟΚ
Ενας είναι στο κόμμα
Συνέντευξη: Αννα Διμαντοπούλου
«Το παγόβουνο είναι μπροστά μας»
Συνέντευξη: Νίκος Κωνσταντόπουλος
«Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται σαν παλιωμένος πίνακας»
ΣΥΡΙΖΑ
Συνέδριο η βάση διάσπαση η τάση
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Ελληνοτουρκικές σχέσεις στις παλιές, καλές εποχές
Υπουργείο Εσωτερικών
Εσωτερική υπόθεση η μειονότητα της Θράκης
Κυπριακό
Και όμως κινείται