• Ανεργία

  • «Δημιουργούμε μια χαμένη γενιά» «Εγκεφαλική αιμορραγία» λόγω... ανεργίας
   Οδεύουμε σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο κινεζοποίησης της ελληνικής οικονομίας Τρεις δεκαετίες μετά τη διατύπωση του περίφημου «θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης», η τρόικα ανοιχτά πλέον προωθεί την κινεζοποίηση της ελληνικής οικονομίας, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τη χώρα τα καλύτερα μυαλά της προς αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • Κωλυσιεργία Δικαιοσύνης για τον Καυκά
   «Εξιτήριο» από το συρτάρι της 5ης τακτικής ανακρίτριας περιμένει η δικογραφία για την υπόθεση του Γιάννη Καυκά, ο οποίος τον Μάιο του 2011 κατέληξε να νοσηλεύεται διασωληνωμένος για πολλά 24ωρα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, «χάρη» στους άνδρες των ΜΑΤ που τον χτύπησαν με πυροσβεστήρα στο κεφάλι.
 • Γερμανία

  • Ο «ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ» ΚΑΙ Η ΦΙΛΕΛΛΗΝ Ο Οτο και η Ζίνγκλιντε
   Ο Οτο Ρεχάγκελ με τη σύζυγό του, Μπεάτε, σε παλαιότερο στιγμιότυπο Ο ένας ήλθε ως αντιπρόσωπος της Μέρκελ. Η άλλη επί 30 χρόνια «πρεσβεύει» την Ελλάδα στη Γερμανία
 • Δικαστικό ρεπορτάζ

  • Στο σκαμνί οι «ζαρντινιέρες» της Καλλιθέας
   Αύριο η δίκη των 4 αστυνομικών, που κατηγορούνται ότι έσπασαν το κεφάλι και άφησαν με 67% αναπηρία έναν άνθρωπο με ψυχική διαταραχή, επειδή «παρενοχλούσε την κυκλοφορία»! Μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκε από το κρατητήριο στο Θριάσιο Νοσοκομείο, διασωληνωμένος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Εδώ και έξι χρόνια, ο «γολγοθάς» του Χρήστου Χρονόπουλου, ενός αυτάρκους πολίτη με ψυχωσική συνδρομή, δεν λέει να τελειώσει.
 • Ρατσισμός

  • Θεσμοθετούν εργασιακό ρατσισμό για πρόσφυγες
   Αντίθετη με τη Σύμβαση της Γενεύης η εγκύκλιος που απαιτεί βεβαιώσεις από τον ΟΑΕΔ ότι δεν υπάρχουν ημεδαποί ενδιαφερόμενοι για τη συγκεκριμένη εργασία Δεκάδες Ελληνες εργοδότες ζητούν να προσλάβουν πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο, όμως μια εγκύκλιος που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα δεν τους το επιτρέπει, καθώς δίνει προβάδισμα στους Ελληνες πολίτες.
 • ΣΕΕΔΔ

  • Σώμα Επιθεωρητών, σαν θέμα για... επιθεώρηση!
   Ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ αξιολογεί την υπηρεσία όπου προΐσταται και βάζει λουκέτο σε 5 από τα 6 γραφεία της. Αξιολογεί επίσης και την (υπερκείμενη) υπηρεσία του Λ. Ρακιτζή! Το δε υπουργείο, από τη μία προωθεί τη συγχώνευση των δύο υπηρεσιών, από την άλλη σπεύδει να διορίσει νέους επιθεωρητές! Καταδικασμένες να παραμείνουν στο «συρτάρι» και να ξεχαστούν είναι χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης στο Δημόσιο, εξαιτίας της απόφασης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να καταργήσει πέντε από τα έξι περιφερειακά γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).
  • Και στη Βουλή το «όργιο ρουσφετιού» με πυρά κατά του ειδικού γραμματέα
   Αιχμηρότατες ερωτήσεις προς Μανιτάκη από Σ. Σακοράφα, Γ. Βλάχο και Τ. Κουίκ Το πρωτοσέλιδο και το σχετικό δημοσίευμα της «Κ.Ε.» στο φύλλο της 17ης/3/2013 Μπαράζ κοινοβουλευτικών ερωτήσεων προκάλεσε το πρωτοσέλιδο θέμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» στις 17/3 με τίτλο «Οργιο ρουσφετιού στο Σώμα Επιθεωρητών», καθώς και η απάντηση του ειδικού γραμματέα του ΣΕΕΔΔ και επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης, Παρασκευά Νομικού, που δημοσιεύθηκε μία βδομάδα μετά (23/3).
 • Σωφρονιστικό σύστημα

  • Προσεχώς Αλκατράζ αλά ελληνικά
   Η κυβέρνηση αναζητεί το καταλληλότερο σωφρονιστικό κατάστημα, στο οποίο θα δημιουργηθεί πιλοτικά πτέρυγα υπερ-υψίστης ασφαλείας, με πολύ πιο αυστηρές συνθήκες εγκλεισμού, για το διαχωρισμό των βαρυποινιτών από τους υπόλοιπους κρατουμένους Μια φυλακή μέσα στη φυλακή «θα στεγάσει» το νέο μοντέλο ειδικών συνθηκών κράτησης που εγκαινιάζει η κυβέρνηση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Εξακόσιοι κρατούμενοι, κατάδικοι και υπόδικοι, υψηλής επικινδυνότητας, αναμένεται να μεταφερθούν από όλη τη χώρα στο σωφρονιστικό κατάστημα υψίστης ασφαλείας. Ο σχεδιασμός του θα ολοκληρωθεί ταχύτατα, εντός 10 ημερών, για να ακολουθήσει η έκδοση προεδρικού διατάγματος.
  • «Σύστημα ολικού περιορισμού»
   Εκεί που ο κρατούμενος απορρίπτει τη νομιμότητα και την επανένταξη υιοθετώντας τη βία και το έγκλημα ακόμα και μέσα στη φυλακή, είναι επόμενο να τεθεί σε λειτουργία ένα σύστημα αχρήστευσης, δηλαδή ολικού περιορισμού ώστε να μη βγαίνουν έξω και τελούν νέα εγκλήματα, για να προστατευτεί έτσι η κοινωνία.
  • «Τέτοιες συνθήκες κράτησης ισοδυναμούν με βασανιστήριο»
   Ηλογική της δημιουργίας ειδικών φυλακών υψίστης ασφαλείας για κατηγορίες κρατουμένων που χαρακτηρίζονται «επικίνδυνοι», με περιορισμένα δικαιώματα επικοινωνίας με την κοινωνία ή/και με άλλους κρατουμένους, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από εκείνα που επιχειρεί να λύσει.
 • Τοπική Αυτοδιοίκηση

  • Το μεγάλο κόλπο του Π. Ψωμιάδη με τα «45άρια»
   Σύμφωνα με τη συμπληρωματική αναφορά του οικονομικού επιθεωρητή, ο έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας φέρεται ότι είχε αναγάγει σε επιστήμη τις απ' ευθείας αναθέσεις, καταφέρνοντας να «διαιρέσει» έργα προϋπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ διά του «χρυσού κανόνα» των 45.000 ευρώ ανά 7έργο, ήτοι το νομικό όριο για τη μη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού Ενα τεράστιο «πάρτι», με κατατμήσεις μεγάλων δημόσιων έργων συνολικού προυπολογισμού 16,5 εκατ. ευρώ, που μετατράπηκαν σε 446 «45άρια» τεχνικά έργα (και δόθηκαν με απ' ευθείας ανάθεση ή πρόχειρους διαγωνισμούς, καθώς επρόκειτο για έργα προϋπολογισμού έως 45.000 ευρώ), φέρεται ότι στήθηκε επί παντοδυναμίας του έκπτωτου πλέον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη, την περίοδο 2006-2011 στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Νέα δίωξη με 5+1 κατηγορίες
   Στις αρχές Μαρτίου ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη εις βάρος του Π. Ψωμιάδη για τις αναθέσεις 446 έργων, ύψους μέχρι 45.000 ευρώ.
 • Υπουργείο Παιδείας

  • «Αθηνά» με... γομολάστιχα
   Ούτε μια ούτε δυο αλλά συνολικά επτά φορές αναγκάστηκε ο υπουργός Παιδείας να τροποποιήσει το σχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, προκειμένου να εγκριθεί από τους συμπολιτευόμενους βουλευτές, αλλά και να κλείσει τα μέτωπα με την ακαδημαϊκή κοινότητα
  • Νέο παράθυρο για ρουσφέτια με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών
   Το δρόμο για προνομιακές αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας, δίνοντας το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς να διατηρούν παράλληλα τα μόρια της οργανικής τους θέσης, άνοιξε ο Κ.