Έντυπη Έκδοση

Διορισθείς ετών 66!

ΤΑΚΤΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ αγροφύλακες, οι οποίοι διορίστηκαν πρόπερσι από τον Β. Πολύδωρα, η κυβέρνηση «τακτοποιεί», ακόμη και τώρα στο μέσον της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, και τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ της περιόδου Κ. Μητσοτάκη!

Ομως, αν στην περίπτωση των αγροφυλάκων ορισμένοι είχαν συμπληρώσει ήδη τη μέση ηλικία όταν ανέλαβαν υπηρεσία στην περίπτωση του Οργανισμού Απασχόλησης πολλοί συμβασιούχοι της περιόδου 1989-93 έχουν συμπληρώσει αισίως το... 68ο έτος της ηλικίας. Σε άλλες δε περιπτώσεις η μονιμοποίηση έγινε ακόμη και με πλαστά πτυχία.

Πριν από δύο χρόνια με τον νόμο 3252/07 και στη συνέχεια με τον περσινό νόμο 3667/08 η κυβέρνηση έδωσε την ευκαιρία μονιμοποίησης σε περίπου 300 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ οι οποίοι εργάστηκαν ως συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί ή δίδαξαν σε διάφορα σεμινάρια και τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ κατά την προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.

Αυτοί οι συμβασιούχοι δεν είχαν μονιμοποιηθεί στη συνέχεια με τον νόμο Πεπονή (2190/1994) είτε γιατί δεν είχαν τα τυπικά προσόντα προκειμένου να υποβάλουν σχετική αίτηση, είτε δεν είχαν συμπληρώσει ένα ελάχιστο χρόνο απασχόλησης σε αυτή τη θέση (δύο έτη). Ετσι, και η πλειονότητα των συμβασιούχων, των εμπειροτεχνητών που ήταν περιστασιακοί δάσκαλοι δεν υπέβαλε καν αίτηση μονιμοποίησης.

Πέραν της φωτογραφικής, για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους, διάταξης οι συγκεκριμένες τακτοποιήσεις πάσχουν στο νομικό τους μέρος, αναφορικά με τα πτυχία και τα τυπικά προσόντα, αλλά και στο ουσιαστικό τους μέρος, αφού πρόκειται για ειδικότητες που στερούνται πλέον διδακτικού αντικειμένου. Συγκεκριμένα, οι μονιμοποιηθέντες:

*Εχουν γεννηθεί ακόμη και το 1941 ή 1943 και προσελήφθησαν στον ΟΑΕΔ στις 15/11/2007 στην παραγωγική ηλικία των 66 ετών.

*Ορισμένοι είναι καθηγητές Μαθηματικών ή Φυσικής Αγωγής, όταν σήμερα στον ΟΑΕΔ δεν γίνονται γενικά μαθήματα. Οι εκπαιδευόμενοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Α' λυκείου και εκπαιδεύονται σε τεχνικά μαθήματα, ώστε να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες.

*Υπεβλήθησαν ως δικαιολογητικά ακόμη και πλαστά «πτυχία» χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να έχουν καν φοιτήσει στην ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ, ενώ πρόκειται για απόφοιτους δημοτικού και κατώτερων τεχνολογικών σχολών.

*Αναφέρεται η ειδικότητα «παιδαγωγός», η οποία δεν υπάρχει στο εκπαιδευτικό σύστημα πέραν των παιδαγωγικών μαθημάτων που γίνονται. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, απλώς αντικατέστησε το «νηπιαγωγός», που δεν ταιριάζει σε εφήβους που μαθαίνουν μια τέχνη για να κερδίζουν τη ζωή τους και δεν είναι 4 ή 5 ετών.

*Αναφέρονται τίτλοι όπως «εργοδηγός», αντί για τις αναγκαίες ειδικότητες.

*Σε πολλές περιπτώσεις, οι προσληφθέντες ενώ είναι απόφοιτοι δημοτικού αναφέρονται ως «ΔΕ» (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), κάτι το οποίο είναι παράτυπο αλλά αποδεκτό από τη Διοίκηση όταν ασκείται διδακτικό έργο. Γι' αυτό σε πολλές αιτήσεις μονιμοποίησης αναφέρεται ο αριθμός στην επετηρίδα των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ και όχι ο τίτλος σπουδών.

*Πολλοί επιτυχόντες είναι απόφοιτοι σχολών κομμωτικής ή είναι «Μοντελίστ» της Pan-Sic ή διαθέτουν βεβαίωση... γαστρονομίας.

Πέραν του ρουσφετολογικού χαρακτήρα των προσλήψεων, το χειρότερο είναι ότι οι προσληφθέντες: α) δεν καλύπτουν πάγιες ανάγκες του ΟΑΕΔ, β) δεν έχουν εκπαιδευτικό αντικείμενο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εν λόγω προσλήψεις δεν έχουν ελεγχθεί ως προς τη νομιμότητά τους, ακόμη και την τήρηση της φωτογραφικής διάταξης του 2008, ούτε από το ΑΣΕΠ ούτε απ' τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής των υπαλλήλων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Απασχόληση και ανεργία
ΑΣΕΠ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
«Τρελές» αυξήσεις χαμηλοσυνταξιούχων
Δίνουν παρηγοριά με 0,20 ευρώ την ημέρα
Αμοιβαία Κεφάλαια
Ο τολμών νικά
Στα μετοχικά η ευχάριστη έκπληξη
Μεγάλες εκροές από την αρχή του χρόνου
Ανέξοδες υποσχέσεις
Προεκλογικά παιχνίδια με τη διαδοχική ασφάλιση
Για να μειώσει το δημόσιο χρέος
Προς πώληση πακέτα των ΔΕΠΑ και ΕΥΑΘ
Διεθνή
Οι αναδυόμενοι βυθίζονται
Τεχνητή άνοδος του «μαύρου χρυσού»
Ηλεκτροσόκ στην ενεργειακή αγορά
Ανατολίτικα παζάρια στις ΗΠΑ
Επιχειρήσεις
Εργοστάσια με το κλειδί στο χέρι
Ο καλός καπετάνιος των accessories
Η κρίση φέρνει μετακινήσεις
Το Android στην Ελλάδα
«Φιλτράρει» τζίρο απ' το Λονδίνο
Μικροί εναντίον μεγάλων μετόχων
Ελεγχόμενη πτώχευση στην General Motors
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η ακρίβεια, πληγή για την ανταγωνιστικότητα
Η κρίση οξύνει τις ανισότητες
Ανεργία και δάνεια πνίγουν τους πολίτες
Η παγκόσμια κρίση οξύνει τις ανισότητες
Κρατικό χρήμα μόνο για τους έχοντες
Σταθερά πάνω από το 20% κινείται η φτώχεια στην Ελλάδα
Κάτω τα κέρδη, πάνω οι μετοχές
Κρίσιμο σταυροδρόμι
Πού ποντάρουν τώρα οι «ταύροι»
Υπερτιμημένα τα «πράσινα βλαστάρια»
Βατερλό στα αποτελέσματα των εισηγμένων
Μεγάλος ασθενής η βιομηχανία
Μικρή η κάμψη για τους μεγάλους του λιανεμπορίου
Ανθεκτικά στην κρίση τα κρατικά μονοπώλια
Προεκλογικές... τακτοποιήσεις
Διορισθείς ετών 66!
Πρόταση Ντε Λαροζιέρ
Υπερεξουσίες στην ΕΚΤ
Πρώτοι στο αντάρτικο οι Βρετανοί
Σενάρια για το δολάριο
Ο φόβος τρέφει το δολάριο
Πολλαπλά χτυπήματα από Κίνα-Ρωσία
Θερινό ράλι ή νέα πτώση;
Τουρισμός
Διπλές τιμές στα δωμάτια
Τράπεζες
Φοβού το β' τρίμηνο
Χρηματιστήρια
Από την κόλαση στον παράδεισο
Χρηματιστήριο Αθηνών
Ράλι με ακριβά καύσιμα
Πήραν ανάσα τα πορτοφόλια