Έντυπη Έκδοση

Το Android στην Ελλάδα

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΗΣ GOOGLE

ΤΟ ANDROID, το λογισμικό της Google για τα κινητά τηλέφωνα, έρχεται και στην Ελλάδα. Η... άφιξη, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στην «Οικονομία» ο επικεφαλής της Google Ελλάδας Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας, αναμένεται πριν από το φθινόπωρο.

Οπως αποκαλύπτει ο ίδιος, οι διαπραγματεύσεις της Google με τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος είναι «οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας να αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο Internet μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και μάλιστα σε χαμηλότερες τιμές».

Με την έλευση και του Android -το οποίο σύντομα θα είναι διαθέσιμο σε συσκευές τουλάχιστον τριών κατασκευαστών κινητών, όπως αναφέρει ο κ. Φασσέας- εντείνεται η μάχη του Internet στην κινητή τηλεφωνία. Οι συσκευές, εφοδιασμένες με το λογισμικό της Google, θα «κοντραριστούν» με το iPhone. Στη διαδικασία παραγωγής λογισμικού για κινητά μπαίνει όμως και η Vodafone, η οποία ετοιμάζεται να προωθήσει την παραγωγή ειδικών προγραμμάτων (widgets) για κινητά τηλέφωνα.

Ο επικεφαλής της Google Ελλάδας προβλέπει ότι η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς του Internet θα συνεχιστεί με ταχύτατο ρυθμό το επόμενο χρονικό διάστημα. «Προβλέπουμε ότι η διαφημιστική δαπάνη για προβολή προϊόντων και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου θα αυξάνει με ετήσιο ρυθμό τουλάχιστον 50%» σημειώνει ο κ. Φασσέας.

«Αυτό σε ένα βαθμό είναι αναμενόμενο, καθώς η διαφημιστική δαπάνη στο Internet είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και δεν υπερβαίνει το 1% της συνολικής πίτας. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον στο 5% μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», μας εξηγεί.

Ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας. Ο Γιώργος Σαλιάρης-Φασσέας. Προ ημερών, η Google, εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την υπηρεσία «Street View». Μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, οι χρήστες του Internet αποκτούν πρόσβαση σε φωτογραφίες οι οποίες αποτυπώνουν την «πραγματική ζωή» στους δρόμους της πρωτεύουσας και άλλων ελληνικών πόλεων. Το γεγογός έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες, γιατί πολλοί θεωρούν ότι θίγονται προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι «ενημερώσαμε την Ανεξάρτητη Αρχή ότι δεν θα δημοσιεύουμε προσωπικά δεδομένα μέσω του Street View» και σημειώνει ότι η Google «καλύπτει» ευαίσθητα στοιχεία όπως είναι τα πρόσωπα των περαστικών ή οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Ενδιαφέρον αρχίζουν σιγά σιγά να επιδεικνύουν οι Ελληνες και για τις ηλεκτρονικές αγορές. Ερευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Google, καταλήγει σε διάφορα συμπεράσματα:

* Οι 8 στους 10 ερωτηθέντες έχουν πραγματοποιήσει ηλεκτρονική αγορά. Ωστόσο, τα «κολλήματα» του παρελθόντος φαίνεται ότι δεν έχουν ξεπεραστεί: οι δύο στους τρεις ναι μεν αγοράζουν, αλλά δεν αισθάνονται και ιδιαίτερα άνετα με αυτό. Βασικότερο «εμπόδιο» για την περαιτέρω διάδοση των ηλεκτρονικών πωλήσεων αποτελούν οι ανησυχίες για την ηλεκτρονική απάτη και την κλοπή προσωπικών δεδομένων. Δεύτερος σημαντικός λόγος θεωρείται η έλλειψη αναλυτικής πληροφόρησης για τις προδιαγραφές των προϊόντων.

* Για να βρουν το προϊόν της αρεσκείας τους, οι καταναλωτές επιλέγουν κυρίως τις μηχανές αναζήτησης (ποσοστό 86%). Ακολουθούν οι ηλεκτρονικές σελίδες των λιανεμπόρων (64%) αλλά και εξειδικευμένες ιστοσελίδες, οι οποίες, εκτός από προβολή προϊόντων, πραγματοποιούν και συγκρίσεις τιμών.

* Οι Ελληνες χρήστες αγοράζουν καταναλωτικά προϊόντα σε ποσοστό 87%. Το ποσοστό πέφτει στο 74% όταν γίνεται λόγος για ρούχα και αξεσουάρ και στο 64% για cd και dvd. Λιγότερο ενδιαφέρον δείχνουν οι Ελληνες για παροχή οικονομικών υπηρεσιών μέσω Internet.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις
Πληροφορική και διαδίκτυο
Σχετικά θέματα: Επιχειρήσεις
Εργοστάσια με το κλειδί στο χέρι
Ο καλός καπετάνιος των accessories
Η κρίση φέρνει μετακινήσεις
«Φιλτράρει» τζίρο απ' το Λονδίνο
Μικροί εναντίον μεγάλων μετόχων
Ελεγχόμενη πτώχευση στην General Motors
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
«Τρελές» αυξήσεις χαμηλοσυνταξιούχων
Δίνουν παρηγοριά με 0,20 ευρώ την ημέρα
Αμοιβαία Κεφάλαια
Ο τολμών νικά
Στα μετοχικά η ευχάριστη έκπληξη
Μεγάλες εκροές από την αρχή του χρόνου
Ανέξοδες υποσχέσεις
Προεκλογικά παιχνίδια με τη διαδοχική ασφάλιση
Για να μειώσει το δημόσιο χρέος
Προς πώληση πακέτα των ΔΕΠΑ και ΕΥΑΘ
Διεθνή
Οι αναδυόμενοι βυθίζονται
Τεχνητή άνοδος του «μαύρου χρυσού»
Ηλεκτροσόκ στην ενεργειακή αγορά
Ανατολίτικα παζάρια στις ΗΠΑ
Επιχειρήσεις
Εργοστάσια με το κλειδί στο χέρι
Ο καλός καπετάνιος των accessories
Η κρίση φέρνει μετακινήσεις
Το Android στην Ελλάδα
«Φιλτράρει» τζίρο απ' το Λονδίνο
Μικροί εναντίον μεγάλων μετόχων
Ελεγχόμενη πτώχευση στην General Motors
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η ακρίβεια, πληγή για την ανταγωνιστικότητα
Η κρίση οξύνει τις ανισότητες
Ανεργία και δάνεια πνίγουν τους πολίτες
Η παγκόσμια κρίση οξύνει τις ανισότητες
Κρατικό χρήμα μόνο για τους έχοντες
Σταθερά πάνω από το 20% κινείται η φτώχεια στην Ελλάδα
Κάτω τα κέρδη, πάνω οι μετοχές
Κρίσιμο σταυροδρόμι
Πού ποντάρουν τώρα οι «ταύροι»
Υπερτιμημένα τα «πράσινα βλαστάρια»
Βατερλό στα αποτελέσματα των εισηγμένων
Μεγάλος ασθενής η βιομηχανία
Μικρή η κάμψη για τους μεγάλους του λιανεμπορίου
Ανθεκτικά στην κρίση τα κρατικά μονοπώλια
Προεκλογικές... τακτοποιήσεις
Διορισθείς ετών 66!
Πρόταση Ντε Λαροζιέρ
Υπερεξουσίες στην ΕΚΤ
Πρώτοι στο αντάρτικο οι Βρετανοί
Σενάρια για το δολάριο
Ο φόβος τρέφει το δολάριο
Πολλαπλά χτυπήματα από Κίνα-Ρωσία
Θερινό ράλι ή νέα πτώση;
Τουρισμός
Διπλές τιμές στα δωμάτια
Τράπεζες
Φοβού το β' τρίμηνο
Χρηματιστήρια
Από την κόλαση στον παράδεισο
Χρηματιστήριο Αθηνών
Ράλι με ακριβά καύσιμα
Πήραν ανάσα τα πορτοφόλια