Έντυπη Έκδοση

Φωτοφίνις με την αποχή

Με μέτωπο κατά της αποχής και της «χαλαρής ψήφου» εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ στην τελική ευθεία των ευρωεκλογών.

Με μεγάλες συγκεντρώσεις στη Λάρισα (σήμερα), στη Θεσσαλονίκη (την Τρίτη), στην Αθήνα (την Πέμπτη) και στο Ηράκλειο την (Παρασκευή) η Ιπποκράτους θέλει να εδραιώσει ψυχολογία νίκης στις τάξεις των οπαδών της, ενώ στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο Γ. Παπανδρέου θα επαναλαμβάνει το δίλημμα «ή αλλάζουμε, ή βουλιάζουμε».

Η ρευστότητα και η αδιαφορία στο εκλογικό σώμα είναι οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για το ΠΑΣΟΚ, αφού, «αν η συμμετοχή δεν είναι μεγάλη και η διαφορά με τη Ν.Δ. είναι μικρή, τότε δεν θα νομιμοποιούμαστε στις 8 Ιουνίου να απαιτούμε πρόωρες εθνικές εκλογές», όπως παραδέχεται στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προκύψει καθαρή νίκη η οποία να λειτουργήσει ως πρόκριμα για αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές, χρειάζεται:

*Να αντιμετωπιστούν με ψυχραιμία οι επιθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, καθώς αναμένεται μπαράζ δημοσκοπήσεων που θα δείχνουν τη διαφορά μειούμενη, «ώστε οι απογοητευμένοι οπαδοί της Ν.Δ. να πάνε να ψηφίσουν».

*Να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού (γυναίκες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρομεσαίοι) όπου οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι παραμένουν ακόμη πολλοί.

*Να προσαρμοστεί η πράσινη διαφημιστική καμπάνια στις ανάγκες της συγκυρίας, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος με τη συζήτηση γύρω από το «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Ενώ δεν λείπουν οι ενστάσεις και για την «παλαιάς κοπής» αισθητική των τηλεοπτικών σποτ του ΠΑΣΟΚ.

*Να εμπλακούν πιο ενεργά τα δημοφιλή στελέχη στη μάχη των ευρωεκλογών, πέραν του αρχηγού και των Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Ραγκούση που δίνουν μέχρι σήμερα τον τόνο.

*Να περιοριστούν οι διαρροές προς τα συγγενή σχήματα, κυρίως προς τους Οικολόγους-Πράσινους, οι οποίοι για την ώρα κερδίζουν από παντού. Βεβαίως η πρόβλεψη των ειδικών του κινήματος είναι ότι «τελικώς δεν θα αντέξουν στην πίεση και θα βρεθούν κοντά στο 4%».

*Να πυκνώσουν οι αναφορές κατά των οργανωμένωνν συμφερόντων. Η ρητορική Παπανδρέου «δεν φοβάμαι τίποτα, δεν χρωστάω σε κανέναν», συμπεραίνουν στην Ιπποκράτους, «έχει αποδώσει, γιατί δείχνει τη διαφορά από τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος ξεκίνησε υψώνοντας τη σημαία κατά των νταβατζήδων και σήμερα έχει περιέλθει σε κατάσταση ομηρίας».

*Να αποφευχθούν, τέλος, λάθη στις δημόσιες εμφανίσεις του προέδρου, κυρίως στις χωρίς ατζέντα τηλεοπτικές συνεντεύξεις, όπου πρέπει να υπηρετήσει δύο βασικά ζητούμενα: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και «Είμαι έτοιμος να κυβερνήσω».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Ευρωεκλογές
Σχετικά θέματα: Οι 4 γρίφοι της κάλπης
Λογαριασμοί χωρίς τον ψηφοφόρο
Η διαφορά θα κάνει τη διαφορά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Οι 4 γρίφοι της κάλπης
Λογαριασμοί χωρίς τον ψηφοφόρο
Η διαφορά θα κάνει τη διαφορά
Φωτοφίνις με την αποχή
Επικοινωνιακό «καναβούρι»
Το «καναβούρι» της επικοινωνίας
Τι είπε ο παπαγάλος της Ν.Δ.
Η ιστορία της Μαριέττας
Ελιγμός από ΛΑΟΣ
Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα
Παράξενοι πράσινοι
Πάγκαλος vs ΚΚΕ
Οι παπαγάλοι ακούστηκαν μέχρι τη Νέα Υόρκη!
Συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα
«Βλακώδης η κόντρα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.»
Υπόθεση Siemens
Δύο έξω, δύο μέσα για τη Siemens
Αντίδραση συνηγόρων
Ανάσα από Eurogroup στην κυβέρνηση
Από φθινόπωρο τα σκληρά
Ασφαλιστικά Ταμεία
Απαγορευμένη επένδυση του ΤΑΞΥ
Βατοπέδιο
Από την αρχή η διερεύνηση
Ε.Ε.: Αποτυχίες στην κοινωνική πολιτική
Ευέλικτοι, πολωνοί υδραυλικοί
Επίτροπος Μετανάστευσης
Περιπολία Μπαρό επιτόπου
Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μοναστηριών
Της αγίας Αγρανάπαυσης
Λαθρεμπόριο Τσιγάρων
Ενα σκάνδαλο με φίλτρο
Πράσινες ευρωεκλογές
Ελάτε να πρασινίσουμε
Συνέντευξη Β. Κοντογιαννόπουλος
«Να τελειώνουμε πια με τις αυτοδυναμίες»
Συνέντευξη Νίκος Χρυσόγελος
«Ετοιμοι για συνεργασία, πάνω όμως σε συγκεκριμένα σημεία»
Συνέντευξη Χανς-Γκερτ Πέτερινγκ
«Η αποχή θα ενισχύσει τα κόμματα των άκρων»
Συνέντευξη με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
«Το ΚΚΕ ανάχωμα υπέρ της δεξιάς»