Έντυπη Έκδοση

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΝΤΙΝΑ

Ζαχάρω: 14 μήνες φυλακή στον δήμαρχο

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών επέβαλε προχθές το Τριμελές Εφετείο Πατρών στον δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, στον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας Νικόλαο Σιάνη και σε ιδιώτη ιδιοκτήτη αυθαίρετης παραθαλάσσιας καντίνας στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κακοβάτου Ζαχάρως.

Νέα καταδίκη για τον Πανταζή Χρονόπουλο Νέα καταδίκη για τον Πανταζή Χρονόπουλο Και οι τρεις παραπέμφθηκαν σε δίκη με το 72/2008 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας. Οι δύο πρώτοι για παράβαση καθήκοντος και ο ιδιώτης για ηθική αυτουργία σε αυτή. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Μένιος Κριτσέλης, που αθωώθηκε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος ως υπάλληλος κατά την έννοια του άρθρου 13 α του Π.Κ. κι ενώ γνώριζε λόγω της ιδιότητάς του ότι ο ιδιώτης Γρηγόριος Κανέλλης διατηρούσε παραθαλάσσια καντίνα με άδεια της πρώην Χωροφυλακής Ζαχάρως από το 1982 που ίσχυε μέχρι το 2002, δεν προέβη στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων σε βάρος του επιχειρηματία (ανάκληση άδειας, σφράγιση καταστήματος) με συνέπεια το παράνομο περιουσιακό όφελος από την επικερδή εκμετάλλευση του αυθαίρετου και παράνομου καταστήματος.

Ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας κατηγορείται ότι λίγο πριν από την κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής παρενέβη και πρότεινε στους αρμόδιους την αναστολή της λόγω της δήθεν δικαστικής εκκρεμότητας η οποία όμως -όπως υπογραμμίζεται στο βούλευμα και στο κατηγορητήριο- ήταν εντελώς προσχηματική.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σιάνης έχει τιμωρηθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο με παύση έξι μηνών από τα καθήκοντά του και πλήρη στέρηση των αποδοχών του, με απόφασή του Α' Υπηρεσιακού - Πειθαρχικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών για τη σιωπή του και τη γενικότερη συμπεριφορά του στις παράνομες επί σειρά ετών αμμοχαλικοληψίες στον Πηνειακό Λάδωνα και στον Αλφειό.

Η προχθεσινή νέα καταδίκη του δημάρχου της Ζαχάρως για παράβαση καθήκοντος, η τρίτη κατά σειρά, και η γενικότερη παραβατική συμπεριφορά του, όπως αυτή αποτυπώνεται στα δεκάδες κατηγορητήρια σε βάρος του, προκαλούν πλήθος ερωτημάτων καθώς εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο λόγω της περίεργης ...σιωπής του υπουργείου Εσωτερικών.

Το θέμα της προκλητικής ατιμωρησίας του έχει φτάσει και στη Βουλή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Τσούκαλη και Φώτη Κουβέλη, που ζητούσαν να μάθουν τον λόγο που ο δήμαρχος της Ζαχάρως δεν εξέπεσε του αξιώματός του τουλάχιστον από τις 5/9 του 2008, όταν δημοσιεύτηκε η τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση... *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Οι μοναχοί με το πριόνι...
Ορυκτός πλούτος
Δισεκατομμύρια ευρώ στα «σωθικά» της Β. Ελλάδας
Συμβούλιο της Επικρατείας
«Φρένο» από το ΣτΕ στο αιολικό πάρκο Θίσβης
Διαγωνισμός
Ευρωέπαινος και 5η θέση για το Μουσείο Παραδοσιακής Ζωής Κρήτης «Λυχνοστάτης»
Δήμος Ζαχάρως
Ζαχάρω: 14 μήνες φυλακή στον δήμαρχο
Κρουαζιέρες
Ο αγώνας των ναυτικών, η αγωνία στον τουρισμό
ΟΑΣΑ
Τέλος τα μπλε του γύρου της Αθήνας
Σχέδιο "Καλλικράτης"
Η πρόκληση του «Καλλικράτη»
Αλλού εντάσεις, αλλού εκτόνωση
200.000 εργαζόμενοι με τον φόβο των μετατάξεων και τον τρόμο των απολύσεων
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Βίαζε για 6 χρόνια τις ανήλικες κόρες του
Αδέσποτη σφαίρα σε 8χρονο κοριτσάκι
Θάνατος μετά το Αστυνομικό Τμήμα
ΑμεΑ
Αδιέξοδο για 1.000 παιδιά με αναπηρία
Πολίτες και δήμος έδωσαν λύση
Πανεπιστήμιο Στάνφορντ
Συγκόλληση σε κομμένα νεύρα
Παιδιατρική Βέροιας
Από τον Αννα στον Καϊάφα για τον θάνατο του βρέφους
Κατανάλωση
Ψηλά παραμένει η ζήτηση κρέατος
Άλλες ειδήσεις
1,60 το ελάχιστο ύψος για τις στρατιωτίνες
Αντιπυρηνικό «όχι» στην πρεσβεία της Τουρκίας
Μια ζωή πλάι στους κατατρεγμένους