Έντυπη Έκδοση

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Προς μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες

Αρωμα εκλογών και χθες από την κυβέρνηση με μια ακόμα ρύθμιση που «τακτοποιεί» μια μεγάλη ομάδα συμβασιούχων, τους πυροσβέστες.

Στη λίστα, λοιπόν, των παροχών και οι 5.500 πυροσβέστες που εργάζονται ακόμα και 25 χρόνια υπό το καθεστώς αποικιοκρατικών συμβάσεων έργου οκτώ μήνες τον χρόνο. Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή στο Μέγκα αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τροπολογία στη Βουλή, που θα «τακτοποιεί» το αίτημα των πυροσβεστών για μονιμοποίηση που εκφράζεται πάγια από τους συλλόγους τους τα τελευταία χρόνια.

Πριμοδότηση

Η τροπολογία θα περιλαμβάνει τους όρους της σχετικής προκήρυξης που θα πριμοδοτεί ισχυρά τους πυροσβέστες που υπηρετούν ήδη με σύμβαση έργου. Υπάρχει εν ενεργεία νόμος που δίνει τη δυνατότητα πριμοδότησης συμβασιούχων προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στις οποίες ήδη υπηρετούν, αρκεί να έχουν προϋπηρεσία τουλάχιστον δύο ετών. Η πριμοδότηση είναι ισχυρή (55%) και δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που υπηρετούν ήδη στις συγκεκριμένες θέσεις να μονιμοποιηθούν. Με την ενεργοποίηση αυτού του νόμου και το σύστημα της πριμοδότησης έχουν μονιμοποιηθεί σε δύο φάσεις οι εργαζόμενοι των ΚΕΠ, ενώ εκκρεμεί μία ακόμα προκήρυξη για τα ΚΕΠ που θα εκδοθεί μέσα στον Αύγουστο. Οπως όλα δείχνουν, μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξει εξέλιξη και για τους πυροσβέστες.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει 5.500 εποχικούς πυροσβέστες εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος Την πρόθεση της κυβέρνησης να μονιμοποιήσει 5.500 εποχικούς πυροσβέστες εξέφρασε ο Πρ. Παυλόπουλος Τα δύο κριτήρια

Η προκήρυξη θα θέτει δύο βασικά κριτήρια πρόσληψης: Το πρώτο έχει να κάνει με την ηλικία των πυροσβεστών και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστεί ως όριο η ηλικία των 45 χρόνων. Αυτό θα αποτελέσει και το πρώτο αγκάθι στη διαδικασία μονιμοποίησης μεταξύ κυβέρνησης και ομοσπονδίας των πυροσβεστών, που απαιτούν να υπάρξει πλήρης κάλυψη και για τους 5.500 πυροσβέστες, ακόμα και για όσους είναι πάνω από 45 ετών. Υπάρχουν αρκετοί πυροσβέστες που υπηρετούν εδώ και 25 χρόνια ως συμβασιούχοι και έχουν ξεπεράσει τα 45, ακόμα και τα 50 και τα 55 χρόνια τους. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει την πρόθεση να θέσει σε καθεστώς προστασίας τους πυροσβέστες που είναι από 45 έως και 52 ετών που θα μονιμοποιηθούν και θα καταταγούν στην Αγροφυλακή. Εκτός ρύθμισης φαίνεται ότι θα τεθούν όσοι είναι πάνω από 52 ετών που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι οι «αδικημένοι» της συγκεκριμένης προκήρυξης.

Δεύτερο κριτήριο θα αποτελεί η προϋπηρεσία των πυροσβεστών. Ορίζεται απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση 24μηνη τουλάχιστον προϋπηρεσία. Τα υπόλοιπα εξάμηνα της προϋπηρεσίας θα πριμοδοτηθούν και θα αποτελέσουν την ειδοποιό διαφορά για τη μονιμοποίηση κάθε εργαζόμενου.

Υπολογίζεται ότι οι πυροσβέστες που μπορούν να μονιμοποιηθούν σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη θα είναι περίπου 4.000. Οι υπόλοιποι 1.500 είτε θα ενταχθούν λόγω υπέρβασης ορίου ηλικίας στην Αγροφυλακή (από 45 έως 52 ετών) είτε (οι άνω των 52 ετών) θα μείνουν εκτός νυμφώνος.*

«Τερατολογίες» και «τερατουργήματα»

Με αιχμή του δόρατος τον αριθμό των προσλήψεων στο Δημόσιο συνεχίστηκε και χθες σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

Την αρχή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, ο οποίος χθες στο πρες-ρουμ χαρακτήρισε «τερατολογίες» τα όσα ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για 800.000 προσλήψεις της Ν.Δ. από το 2004 μέχρι σήμερα. «Μόνο θυμηδία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αντώναρος, «μπορεί να προκαλέσει ένα τέτοιο νούμερο. Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει κατά πολύ το σύνολο όλων όσοι με κάποια μορφή απασχόλησης εργάζονται στο ελληνικό Δημόσιο. Πρόκειται περί λεκτικών τερατουργημάτων, που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα». Σε οξύ τόνο ήρθε η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ. Ο Ντ. Ρόβλιας δήλωσε ότι «ο κ. Αντώναρος, αν ψάχνει για "λεκτικά τερατουργήματα", πρέπει να απευθυνθεί στον Πρ. Παυλόπουλο, διότι το υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στη Βουλή τα συγκεκριμένα στοιχεία». Ο κ. Ρόβλιας, παραθέτοντας αριθμούς πρωτοκόλλων των αιτήσεων κατάθεσης εγγράφων, με τα οποία ζητεί από τη Βουλή το ΠΑΣΟΚ τις προσλήψεις κάθε εξαμήνου, τονίζει ότι το άθροισμα από τον Μάρτιο του 2004 δίνει το αποτέλεσμα των 800.677 εγκρίσεων προσλήψεων στο Δημόσιο. «Η κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Ρόβλιας, «χρησιμοποιεί ανάλγητα τα χρήματα του Ελληνα φορολογούμενου για κομματικές-ρουσφετολογικές προσλήψεις και πρέπει οι κ. Αντώναρος και Παυλόπουλος να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τους χιλιάδες άνεργους νέους, τους οποίους εμπαίζουν ασύστολα».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εσωτερικών
Πυρκαγιές
Νέα Δημοκρατία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εσωτερικών
Προς μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες
Νόμος Δένδια
Χρυσόγονος για κάμερες: Διαρκής επιτήρηση, στα πρότυπα του «Μεγάλου Αδελφού»
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Τα πέντε, έξι για υπουργούς, έναντι 15 όλων των άλλων...
Νέα Δημοκρατία
Ολο και περισσότεροι «γαλάζιοι» βλέπουν ήττα - εφιάλτης η γρίπη
Πόθεν Έσχες
Πλούσιοι - φτωχοί, όλοι ανέλεγκτοι
Μαργαριτάρια και άνθρακες από τους βουλευτές
Και το... τζάκι και το... χάρισμα
Ολα.... άγια για βατοπεδινούς
Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
Θύελλα στη Βουλή για τα βαρέα και ανθυγιεινά
Κυπριακό
Να παραμείνουν στην Κύπρο όλοι οι έποικοι, θέλει ο Ταλάτ
Μιχάλης Καρχιμάκης
Ζητάει «πόθεν έσχες» 6 χρόνων, από τρεις
Μουσουλμάνος φωτογράφος
Τον κατηγορούν για κατασκοπία
ΠΑΣΟΚ
Χωρίς αναταράξεις η διαφοροποίηση Βενιζέλου
Συνασπισμός
Κωνσταντόπουλος κατά «νεοαρχηγισμών» στον ΣΥΝ
Υπόθεση Siemens
Δικαστική συνδρομή και από Ιταλία για Siemens
Άλλες ειδήσεις
«Τερατολογίες» και «τερατουργήματα»