Έντυπη Έκδοση

Χωρίς αναταράξεις η διαφοροποίηση Βενιζέλου

Χωρίς εσωκομματικές αναταράξεις πέρασε η προχθεσινή παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία πήρε αποστάσεις από την αντιπολιτευτική τακτική του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της γρίπης και διαφώνησε με τη θέση του στην προεδρολογία και την εκλογολογία.

Οσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ρωτήθηκαν, προτίμησαν να επισημάνουν τη συμφωνία του κ. Βενιζέλου με τη βασική θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ των πρόωρων εκλογών και να υποβαθμίσουν τις άλλες επισημάνσεις του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις στελεχών του κόμματος, πόσω μάλλον που όσα είπε ο κ. Βενιζέλος ειπώθηκαν σε κομματική σύσκεψη. Και αρνήθηκε ότι έτσι προκαλείται σύγχυση σχετικά με τη θέση του ΠΑΣΟΚ.«Η θέση του κόμματος είναι πολύ καθαρή, δεν υπάρχει κανένα στέλεχος το οποίο να διαφωνεί με τη θέση μας να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν», είπε.

Καστανίδης κατά συνταγματολόγων

Περισσότερο αιχμηρός φάνηκε να είναι ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος εστίασε την απάντησή του στην παράλειψη των συνταγματολόγων να πάρουν θέση για την κυβερνητική απόφαση σχετικά με τη χρήση των καμερών, την οποία η Αρχή Προστασίας Δεδομένων χαρακτήρισε αντισυνταγματική. Μάλιστα, ο κ. Καστανίδης επικαλέστηκε τον συνταγματολόγο Αριστόβουλο Μάνεση (επιστημονικό «αντίπαλο» του Δ. Τσάτσου), ο οποίος είχε πει ότι «ο δάσκαλος του συνταγματικού δικαίου έχει ως κύρια αποστολή να αναγορεύσει την επιστήμη του ως την υψηλότερη εγγύηση και τεχνική για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών»!

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Υγείας Γ. Φλωρίδης απέφυγε να σχολιάσει τη θέση του κ. Βενιζέλου ότι το κόμμα δεν πρέπει να κάνει αντιπολίτευση στο θέμα της γρίπης. Αντίθετα, υπερασπίστηκε τη θέση του κόμματος. «Οι πρωτοβουλίες που πήρε το ΠΑΣΟΚ είχαν έστω ένα μερικό αποτέλεσμα όσον αφορά την κυβέρνηση, να σοβαρευθεί στοιχειωδώς και να κινητοποιηθεί», είπε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εσωτερικών
Προς μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες
Νόμος Δένδια
Χρυσόγονος για κάμερες: Διαρκής επιτήρηση, στα πρότυπα του «Μεγάλου Αδελφού»
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Τα πέντε, έξι για υπουργούς, έναντι 15 όλων των άλλων...
Νέα Δημοκρατία
Ολο και περισσότεροι «γαλάζιοι» βλέπουν ήττα - εφιάλτης η γρίπη
Πόθεν Έσχες
Πλούσιοι - φτωχοί, όλοι ανέλεγκτοι
Μαργαριτάρια και άνθρακες από τους βουλευτές
Και το... τζάκι και το... χάρισμα
Ολα.... άγια για βατοπεδινούς
Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
Θύελλα στη Βουλή για τα βαρέα και ανθυγιεινά
Κυπριακό
Να παραμείνουν στην Κύπρο όλοι οι έποικοι, θέλει ο Ταλάτ
Μιχάλης Καρχιμάκης
Ζητάει «πόθεν έσχες» 6 χρόνων, από τρεις
Μουσουλμάνος φωτογράφος
Τον κατηγορούν για κατασκοπία
ΠΑΣΟΚ
Χωρίς αναταράξεις η διαφοροποίηση Βενιζέλου
Συνασπισμός
Κωνσταντόπουλος κατά «νεοαρχηγισμών» στον ΣΥΝ
Υπόθεση Siemens
Δικαστική συνδρομή και από Ιταλία για Siemens
Άλλες ειδήσεις
«Τερατολογίες» και «τερατουργήματα»