Έντυπη Έκδοση

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Και το... τζάκι και το... χάρισμα

Ακίνητα, καταθέσεις, τραπεζικά προϊόντα όλων των κατηγοριών. Ο,τι διαθέτει δηλαδή ο... μέσος Ελληνας. Ευρωβουλευτές και τέως βουλευτές φαίνεται να έχουν και το... «τζάκι» και το επενδυτικό... χάρισμα.

Με διαφορά... αγροτεμαχίων ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Γκλαβάκης κατέχει την πρώτη θέση στην ακίνητη περιουσία. Με 20 αγροτεμάχια που ξεπερνούν τα 129.000 τ.μ. και έξι οικόπεδα συνολικής έκτασης 14.162 τ.μ στην Πέλλα, την πλειονότητα των οποίων δηλώνει ότι έχει αγοράσει με τα εισοδήματα του έτους, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται... γαιοκτήμονας.

Στον συναγωνισμό «πέφτουν» και οι τέως βουλευτές μας: Πέτρος-Παύλος Αλιβιζάτος (Ν.Δ.) -έχει 18 ακίνητα με κυριότητα 100% στο όνομα του ιδίου ή της συζύγου του)-, Απόστολος Ανδρεουλάκος (Ν.Δ.) -κατέχει δεκάδες αποθήκες, πάρκινγκ, καταστήματα-, Ξενοφών Βεργίνης (Ν.Δ.), Αργύρης Γιαννόπουλος (ΠΑΣΟΚ) με ακίνητα σε Αττική και Κορινθία, Νικόλαος Νικολόπουλος (Ν.Δ.) με τίτλους ιδιοκτησίας σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία, καθώς και ο Γεώργιος Γαρουφαλιάς (Ν.Δ.) συνιδιοκτήτης σε πολλά ακίνητα. Αν και διαθέτει πολλά ακίνητα ο Πέτρος Μαντούβαλος (πρώην Ν.Δ.), στις καταθέσεις του εμφανίζεται να μην έχει... φράγκο.

Χρεόγραφα - καταθέσεις

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης (ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) κατέχει από κοινού με τη σύζυγό του μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων συνολικής αξίας 652.380 ευρώ ενώ έχει και μετοχές (ημεδαπών εισηγμένων εταιρειών) αξίας 14.399 ευρώ . Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης (ευρωβουλευτής Ν.Δ.) έχει μετοχές ημεδαπών εισηγμένων εταιρειών αξίας 269.232 ευρώ σε αντίθεση με τη σύζυγό του που «μετρά» ομόλογα αξίας 652.000 ευρώ , μετοχές ημεδαπών αξίας 207.558 ευρώ , μετοχές αλλοδαπών αξίας 153.546 ευρώ και 110.250 ευρώ σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων. Σημειώνει βέβαια ότι έχει υπάρξει μεταβολή σε σχέση με πέρυσι, κάποιες δηλαδή τις έχει αγοράσει και κάποιες τις έχει ρευστοποιήσει ωστόσο για τη δεύτερη περίπτωση δεν γίνεται γνωστή η αξία διαγραφής τους. Λάτρης των επενδύσεων εμφανίζεται και ο Στέφανος Μάνος.

Τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ έχει στην τράπεζα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κωνσταντίνος Δρούτσας, ενώ η γυναίκα του διαθέτει -πέραν των άλλων- ομόλογο αξίας 295.000 ευρώ . Στο αποταμιευτικό «σπορ» επιδίδονται και η Ρόδη Κράτσα (ευρωβουλευτής Ν.Δ.) με καταθέσεις 410.000 ευρώ (από εισοδήματα παλαιών ετών και πώληση περιουσιακών στοιχείων) και 60.000 δολάρια καθώς και ο Νικόλαος Βακαλής (Ν.Δ.), ο οποίος πέρα από καμιά δεκαριά ακίνητα έχει σε καταθέσεις από κοινού με τη σύζυγό του 164.056 ευρώ . Η σύζυγός του, ωστόσο, έχει σε προσωπικές τις καταθέσεις: 269.215 ευρώ και 155.000 δολάρια, 13.451 λίρες Αγγλίας.

Στην αντίπερα όχθη... η Ελπίδα Παντελάκη (τέως βουλευτής ΚΚΕ) διαθέτει μόνο μικρά ποσοστά ιδιοκτησίας σε τρία ακίνητα και ένα Ι.Χ., ενώ ο Αθανάσιος Παφίλης (ευρωβουλευτής ΚΚΕ) έχει στην τράπεζα μόλις 19,45 ευρώ .

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Βουλή
Σχετικά θέματα: Πόθεν Έσχες
Πλούσιοι - φτωχοί, όλοι ανέλεγκτοι
Μαργαριτάρια και άνθρακες από τους βουλευτές
Ολα.... άγια για βατοπεδινούς
Για το ίδιο θέμα
Πλούσιοι - φτωχοί, όλοι ανέλεγκτοι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Υπουργείο Εσωτερικών
Προς μονιμοποίηση 5.500 συμβασιούχοι πυροσβέστες
Νόμος Δένδια
Χρυσόγονος για κάμερες: Διαρκής επιτήρηση, στα πρότυπα του «Μεγάλου Αδελφού»
Νόμος περί ευθύνης υπουργών
Τα πέντε, έξι για υπουργούς, έναντι 15 όλων των άλλων...
Νέα Δημοκρατία
Ολο και περισσότεροι «γαλάζιοι» βλέπουν ήττα - εφιάλτης η γρίπη
Πόθεν Έσχες
Πλούσιοι - φτωχοί, όλοι ανέλεγκτοι
Μαργαριτάρια και άνθρακες από τους βουλευτές
Και το... τζάκι και το... χάρισμα
Ολα.... άγια για βατοπεδινούς
Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
Θύελλα στη Βουλή για τα βαρέα και ανθυγιεινά
Κυπριακό
Να παραμείνουν στην Κύπρο όλοι οι έποικοι, θέλει ο Ταλάτ
Μιχάλης Καρχιμάκης
Ζητάει «πόθεν έσχες» 6 χρόνων, από τρεις
Μουσουλμάνος φωτογράφος
Τον κατηγορούν για κατασκοπία
ΠΑΣΟΚ
Χωρίς αναταράξεις η διαφοροποίηση Βενιζέλου
Συνασπισμός
Κωνσταντόπουλος κατά «νεοαρχηγισμών» στον ΣΥΝ
Υπόθεση Siemens
Δικαστική συνδρομή και από Ιταλία για Siemens
Άλλες ειδήσεις
«Τερατολογίες» και «τερατουργήματα»