Έντυπη Έκδοση

Αποκλίνουσες εκτιμήσεις ΠΑΣΟΚ - WWF για τον ενεργειακό σχεδιασμό

«Γκρίζες ζώνες» στην έκθεση ενεργειακού σχεδιασμού του Συμβούλιου Ενεργειακής Στρατηγικής διαπιστώνει το ΠΑΣΟΚ.

Μια γυναίκα σε ένα μπαλκόνι της Μεγαλόπολης, 100 περίπου μέτρα από τα φουγάρα της ΔΕΗ σε μια φωτογραφία που μετέδωσε το Reuter Μια γυναίκα σε ένα μπαλκόνι της Μεγαλόπολης, 100 περίπου μέτρα από τα φουγάρα της ΔΕΗ σε μια φωτογραφία που μετέδωσε το Reuter Αντίθετα, η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς τη βρίσκει θετική, λόγω της έμφασης στις ανανεώσιμες πηγές και διατηρεί ενστάσεις επειδή αφήνει ανοικτό το παράθυρο στον λιθάνθρακα μετά το 2020.

n Σε δήλωσή του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας, Σπύρος Κουβέλης, ασκεί κριτική καθώς το κείμενο της έκθεσης αποτελεί έμμεση μόνο απάντηση στα ζητήματα που έθεσε το κόμμα για τη χρήση λιθάνθρακα και πυρηνικής ενέργειας. Ακόμη λέει για την έκθεση ότι «αποτελεί απλά έκθεση ιδεών και ευχολόγιο» και όχι «δομημένο ενεργειακό σχεδιασμό».

* Αντίθετα, το WWF Ελλάς, χαρακτηρίζει την έκθεση σημαντικό βήμα υπέρ των ανανεώσιμων πηγών και της εξοικονόμησης. Σύμφωνα με τον διευθυντή της οργάνωσης Δημήτρη Καραβέλλα, «για πρώτη φορά, στην έκθεση φαίνεται πως επιχειρείται η κατανόηση του κοινωνικού, πολιτικού, οικονομικού και περιβαλλοντικού πλαισίου, πάνω στο οποίο πρέπει να αναπτυχθεί ένα στιβαρό ενεργειακό πλάνο με ορίζοντα τουλάχιστον 30 ετών». «Αν και ημιτελής, αποτελεί μια καλή βάση επί της οποίας οφείλουμε όλοι να δουλέψουμε», καταλήγει ο ίδιος. Η κριτική του WWF Ελλάς εστιάζεται στο ότι η έκθεση δεν αποκλείει εντελώς τη χρήση λιθάνθρακα και πυρηνικής ενέγειας, αλλά τα μεταθέτει μετά το 2020-2030.

Οι Οικολόγοι για τη θερμομόνωση

* Εξάλλου οι Οικολόγοι, αναφορικά με το πρόγραμμα του ΥΠΑΝ «εξοικονόμηση κατ' οίκον», που επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, το χαρακτηρίζουν με τη φράση «καλό μεν, μισές δουλειές δε». Αποψη των Οικολόγων Πράσινων είναι ότι πρέπει να αυξηθεί δραστικά ο προϋπολογισμός και με εθνικούς, πέρα από τους κοινοτικούς πόρους, αλλά και το ποσοστό επιδότηση σε 75%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρωπιστικές οργανώσεις
ΠΑΣΟΚ
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Λιανικό εμπόριο
Η κρίση... λιάνισε τις πωλήσεις
Ιταλία
«Πόρκα μιζέρια» για έναν στους 7
Διαδίκτυο
Με 100.000 Mbps θα τρέχουν και τα χωριά σε 8 χρόνια
Ενέργεια
Αποκλίνουσες εκτιμήσεις ΠΑΣΟΚ - WWF για τον ενεργειακό σχεδιασμό
Χρηματιστήριο
Οι «αγορές» έχουν τη δική τους -ανοδική- λογική
Άλλες ειδήσεις
Σε... κενό αέρος οι αερομεταφορές
Ούτε στο Μαυροβούνιο «ευτύχησε» η ΔΕΗ
Απεργιακή «υπενθύμιση» από ΟΤΟΕ
Εξευμενίζουν τους αμπελουργούς με απόσταξη 20.000 τόννων
4μηνη καταδίκη για την «Αμάσα»
Δυναμικό μπάσιμο Τ.Τ. σε real estate και leasing
Ανέστειλε το μισό πρόστιμο της «G.Α. Ferries» για ΝΑΤ
Στα χέρια της MIG περνά και το υπόλοιπο 70% της Singular Logic