Έντυπη Έκδοση

Η αφύπνιση της μηχανής του σεξ

Οποιος έχει δεχτεί τα βέλη του έρωτα, όποιος έχει υποφέρει από τη φαινομενικά αναίτια εναλλαγή των ερωτικών παθών -η παράλογη ζήλια να διαδέχεται την τυφλή εμπιστοσύνη, η βαθιά μελαγχολία την απερίγραπτη ευφορία- θα ήθελε ασφαλώς να ξέρει τι ακριβώς πυροδοτεί μέσα του αυτά τα εντονότατα συναισθήματα. Πάντως, ο ίδιος ο ερωτευμένος πιστεύει ότι όλα αυτά προέρχονται από το αντικείμενο του ερωτικού του πάθους. Είναι όμως έτσι; Και αν ναι, πώς ακριβώς συμβαίνει; Ειδικότερα, πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται οι «πρωτάρηδες» έφηβοι που μόλις αρχίζουν να ανακαλύπτουν τα πάθη και τα παθήματα του σαρκικού έρωτα;

Πλήρες θέμα...

 • Εφηβεία

  • Οταν οι έφηβοι ανακαλύπτουν το σεξ
   Ενα εύλογο αλλά δυστυχώς αναπάντητο ερώτημα αφορά το γιατί σε μια εποχή κάθε άλλο παρά σεξοφοβική, όπως η σημερινή, οι πρώτες σεξουαλικές εμπειρίες των εφήβων εξακολουθούν να γεννούν μεγάλη αμηχανία και ανασφάλεια όχι μόνο στους ίδιους τους πρωτάρηδες -κάτι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο-, αλλά και στους πολύ πιο έμπειρους και ερωτικά απελευθερωμένους γονείς τους.
 • Γενετική μηχανική

  • *ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ Γενετικά τροποποιημένο κουνούπι κατά της ελονοσίας
   Δημιούργησαν στο εργαστήριο κουνούπι ικανό να σπάσει τον κύκλο του θανάτου Πριν από ένα χρόνο η πλούσια Δύση πανικοβλήθηκε στην απειλή και μόνο μιας πανδημίας γρίπης, η οποία ουδέποτε εκδηλώθηκε. Αντίθετα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, στις οικονομικά εξαθλιωμένες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και της υποσαχάριας Αφρικής κάθε χρόνο πεθαίνουν μόνο από ελονοσία πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι, κυρίως παιδιά κάτω των πέντε ετών.
 • Εικονική πραγματικότητα

  • *ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Σας παρενοχλούν; Τώρα μπορείτε να τους τιμωρήσετε!
   Είναι βράδυ και έχετε απομείνει ώς αργά στο γραφείο. Στο τέλος μιας ιδιαίτερα κουραστικής ημέρας παίρνετε τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι. Ξαφνικά, ακούτε βήματα πίσω σας και μια ανδρική φωνή να λέει «Μανάρι μου! Τι εργαλείο είσαι εσύ!». Αν είστε γυναίκα και έχετε βαρεθεί να ακούτε, χωρίς να αντιδράτε, παρόμοια σεξιστικά υπονοούμενα από άνδρες, ήρθε επιτέλους η στιγμή να τους εκδικηθείτε: τώρα μπορείτε να τους κάνετε να πληρώσουν ακριβά για την ανοχή που τόσο καιρό δείχνετε!