Έντυπη Έκδοση

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Ανεξέλεγκτα τα αναμορφωτήρια

Τρία χρόνια μετά τις αποκαλύψεις της «Κ.Ε.» για τα γερμανικά αναμορφωτήρια που λειτουργούν στη χώρα μας περισσότερο από μια εικοσαετία εν αγνοία του επίσημου ελληνικού κράτους, η Γερμανία συνεχίζει ανενόχλητη να εφαρμόζει δομές και μεθόδους του αναμορφωτικού της συστήματος επί ελληνικού εδάφους, χωρίς ποτέ να έχει λάβει την απαραίτητη αδειοδότηση και έγκριση!

Πλήρες θέμα...

 • Οικονομική κρίση

  • Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ Ουρές στις τράπεζες σπέρματος
   Πενία τέχνας κατεργάζεται... Ακόμη και γενετικό υλικό, δηλαδή το σπέρμα τους, αποφασίζουν να πουλήσουν πολλοί για να βγάλουν ένα μικρό χαρτζιλίκι.
 • Εκπαίδευση

  • ΑΝΕΝΔΟΤΗ Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Σκληραίνει η κόντρα με πρυτάνεις
   Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση της υπουργού Παιδείας, Αννας Διαμαντοπούλου, με πρυτάνεις. Σήμερα οι γέφυρες για συνεννόηση έχουν κοπεί, καθώς με τη «μεταρρύθμιση» καταργείται ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων Ανυποχώρητη σε βασικές αλλαγές του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εμφανίζεται η υπουργός Παιδείας, παρά τις πιέσεις που δέχεται τόσο από τα ιδρύματα όσο και από βουλευτές, ακόμη και του κυβερνώντος κόμματος.
  • Ποιο είναι το «καλό» πανεπιστήμιο
   Σε περιόδους πολιτικών, οικονομικών, πολιτισμικών και κοινωνικών κρίσεων εμφανίζονται λέξεις γενικής αποδοχής, αθώες κατά τεκμήριο, για να σηματοδοτήσουν το νέο που έρχεται κρύβοντας, ή καλύτερα συχνά αναιρώντας, άλλους ιδεολογικά φορτισμένους επιθετικούς προσδιορισμούς.
 • «Υδάτινο κτηματολόγιο»

  • ΑΝΑΡΧΗ «ΔΟΜΗΣΗ» ΣΤΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Ψάρια και τουρίστες στο ίδιο... κλουβί!
   Ακτές σε Ιθάκη, Κεφαλονιά, Σύμη, Χάλκη, Πόρο, Λέσβο, Λήμνο, Κάλυμνο, θα γεμίσουν κλουβιά. «Συρματοπλέγμα- τα» στις ελληνικές ακτές βάζει το νέο «υδάτινο κτηματολόγιο», καθώς γεμίζει με κλουβιά ιχθυοκαλλιέργειας πανέμορφες τουριστικές περιοχές, όπως Ιθάκη, Κεφαλονιά, Σύμη, Χάλκη, Πόρο, Λέσβο, Λήμνο, Κάλυμνο, αλλά και κοιτίδες πολιτισμού όπως η Επίδαυρος.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • ΕΦΟΔΟΣ ΜΑΤ-ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ξήλωσαν τις σκηνές
   Η απομάκρυνση των σκηνών είχε δρομολογηθεί μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Με επιχείρηση-σκούπα εκδιώχθηκαν οι τελευταίοι καταληψίες από την πλατεία Σύνταγματος.
 • Ιστορία

  • Το παλιό και το νέο σχέδιο Μάρσαλ
   Στα τέλη της δεκαετίας του '40 ο πρωθυπουργός Θεμιστοκλής Σοφούλης με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζόρτζ Μάρσαλ, ενώ πίσω τους διακρίνεται και ο νεαρός τότε υπουργός της κυβέρνησης Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ανώτεροι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσαν ευθέως ότι ο φόβος του «ντόμινο», οι ανησυχητικές σκέψεις για τη μετάδοση του ιού της ελληνικής «ασθένειας» στο υπόλοιπο σώμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρόσφερε τη χρυσή ευκαιρία για μια «ευνοϊκή αντιμετώπιση» του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας, από την ευρωπαϊκή ηγεσία, με την εκπόνηση ενός «νέου σχεδίου Μάρσαλ».
 • Ανθρώπων έργα & ημέρες

  • Ο αυθαίρετος πολίτης ενός αυθαίρετου κράτους
   Οι μεγάλες πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αττική δημιουργούν μια νέα γενιά αυθαιρέτων πολυτελείας. Η ΙΣΤΟΡΙΑ που διηγούμαστε σήμερα δεν είναι ενός προσώπου αλλά πολλών. Θα μπορούσαμε, όμως, να τα «συμπυκνώσουμε» σε έναν, και να τον πούμε «Αυθαίρετο». Αναζητούμε τις ρίζες του. Περιεργαζόμαστε τα χαρακτηριστικά του. Θυμόμαστε ή και ανακαλύπτουμε τις παλιές και νέες παρέες του. Καταγράφουμε τα κόλπα που μηχανεύτηκε. Συναντάμε, ξανά, τις υψηλές και χαμηλές γνωριμίες του. Ξαναζούμε μία ακόμα από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις (κομψά), ανωμαλίες (έτσι μπράβο!), του σύγχρονου ελληνικού (παρα)κράτους μας!