Έντυπη Έκδοση

ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Η Ε.Ε. αντιστέκεται στα μεταλλαγμένα

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει στρατηγική ελέγχων από τα αρμόδια ή συναρμόδια υπουργεία και τον ΕΦΕΤ, ώστε να γνωρίζουμε τι συμβαίνει τόσο ως προς τις καλλιέργειες όσο και ως προς τα τρόφιμα που φτάνουν στα ράφια.
Είναι μόνιμο σημείο τριβής οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ) στην Ευρώπη. Από τη μία, οι Ευρωπαίοι είναι τουλάχιστον σκεπτικοί απέναντί τους (σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 61% των πολιτών της Ε.Ε. δεν τους εμπιστεύονται) και υπάρχει μεγάλη αντίδραση στην υιοθέτησή τους - πριν από μερικά χρόνια μάλιστα είχε φτάσει στο Ευρωκοινοβούλιο υπόμνημα υπογραμμένο από ένα εκατομμύριο πολίτες με αίτημα την ολοκληρωτική απαγόρευσή τους.

Πλήρες θέμα...

  • Ιατρική

    • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ Αρον το δεκανίκι σου και περιπάτει
      Ο «εξωσκελετός» προσαρμόζεται στο σώμα, επιτρέποντας στα πόδια να κινηθούν με τη βοήθεια μικρών κινητήρων που κατευθύνονται μέσω υπολογιστή. Ορισμένα μοντέλα συνοδεύονται από πατερίτσες. Ισως πολύ πιο σύντομα απ' ό,τι πιστεύουμε, τα άτομα με κινητικά προβλήματα θα έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζουν στο σώμα τους ανθεκτικά ρομποτικά πόδια. Τότε θα είναι σε θέση να σηκωθούν και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα.