Έντυπη Έκδοση

500 βιογραφικά για κάθε θέση εργασίας

ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ πόρτες των εργοδοτών «χτυπάνε» οι περισσότεροι άνεργοι. Σύμφωνα με στελέχη εταιρειών εύρεσης και επιλογής προσωπικού, αυτή τη στιγμή στην αγορά εργασίας κυριαρχεί η αβεβαιότητα των επιχειρήσεων και η αγωνία αυτών που έχουν βρεθεί χωρίς δουλειά.

Η κατάσταση αυτή, σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, έχουν οδηγήσει τους περισσότερους να «κονταροχτυπιούνται» για μια (οποιαδήποτε) θέση εργασίας, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις, στην καλύτερη των περιπτώσεων, διατηρούν το υπάρχον προσωπικό και αποφεύγουν τις προσλήψεις.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ιστοσελίδας αγγελιών εργασίας kariera.gr, μεταξύ του 7μήνου 2010 και της φετινής αντίστοιχης περιόδου, ο αριθμός των κενών θέσεων που έχουν αναρτηθεί έχει «πέσει» κατά 7% περίπου, ενώ τα βιογραφικά που καταχωρίζονται έχουν αυξηθεί κατά 21%. Ως εκ τούτου, ο μέσος χρόνος «ζωής» για μια ανοικτή θέση έχει πέσει από τις 20 μέρες που ήταν το 2010, στις 12 φέτος.

Σύμφωνα με την εικόνα που αποτυπώνεται στα στοιχεία της σελίδας αγγελιών skywalker.gr, για κάθε θέση εργασίας υποβάλλονται από 100 έως και πάνω από 500 βιογραφικά. Η αύξηση της αναλογίας σε σχέση με το περυσινό 7μηνο αγγίζει το 30%.

Από την άλλη, ο αριθμός των επιχειρήσεων που σκοπεύουν να μειώσουν τον αριθμό του προσωπικού τους παραμένει υψηλός. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας» του Alba, η οποία καταγράφει τις προθέσεις των εργοδοτών για το β' εξάμηνο του 2011, πάνω από ένας στους τρεις (34%), το θεωρεί πιθανό να κάνει απολύσεις. Επίσης πάνω από τις μισές επιχειρήσεις δεν θα προχωρήσουν σε αυξήσεις για το επόμενο 12μηνο, ενώ μία στις πέντε θα κάνει μειώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του skywalker.gr, το προφίλ των νέων θέσεων εργασίας, σε αντίθεση με άλλες χρονιές, είναι χαμηλότερο. Τα προσόντα που ζητούνται είναι τα βασικά, δηλαδή γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή και αγγλικών. Αυξημένες είναι οι αγγελίες που αφορούν υπαλλήλους γραφείου και πωλητές. Τόνωση υπάρχει, λόγω εποχής, και στον τουριστικό κλάδο.

Οι υποψήφιοι που έχουν υποβάλει τα βιογραφικά τους, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της ιστοσελίδας, χωρίζονται σχεδόν ισόποσα μεταξύ ανδρών και γυναικών (54% και 46% αντίστοιχα). Οι περισσότεροι είναι απόφοιτοι ΙΕΚ (43%), ακολουθούν οι πτυχιούχοι ΤΕΙ (35%) και όσοι κρατούν στα χέρια τους πτυχίο ΑΕΙ (17%). Οι απόφοιτοι λυκείου αντιπροσωπεύουν μόλις το 5% του συνόλου.

Οπως αναφέρει ο Σπύρος Τσιαπραζλής, εμπορικός διευθυντής στο kariera.gr, οι θέσεις αορίστου χρόνου έχουν μειωθεί φέτος κατά 15%, ενώ αυτές μερικής απασχόλησης σχεδόν διπλασιάστηκαν. Παράλληλα, «οι επιχειρήσεις προχωρούν μόνο στις πολύ απαραίτητες προσλήψεις, γιατί δεν θεωρούν καθόλου βέβαιο σε τι κατάσταση θα βρίσκονται σε ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία
Σχετικά θέματα: Απασχόληση
Ολο και λιγότερες ευκαιρίες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Αποκρατικοποιήσεις
Τρελό πάρτι για τους συμβούλους
Οι εμπράγματες εγγυήσεις ρίχνουν την αξία της δημόσιας περιουσίας
75 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν σε 50 τυχερούς
Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη μάχη για το μαζικό ξεπούλημα
Τράπεζες
Εξελίξεις στις τράπεζες δρομολογεί η «τρύπα» από ανταλλαγή ομολόγων
Ελληνικό χρέος
Η Lazard και πάλι παρούσα
Ομόλογα
Τα εμπόδια για τη συμμετοχή των ιδιωτών
Δημόσιος τομέας
Φόβοι για παύση πληρωμών από το Δημόσιο
Επιχειρήσεις
Ενώ περιμένουμε τους ξένους επενδυτές, ξένες εταιρείες ετοιμάζονται να φύγουν
Προτιμούν να στήσουν επιχείρηση στο εξωτερικό
Επενδύσεις
Γη, ύδωρ και... ήλιος για τους επενδυτές-δανειστές
Οικονομική κρίση
Κρίση χρέους αλά γαλλικά
Το φόβητρο ενός μνημονίου σκιάζει τώρα την Κύπρο
Απασχόληση
500 βιογραφικά για κάθε θέση εργασίας
Ολο και λιγότερες ευκαιρίες
Ενέργεια
Ρεύμα στην Αττική από βραχονησίδες του Αιγαίου
Επιστολή από ΙΓΜΕ
Τα προς πώληση μεταλλευτικά δικαιώματα και η θέση του ΙΓΜΕ