Έντυπη Έκδοση

«Αγάπες» Ιερώνυμου - Ανθιμου

Δημόσια αντιπαράθεση, μέσω δηλώσεων, είχαν στη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Ανθιμος, με αφορμή την κριτική τού τελευταίου προς τον Αρχιεπίσκοπο, ότι δεν ασχολείται όσο θα έπρεπε με τα εθνικά θέματα.

«Και τα ελαττώματά του τα συγχωρώ και τον ανέχομαι με αγάπη», δήλωσε για τον μητροπολίτη ο Αρχιεπίσκοπος, επικαλούμενος την παροιμία που λέει «αγάπα τον φίλο σου με τα ελαττώματά του». Παρατήρησε, μάλιστα, πως «τα προβλήματα τα εθνικά δεν πρέπει να τα συγκεκριμενοποιούμε σε ένα πράγμα, γιατί τότε γίνεται αίρεσις».

«Η παροιμία ισχύει και για εκείνον (σ.σ. τον Ιερώνυμο)», απάντησε ο Ανθιμος. Τόνισε ότι η αναφορά του Αρχιεπισκόπου στα εθνικά θέματα είναι αποτέλεσμα και της δική του «πίεσης» και σημείωσε πως «δεν είναι ελάττωμα όταν ομιλείς για την πατρίδα σου».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη και σε ομιλία του προς τους πιστούς διαχώρισε τη δική του στάση και συμπεριφορά από άλλες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω τη δυνατότητα και την ικανότητα να εξαγγέλλω μηνύματα που δήθεν συνεγείρουν τα πλήθη. Εχω τη συναίσθηση ότι είμαι ένας ταπεινός ταχυδρόμος».

Μιλώντας στην ΕΤ-3, αναφέρθηκε σε ζητήματα της επικαιρότητας. Για τις πρόσφατες πυρκαγιές σχολίασε ότι έδειξαν το πάθος της ανθρώπινης απληστίας. Οσο για τους θεσμούς επισήμανε ότι αρρωσταίνουν, όταν είναι άρρωστοι οι άνθρωποι. «Επομένως, πρέπει οι άνθρωποι να διορθώσουν τα λάθη τους, όποια θέση και καρέκλα κι αν έχουν, για να μπορέσουν και οι θεσμοί να λειτουργήσουν σωστά», υπογράμμισε.

Οσον αφορά το ζήτημα της περιουσίας της Εκκλησίας, έδωσε έμφαση στη σωστή διαχείριση της, όχι για να αυξηθούν τα κεφάλαιά της, αλλά σε συνεργασία με τους φορείς να επιστρέψει στην κοινωνία για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Η επόμενη μέρα
Ζωή και θάνατος μαζί...
Η καταστροφή της Αττικής και η ανεύθυνη κυβέρνηση
160 ευρώ το κυβικό τα καμένα πεύκα
Κάψαμε τα δάση-άρχισε η... οζονο- θεραπεία
Πρόλαβαν σε Μαγνησία και Πελοπόννησο
Υπό έλεγχο πυρκαγιά
Διαμαρτυρίες κατοίκων για το Περιβάλλον
Μπαζώνουν τη λίμνη για τον ΧΥΤΑ
Απέκλεισαν την εθνική οδό
Greenpeace & «Αρχιπέλαγος»
Εκπέμπουν SOS για τα κοράλλια
Συνέντευξη Νίκος Σταυρακάκης
«Να παραμείνουν ΙΕΚ τα κολέγια - Δεν υποχρεούται η Ελλάδα να τα αναγνωρίσει»
Τετραψήφια νούμερα για καταγγελίες και πληροφόρηση
Δώστε λύση με τετραψήφια κλήση
Ψυχική υγεία
Κυκλάδες: Στο γιατρό χωρίς λόγο
Εκκλησία
«Αγάπες» Ιερώνυμου - Ανθιμου
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πυρ κατά φαρμακοποιού
Στη φάκα δουλέμποροι
3 συλλήψεις για τρεις διαφορετικές κλοπές στη συμπρωτεύουσα
Πόρισμα για τη φωτιά στην Αττική
Πόρισμα-καμένο χαρτί