Έντυπη Έκδοση

Νέα αστέρια τραγουδούν στη μνήμη της Κάλλας

Με τέσσερα ταλαντούχα ανερχόμενα αστέρια της όπερας, θα τιμήσει φέτος τη μνήμη τής Μαρίας Κάλλας το διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο Ατενέουμ, στην καθιερωμένη συναυλία του στις 16 Σεπτεμβρίου (ημέρα θανάτου της ντίβας) στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Αρμένισσα μέτζο σοπράνο Βαρντούι Κατσατριάν έχει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, χάρη στη σπάνιας ποιότητας φωνή της Η Αρμένισσα μέτζο σοπράνο Βαρντούι Κατσατριάν έχει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, χάρη στη σπάνιας ποιότητας φωνή της Φέτος, η συναυλία πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Ετσι, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, θα απολαύσουμε τη σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα από το Αζερμπαϊτζάν, τη μέτζο σοπράνο Βαρντούι Κατσατριάν από την Αρμενία, τον τενόρο Γιάεσιγκ Λι και τον βαρύτονο Γιουνγκ Χουν Μουν από τη Ν. Κορέα. Βραβευμένοι όλοι στον διαγωνισμό Grand Prix Μαρία Κάλλας, θα ερμηνεύσουν ένα πρόγραμμα με τις ομορφότερες άριες, ντουέτα και σύνολα από όπερες των Βέρντι, Ροσίνι, Ντονιτσέτι, Πουτσίνι κ.ά.

Η σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα από το Αζερμπαϊτζάν ενθουσίασε πρόσφατα, ως Λιου στην «Τουραντό» του Πουτσίνι, τη Μόσχα Η σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα από το Αζερμπαϊτζάν ενθουσίασε πρόσφατα, ως Λιου στην «Τουραντό» του Πουτσίνι, τη Μόσχα **Η σοπράνο Ντινάρα Αλίεβα απέσπασε το 1ο βραβείο του Grand Prix το 2007 και είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το ταλέντο της στον ρόλο της Βιολέτας, στο αφιέρωμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για τη συμπλήρωση των 30 χρόνων από τον θάνατο της Μαρίας Κάλλας. Γεννημένη στο Μπακού, σπούδασε στην εκεί Μουσική Ακαδημία πλάι στην Χουραμάν Κασίμοβα και τη Σβετλάνα Νεστερένκο. Παρακολούθησε σεμινάρια με τη Μονσερά Καμπαγιέ, ενώ έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς. Από το 2004 είναι σολίστ της Εθνικής Οπερας του Μπακού. Μετά τη θριαμβευτική της πρόσφατη εμφάνιση ως Λιου στην «Τουραντό» του Πουτσίνι είναι εξωτερική συνεργάτις του Θεάτρου Μπολσόι της Μόσχας.

**Η Αρμένισσα Βαρντούι Κατσατριάν γεννήθηκε στο Γερεβάν και σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο της πόλης πριν αναδειχθεί στο εξωτερικό νικήτρια σε πολλούς διαγωνισμούς: Verviers (Βέλγιο), V. Bellini (Ιταλία), Grand Prix (Αθήνα), Μ. Caballe (Ανδόρα) κ.ά. Η εξαιρετική τεχνική της, το εύρος και η σπάνια ποιότητα της φωνής της, της επιτρέπουν να έχει ένα ευρύτατο ρεπερτόριο (Κάρμεν, Πολίνα, Αμνερις, Αζουτσένα κ.ά.), το οποίο ερμηνεύει σε μεγάλες όπερες της Ευρώπης και της Αμερικής. Τον περασμένο Ιούνιο εμφανίστηκε στο Μεγάλο Θέατρο της Γενεύης, ενώ τον Σεπτέμβριο θα ερμηνεύσει τη Nerone από τη «Στέψη της Ποπαίας» του Μοντεβέρντι στο φεστιβάλ Ambronay στη Γαλλία.

**Ο νεαρός τενόρος Γιάεσιγκ Λι απέσπασε μόλις πριν από λίγους μήνες το Grand Prix στην Αθήνα. Αμέσως μετά τη βράβευσή του εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Olympus Music Festival στην Αγία Πετρούπολη. Γεννημένος στη Σεούλ, συνεχίζει σήμερα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Μουσικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει Μποέμ, Κάρμεν, Ριγολέτο, Τραβιάτα, Λουτσία ντι Λαμερμούρ κ.ά.

**Στη Σεούλ γεννήθηκε και ο βαρύτονος Γιουνγκ Χουν Μουν που ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2003 στο Μουσικό Κολέγιο του Μανχάιμ στη Γερμανία. Από πέρυσι είναι μέλος της όπερας του Osnabruck στη Γερμανία. Του έχει απονεμηθεί το βραβείο Mozart στην Κολονία, όπως και το τιμητικό δίπλωμα στον διαγωνισμό τραγουδιού Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα.

* Η συναυλία θα δοθεί στην αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» στις 8.30 μ.μ. Εισιτήρια προς 60, 45, 33, 20 και 10 ευρώ προπωλούνται στα ταμεία του Μεγάρου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Οταν οι συναυλίες ζητάνε χώρους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Νέα αστέρια τραγουδούν στη μνήμη της Κάλλας
Οταν οι συναυλίες ζητάνε χώρους
Ψηφιοποίηση βιβλίου
Ευρωπαϊκή τρεχάλα πίσω από Google
Συνέντευξη Μίρκα Γεμεντζάκη
Η τελετουργία λείπει από το θέατρο
Θέατρο
Γιορτάζει δέκα χρόνια με Μπέκετ
Εικαστικά
Ο γραφίστας και ο γκραφιτάς
15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Νύχτες Πρεμιέρας, όνομα και πράγμα
Τηλεόραση
Ο επιμένων... ξενικά