Έντυπη Έκδοση

Οταν οι συναυλίες ζητάνε χώρους

Τη στιγμή που οι περισσότεροι δήμοι της χώρας φιλοξενούν όλο το καλοκαίρι τις περιοδεύουσες ανά την Ελλάδα παραστάσεις και συναυλίες σε φεστιβάλ χωρίς ένα συγκεκριμένο στίγμα, ο Δήμος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης κάνει τη δική του πρόταση.

Σάκης Παπαδημητρίου Σάκης Παπαδημητρίου Δίνει βήμα σε καλλιτέχνες της πόλης που είτε παράγουν σημαντικό έργο, το οποίο όμως δεν προβάλλεται όπως του αξίζει, είτε είναι γνωστοί αλλά δεν τους δίνεται βήμα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Αυτό θα γίνει από σήμερα ώς τις 14 Σεπτεμβρίου στο στρατόπεδο «Κόδρα», στην Καλαμαριά, στις εκδηλώσεις «Παρά θίν' αλός», που κλείνουν αισίως 19 χρόνια ζωής. Φέτος αγκαλιάζουν 12 συναυλίες, αλλά και το ετήσιο φεστιβάλ εικαστικών τεχνών «Πεδίο Δράσης Κόδρα».

Το πρώην στρατόπεδο «Κόδρα» είναι ένας χώρος που εδώ και χρόνια διεκδικεί ο Δήμος Καλαμαριάς από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου για να τον μετατρέψει σε πάρκο. «Αλλωστε, ο ίδιος ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης έχει χαρακτηρίσει το "Κόδρα" μητροπολιτικό πάρκο», υπογραμμίζει ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης. Οι εκδηλώσεις αποτελούν και ένα μέσο διεκδίκησης του πρώην στρατοπέδου.

Συναυλίες με τη μορφή της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης θα γίνουν και σε ακόμη δύο χώρους. Στις παλιές καπναποθήκες της Καλαμαριάς, εμβαδού 27.379 τ.μ., και στην παραλία. Χώρους που επίσης διεκδικεί ο δήμος από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από την «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.» αντίστοιχα.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Οργανισμού Καλαμαριάς είναι ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Καζαντζής. «Δίνουμε βήμα στους δημιουργούς της πόλης μας. Προτεραιότητά μας είναι να αναδείξουμε το ντόπιο δυναμικό και τα πρωτογενή καλλιτεχνικά στοιχεία», δήλωσε. Δηλαδή καλλιτέχνες όπως οι Σάκης Παπαδημητρίου, Γεωργία Συλλαίου, Ανδρέας Καρακότας, Μάκης Αϊβάζογλου, Γιάννης Οικονομίδης, Χάρης Καπετανάκης, Μιχάλης Νικολούδης, Ηρακλής Πασχαλίδης, Ρούλα Μανισσάνου κ.ά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συναυλίες της Νένας Βενετσάνου και του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 8 ώς 20 ευρώ.

Το «Πεδίο Δράσης Κόδρα», τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε φέτος η ιστορικός τέχνης Μαρία Κενανίδου, περιλαμβάνει τις δράσεις «Κόδρα Fresh» με έργα νέων καλλιτεχνών των Σχολών Καλών Τεχνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, «Ενδοχώρα» - «Hinterland» με έργα δημιουργών της πόλης και παράλληλες δράσεις, μεταξύ των οποίων οι «Gallery Young» με καλλιτέχνες που προτείνουν γκαλερί της πόλης και «Rufixte designers productions» με τέχνη του δρόμου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Νέα αστέρια τραγουδούν στη μνήμη της Κάλλας
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Νέα αστέρια τραγουδούν στη μνήμη της Κάλλας
Οταν οι συναυλίες ζητάνε χώρους
Ψηφιοποίηση βιβλίου
Ευρωπαϊκή τρεχάλα πίσω από Google
Συνέντευξη Μίρκα Γεμεντζάκη
Η τελετουργία λείπει από το θέατρο
Θέατρο
Γιορτάζει δέκα χρόνια με Μπέκετ
Εικαστικά
Ο γραφίστας και ο γκραφιτάς
15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Νύχτες Πρεμιέρας, όνομα και πράγμα
Τηλεόραση
Ο επιμένων... ξενικά