Έντυπη Έκδοση

Γιορτάζει δέκα χρόνια με Μπέκετ

Δέκα χρόνια συμπλήρωσε κιόλας το θέατρο «Τόπος Αλλού» (Κεφαλληνίας 17 & Κυκλάδων) και θα το γιορτάσει φέτος με τρεις νέες παραγωγές, μία επανάληψη και το καθιερωμένο του φεστιβάλ «Νέων Θεατρίνων» την άνοιξη.

* «Το τέλος του παιχνιδιού», το εμβληματικό έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, θα είναι φέτος η κεντρική μεγάλη παραγωγή του. Σε μετάφραση Κωστή Σκαλιώρα, σκηνοθεσία και σκηνικά Νίκου Καμτσή, μουσική Κώστα Χαριτάτου, τους τέσσερις ήρωες τού έργου θα ερμηνεύσουν οι ηθοποιοί Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Κώστας Μπάρας, Ναταλία Στυλιανού και Πάνος Ροκίδης. Κλεισμένοι σε ένα ασφυκτικό δωμάτιο-φυλακή, οι αιώνιοι ήρωες του Μπέκετ περιμένουν. Τι, δεν μπορούν ούτε και οι ίδιοι να ορίσουν. Βλέπουν από ένα μικρό παράθυρο τον έξω κόσμο έντρομοι. Μας αφήνουν έτσι ελεύθερους να υποθέσουμε ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτε άλλο από το θάνατο. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Δεκεμβρίου.

* Προηγουμένως, όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε το «Φεγγάρι που ματώνει» του Νίκολας Καζάν (γιου του Ηλία). Παρουσιάστηκε πέρυσι για ένα μόνο μήνα στο τέλος της σεζόν. Ηρωίδα του έργου είναι η Νεοϋορκέζα Μάνια (Μαρλέν Σαΐτη), μια λαμπερή, έξυπνη, όμορφη κοπέλα. Επισκέπτεται με το θείο της έναν φίλο του. Η φαινομενικά αθώα επίσκεψη καταλήγει στον στυγνό βιασμό της. Παίζουν ακόμη οι Λευτέρης Ζαμπετάκης, Δημήτρης Κανέλλος. Τη μετάφραση έκανε η Γωγώ Αντζολετάκη, τη σκηνοθεσία ο Νίκος Καμτσής. (Από 26 Σεπτεμβρίου).

* Την άνοιξη, το θέατρο θα παρουσιάσει τα «59 φλιτζάνια» του Αλι Τέιλορ με θέμα μια τρυφερή σχέση που αναπτύσσεται στο βίαιο περιβάλλον των φυλακών. Αλλά και το έργο της Θεοδώρας Κατσίφη «Ασπρη Εύα, μαύρη Εύα», για τις αγωνίες και τα υπαρξιακά άγχη των γυναικών. Και τα δύο τα σκηνοθετεί ο Νίκος Καμτσής.

* Για τους μικρούς του φίλους ετοιμάζει «Παραμύθια για πλάσματα τρυφερά και αθώα», ένα έργο βασισμένο σε αυθεντικά λαϊκά παραμύθια της ελληνικής παράδοσης.

Το 5ο Φεστιβάλ Νέων Θεατρίνων θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου, με κεντρικό θέμα «Μύθος και παραμύθι». Φέτος για πρώτη φορά θα προσκληθούν και ξένα θεατρικά σχήματα. Το θέατρο «Τόπος Αλλού» θα συστήσει και φέτος, όπως συνηθίζει, δύο νέα θεατρικά σχήματα: την ομάδα G και το έργο «Ο Ελβις ζει» του Γιώργου Αμυρά σε σκηνοθεσία Ζωής Ρηγοπούλου και την ομάδα Τέχνης Λόγος με το «Ποίος ήτο ο φονεύς του αδελφού μου» του Γ. Βιζυηνού σε σκηνοθεσία Πέτρου Πετράκη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Θέατρο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Νέα αστέρια τραγουδούν στη μνήμη της Κάλλας
Οταν οι συναυλίες ζητάνε χώρους
Ψηφιοποίηση βιβλίου
Ευρωπαϊκή τρεχάλα πίσω από Google
Συνέντευξη Μίρκα Γεμεντζάκη
Η τελετουργία λείπει από το θέατρο
Θέατρο
Γιορτάζει δέκα χρόνια με Μπέκετ
Εικαστικά
Ο γραφίστας και ο γκραφιτάς
15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας
Νύχτες Πρεμιέρας, όνομα και πράγμα
Τηλεόραση
Ο επιμένων... ξενικά