Έντυπη Έκδοση

Ωχαδερφισμός. Χτίζουν στα καμένα...

*Το 1978 τις φωτιές έλεγαν ότι τις έβαζαν οι χουντικοί, επί Α. Παπανδρέου οι Τούρκοι και οι δεξιοί, μετά τα εγκλήματα της Πάρνηθας, της Ηλείας και της Εύβοιας, μιλούσαν για «στρατηγό άνεμο» και «ασύμμετρες απειλές».

Τώρα φταίνε τα πευκοδάση της Αττικής που είναι -sic- πυρόφιλα!!! Η ελληνική κοινωνία έχει μεταλλαχθεί τόσο, που δεν αντέχει να αναγνωρίσει ότι ο πραγματικός εμπρηστής παραμένει ο καθένας από εμάς! Που το περιβάλλον γι' αυτόν σταματάει στην πόρτα του σπιτιού του από μέσα!

Βουτηγμένος στον φιλοτομαρισμό, τον ωχαδερφισμό, την προσωπική καλοπέραση με κάθε τίμημα, παραμένει αμέτοχος τηλεθύτης-θύμα στις εκάστοτε δηλώσεις, και όχι μόνο, του κάθε κ. Σουφλιά που δηλώνει ανερυθρίαστα «Οπου ήταν δάσος θα ξαναγίνει δάσος...!».

Τα εγγόνια μας θα ζουν ψάχνοντας νερό και πράσινο σαν σε ταινία επιστημονικής φαντασίας (π.χ. Blade Runners). Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει το όνειρο και πιο πολύ το οξυγόνο τους. Μνήμη και όχι λήθη.

Για να ξανακερδίσουμε τον αυτοσεβασμό μας, να λάμψει η ελπίδα στα ματάκια των παιδιών μας, γιατί τα όνειρα των εραστών της ζωής ποτέ δεν σβήνουν...

Υ.Γ. Κύριε Σουφλιά, εκτός από το να εγκαινιάζετε, υπερήφανοι, "κομμάτια" της Εγνατίας και της σήραγγας του Αρτεμισίου, αν λύσετε τις γραβάτες και δεν "φοβάστε" ότι θα λερωθείτε από τα καρβουνιασμένα δάση, μπορώ να σας "ξεναγήσω" για να "ανακαλύψετε" ότι σε διαδρομή 10 μόλις τετραγωνικών χιλιομέτρων ή 2 ωρών με τα πόδια, δυτικά της Αγίας Τριάδας και βόρεια προς τη Σκίπιζα και το εκεί πυροφυλάκια, τρεις αυθαίρετες τσιμεντένιες κατασκευές ανεγέρθησαν από τις 28/6/07 ώς τον Νοέμβριο 2008! Φυσικά μέσα στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας, που τόσο πολύ κομπορρημονείτε για τα κορμοφράγματα και τη διαχείριση που εφαρμόσατε εκεί μετά το έγκλημα του 2007».

Νίκος Σέργης

Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος

Πειραιάς

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Η επόμενη μέρα
Ζωή και θάνατος μαζί...
Η καταστροφή της Αττικής και η ανεύθυνη κυβέρνηση
160 ευρώ το κυβικό τα καμένα πεύκα
Κάψαμε τα δάση-άρχισε η... οζονο- θεραπεία
Πρόλαβαν σε Μαγνησία και Πελοπόννησο
Υπό έλεγχο πυρκαγιά
Διαμαρτυρίες κατοίκων για το Περιβάλλον
Μπαζώνουν τη λίμνη για τον ΧΥΤΑ
Απέκλεισαν την εθνική οδό
Greenpeace & «Αρχιπέλαγος»
Εκπέμπουν SOS για τα κοράλλια
Συνέντευξη Νίκος Σταυρακάκης
«Να παραμείνουν ΙΕΚ τα κολέγια - Δεν υποχρεούται η Ελλάδα να τα αναγνωρίσει»
Τετραψήφια νούμερα για καταγγελίες και πληροφόρηση
Δώστε λύση με τετραψήφια κλήση
Ψυχική υγεία
Κυκλάδες: Στο γιατρό χωρίς λόγο
Εκκλησία
«Αγάπες» Ιερώνυμου - Ανθιμου
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Πυρ κατά φαρμακοποιού
Στη φάκα δουλέμποροι
3 συλλήψεις για τρεις διαφορετικές κλοπές στη συμπρωτεύουσα
Πόρισμα για τη φωτιά στην Αττική
Πόρισμα-καμένο χαρτί