Έντυπη Έκδοση

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΚΑΜΕΡΟΝ

Ο πελαργός του «όχι» έφερε κρίση Τόρις

Χάνει κύρος η κυβέρνηση, «πόντους» παίρνουν οι Εργατικοί και ανοίγει συζήτηση για το ρόλο της Μ. Βρετανίας ως μεγάλης δύναμης. Δεν είναι και λίγα...
Σε μείζονα κρίση για τη βρετανική κυβέρνηση εξελίσσεται το «όχι» της Βουλής στην πρόταση για επέμβαση στη Συρία. Η εξουσία του πρωθυπουργού Κάμερον τίθεται υπό αμφισβήτηση, ιδίως μετά την ανταρσία 30 βουλευτών του, ενώ τίθενται ερωτήματα για το ρόλο της Βρετανίας στη διεθνή σκηνή και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Πλήρες θέμα...

 • Ιστορία

  • 50ή ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ Οι ανισότητες διευρύνονται, το ταξίδι συνεχίζεται...
   Μετά τους σκληρούς αγώνες κατά των φυλετικών διακρίσεων -και όχι μόνο- με τίμημα την ίδια του τη ζωή, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ συνεχίζει να εμπνέει. Χιλιάδες άνθρωποι, με αφορμή την επέτειο, διαδήλωσαν για την προώθηση των δικαιωμάτων ψήφου, την εργασία και την καταπολέμιση της βίας Με την απασχόληση, το δικαίωμα ψήφου και την καταπολέμηση της βίας να περνούν σαν κινούμενη εικόνα στο φόντο, χιλιάδες άνθρωποι πήραν μέρος πριν από λίγες μέρες στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για την 50ή επέτειο από την εκφώνηση της ιστορικής ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και άκουσαν την Τετάρτη τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, να επιχειρεί ψύχραιμα να εμπνεύσει το όραμα που θα πάει το δικό τους όνειρο παραπέρα.
 • Αφγανιστάν

  • Ερευνα για φρικαλεότητες Αυστραλών στο Αφγανιστάν
   Για... ακρότητες-θρίλερ στο Αφγανιστάν και συλλογή δακτυλικών αποτυπωμάτων «ανεξαρτήτως πώς» κατηγορούνται επίλεκτες αυστραλιανές στρατιωτικές μονάδες, ύστερα από ρεπορτάζ του ενημερωτικού δικτύου της Αυστραλίας ABC, που ισχυρίζεται ότι έκοψαν τα χέρια νεκρού αντάρτη, πιθανόν για να πάρουν τα δακτυλικά του αποτυπώματα.