Έντυπη Έκδοση

ΓΑΛΛΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ 21 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Παραπομπή Σιράκ για κατάχρηση

Αναμενόμενη «πρεμιέρα» ήταν για τη Γαλλία η παραπομπή στη δικαιοσύνη ενός πρώην προέδρου, του Ζακ Σιράκ, για υποθέσεις που χρονολογούνται από την περίοδο που ήταν δήμαρχος Παρισιού το 1983-1998. Τον πρώην πρόεδρο αποφάσισε να παραπέμψει στο Πταισματοδικείο Παρισιού η ανακρίτρια Ξαβιέρ Σιμεονί για κατηγορίες που αφορούν 21 καταγγελλόμενους παράνομους διορισμούς και αργομισθίες συνεργατών του.

Πλήρες θέμα...

 • Αφγανιστάν

 • Ρωσία

  • Ο Μεντβιέντεφ «αποκαθήλωσε» τον Στάλιν...
   Η καταπίεση των ανθρώπων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όποιος κι αν είναι ο σκοπός χάριν του οποίου υποτίθεται ότι γίνεται, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, καταδικάζοντας τις σταλινικές διώξεις και τιμώντας την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των πολιτικών διωγμών στη Σοβιετική Ενωση.
 • Συνέντευξη: αγιατολάχ Μοχάμεντ Αλί Τασκιρί

  • ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΤΑΣΚΙΡΙ ΤΟ «ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ, ΧΑΜΕΝΕΪ, ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» «Η μαντίλα είναι όπως το κράνος του μοτοσικλετιστή»
   «Η ελευθερία της σκέψης και του λόγου δεν πρέπει να βλάπτει το σύνολο της κοινωνίας. Δεν μπορεί κάποιος να γράφει για κάτι που θα οδηγούσε στη διάλυση των οικογενειών», υποστηρίζει ο αγιατολάχ Μοχάμεντ Αλί Τασκιρί, για το «προληπτικό» κλείσιμο εφημερίδων στο Ιράν (φωτογρ. Μ. Βαλασόπουλος) Ο αγιατολάχ Μοχάμεντ Αλί Τασκιρί είναι ένας από τους στενούς συνεργάτες του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, πνευματικού ηγέτη της ιρανικής επανάστασης. Ο Τασκιρί έχει έναν ειδικό ρόλο στην προσέγγιση των ισλαμιστών. Εχει τη θέση του γ.γ. της «Παγκόσμιας Συνέλευσης για την προσέγγιση των ισλαμικών σχολών σκέψης», αναζητώντας μεταξύ άλλων, δηλαδή, ισορροπίες μεταξύ σιιτών και σουνιτών.
 • Τουρκία

  • ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ, ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ Το «εμβόλιο» της καχυποψίας
   Οι φήμες και η καχυποψία είναι πιο «μεταδοτικές» από τον ιό της νέας γρίπης. Ετσι, οι αντιφατικές δηλώσεις των πολιτικών προκάλεσαν τσουνάμι ισχυρισμών και «αποκαλύψεων» περί «επιβολής εμβολιασμού», «λαδώματος» ή για «χρήση των πολιτών ως πειραματόζωων»... (φωτ.: Ass. Press) Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των θανάτων από τον ιό της νέας γρίπης στην Τουρκία, όπου όμως ακούγονται καταγγελίες και απόψεις περί «πανικού μαϊμού» και «περίεργης επιβολής εμβολιασμού».
 • Άλλες ειδήσεις

  • Ελα... τσολιά μου!
   Με το επιβλητικό της παράστημα η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, που πρόσφατα ψηφίστηκε διαδικτυακά ως η ωραιότερη πολιτικός στον κόσμο, αποχωρεί από τελετή κατά την οποία τιμήθηκε η 65η επέτειος της απελευθέρωσης της χώρας από τα ναζιστικά στρατεύματα.