Έντυπη Έκδοση

Τα πλεονεκτήματα της πλουραλιστικής νοημοσύνης

Το ακανθώδες ερώτημα «τι μας ενώνει και τι μας διαφοροποιεί ως μέλη του είδους μας;» απασχολούσε ανέκαθεν την ανθρώπινη σκέψη. Ωστόσο μόνο σχετικά πρόσφατα άρχισε να διαφαίνεται η δυνατότητα να βρεθούν, επιτέλους, κάποιες διυποκειμενικές και διαφυλετικές επιστημονικές απαντήσεις· και αυτές οι απαντήσεις ελπίζουμε να αποδειχτούν περισσότερο αυστηρές και λιγότερο ιδεολογικά φορτισμένες από εκείνες που δόθηκαν κατά το παρελθόν.

Πλήρες θέμα...

 • Κινητή τηλεφωνία

  • Γιατί δεν είδατε τον κλόουν που μόλις πέρασε;
   «Τυφλοί» απέναντι σε γεγονότα που συμβαίνουν γύρω τους όσοι χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο Οι χρήστες του κινητού τηλεφώνου πληθαίνουν λεπτό το λεπτό σε όλο τον κόσμο, μαζί τους όμως πληθαίνουν και οι έρευνες που επισημαίνουν, όχι μόνο τους έμμεσους και αφανείς κινδύνους που κρύβει η αλόγιστη χρήση της κινητής τηλεφωνίας για την υγεία μας, αλλά και τις εμφανείς της επιπτώσεις στην καθημερινή μας συμπεριφορά.
 • Νευροφυσιολογία

  • Στο μέλλον θα είμαστε ακμαίοι και διαυγείς παρά τη στέρηση του ύπνου
   Με χάπια που καταπολεμούν την κόπωση θα αντιμετωπίζονται οι δραματικές συνέπειες της αϋπνίας Χάπια για να μας κρατούν ξύπνιους υπάρχουν. Χάπια για να μας βοηθούν να κοιμόμαστε όταν έχουμε προβλήματα αϋπνίας επίσης υπάρχουν. Αραγε στο εγγύς μέλλον θα υπάρξουν και χάπια που θα μας κάνουν να νιώθουμε ξεκούραστοι ύστερα από ένα τρελό ξενύχτι;