Έντυπη Έκδοση

Τέσσερα κείμενα στην Πολ. Γραμματεία του ΣΥΝ για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται το επόμενο διάστημα. Από χθες στον ΣΥΝ, ξεκίνησε η συζήτηση που το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πρέπει να μετατραπεί σε ενιαία πρόταση προς τις συνιστώσες.

Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά κείμενα προς συζήτηση στην Πολιτική Γραμματεία. Πρόκειται για κείμενα που φέρουν τη σφραγίδα των διαφορετικών τάσεων του ΣΥΝ και των διαφορετικών απόψεων που εκφράζονται στο κόμμα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει είναι ότι καμία από τις τέσσερις προτάσεις δεν καταλήγει στη λογική της ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχήμα που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα ή θα μοιάζει σε αυτό.

«Ο ΣΥΝ, είναι το ''μεγάλο ψάρι'' της πολιτικής συμμαχίας και δεν θα γίνει το "θήραμα" των ''μικρών ψαριών''», λένε ορισμένα στελέχη, θέλοντας να τονίσουν τις ενστάσεις τους απέναντι σ' όσους διεκδικούν έναν ΣΥΡΙΖΑ που οι συνιστώσες του -μεταξύ αυτών και ο ΣΥΝ- θα έχουν ίση δύναμη. Στην ηγεσία του ΣΥΝ θεωρούν ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι ώστε το συμμαχικό σχήμα να γίνει περισσότερο δημοκρατικό και ευέλικτο. Εκείνο που προβληματίζει όμως είναι ο τρόπος ή οι τρόποι που θα ενταχθούν οι ανένταχτοι στο σχήμα. Εκείνοι δηλαδή που δεν είναι ενταγμένοι σε κάποια από τις συνιστώσες αλλά πρόσκεινται και στηρίζουν το εγχείρημα.

Σύμφωνα με μία από τις προτάσεις την οποία στηρίζει η ηγεσία του ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει δύο σώματα. Την Πανελλαδική Σύσκεψη και τη Γραμματεία. Και όπως τονίζεται χαρακτηριστικά θα πρέπει η επιλογή των αντιπροσώπων να γίνει με δημοκρατικές διαδικασίες για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις.

Η τελική πρόταση του ΣΥΝ προς τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ θα διατυπωθεί την επόμενη Κυριακή στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα συνεδριάσει για να καταλήξει πιθανόν σε ένα κείμενο, που θα έχει κάποιες εναλλακτικές προτάσεις ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές. Δηλαδή να μην εμφανιστεί ο ΣΥΝ στο τέλος Νοεμβρίου με περισσότερες από μία απόψεις για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνο που απομένει να δουν είναι το αντίκρισμα που θα έχει η πρόταση για «αυξημένη πλειοψηφία» για τη λήψη αποφάσεων από τη βάση ή τη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά θέματα: ΣΥΡΙΖΑ
Μπιρμπίλη-Τσίπρας σε καλό κλίμα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Κρας τεστ για τους «4»
ΣΥΡΙΖΑ
Τέσσερα κείμενα στην Πολ. Γραμματεία του ΣΥΝ για τον ΣΥΡΙΖΑ
Μπιρμπίλη-Τσίπρας σε καλό κλίμα
Οικολόγοι Πράσινοι
Παραιτήθηκε από νομαρχιακός σύμβουλος ο Τρεμόπουλος
Συμβούλιο Κορυφής Ε.Ε.
Χάδι στην Τουρκία από τους «27» για τη μετανάστευση
Αξονας Παπανδρέου-Μπράουν για την ανεργία
Συνθήκη της Λισαβόνας
Κακό προηγούμενο για Κύπρο
Ανακούφιση για το «ναι» του Κλάους
Κυπριακό
Επανέρχεται η Αγκυρα για «άρση των περιορισμών»
ΠΑΣΟΚ
Δυναμικό ξεκίνημα αλλά με αντιφατικά μηνύματα
Άλλες ειδήσεις
Συμβ. Ευρώπης: Να επεκταθεί ο δρόμος της Σαμαριάς