Έντυπη Έκδοση

Συμβ. Ευρώπης: Να επεκταθεί ο δρόμος της Σαμαριάς

Επέκταση του εθνικού δρυμού Σαμαριάς προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης!

Συγκεκριμένα, επιτάχυνση των δράσεων για την αύξηση της προστατευόμενης περιοχής του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς (με την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των Λευκών Ορέων), θεσμοθέτηση ετήσιου προϋπολογισμού, η διαχείριση του οποίου θα γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης, και πρόσληψη ενός εξειδικευμένου επιστήμονα για την καταγραφή της χλωρίδας και της πανίδας του Δρυμού ζητεί το Συμβούλιο της Ευρώπης, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν αυτή την καταγραφή.

Στον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς απονεμήθηκε, στις 13 Οκτωβρίου 2009, το Δίπλωμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, μια πολύ σημαντική διάκριση με την οποία ο Δρυμός -μοναδική περιοχή σε όλη την Ελλάδα- τιμάται από το 1979. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δίπλωμα απονεμήθηκε για δέκα χρόνια και όχι για πέντε, όπως συμβαίνει συνήθως, με το Συμβούλιο της Ευρώπης ωστόσο να τονίζει ότι για να υπάρξει ανανέωση, το 2019, θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία οι τρεις προαναφερόμενοι όροι.

Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε η δασάρχης Χανίων και αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς, Χαρά Καργιολάκη, στη διάρκεια των εργασιών του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών - προοπτικές και πραγματικότητα», που ολοκληρώθηκε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων.

Η κ. Καργιολάκη αναφέρθηκε, παράλληλα, στη λειτουργία του Φορέα Διαχείρισης, τονίζοντας ότι το σοβαρότερο πρόβλημα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Ως γνωστόν, το προσωπικό του Φορέα (5 επιστήμονες, 10 φύλακες και 2 νοσηλεύτριες) εργάζονται με συμβάσεις που λήγουν στο τέλος του χρόνου και κατά συνέπεια υπάρχει ανασφάλεια τόσο σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων όσο και αναφορικά με την επόμενη ημέρα του Φορέα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνείς Οργανισμοί
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Νέα Δημοκρατία
Κρας τεστ για τους «4»
ΣΥΡΙΖΑ
Τέσσερα κείμενα στην Πολ. Γραμματεία του ΣΥΝ για τον ΣΥΡΙΖΑ
Μπιρμπίλη-Τσίπρας σε καλό κλίμα
Οικολόγοι Πράσινοι
Παραιτήθηκε από νομαρχιακός σύμβουλος ο Τρεμόπουλος
Συμβούλιο Κορυφής Ε.Ε.
Χάδι στην Τουρκία από τους «27» για τη μετανάστευση
Αξονας Παπανδρέου-Μπράουν για την ανεργία
Συνθήκη της Λισαβόνας
Κακό προηγούμενο για Κύπρο
Ανακούφιση για το «ναι» του Κλάους
Κυπριακό
Επανέρχεται η Αγκυρα για «άρση των περιορισμών»
ΠΑΣΟΚ
Δυναμικό ξεκίνημα αλλά με αντιφατικά μηνύματα
Άλλες ειδήσεις
Συμβ. Ευρώπης: Να επεκταθεί ο δρόμος της Σαμαριάς