Έντυπη Έκδοση

Υποσχέθηκαν 3ετές πάγωμα αγροτικών χρεών

Πάγωμα των χρεών των Ελλήνων αγροτών για 2-3 χρόνια και περίοδο αποπληρωμής 10 ετών υποσχέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντιπροσωπεία αγροτών της Κρήτης η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, ο υφυπουργός Μ. Καρχιμάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας Στ. Αρναουτάκης, κατά τη συνάντησή τους προχθές το βράδυ στην Αθήνα. Ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι το πάγωμα των χρεών των αγροτών θα ψηφιστεί σε έναν περίπου μήνα από σήμερα.

Ακόμα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεσμεύτηκαν ότι το υπουργείο θα προωθήσει νέα πρόταση με κίνητρα για τη συνένωση των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών. Για τις επιδοτήσεις διευκρίνισε ότι θα δοθούν στους αγρότες μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου εάν συμφωνήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση στο αίτημα αυτό.

Στη συνάντηση, που ξεκίνησε γύρω στις 5 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας (ΓΕΣΑΣΕ) Γιώργος Γωνιωτάκης και οι πρόεδροι των τεσσάρων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Κρήτης, οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι.

Επιπλέον η υπουργός υποσχέθηκε ότι θα εφαρμοστούν υγιείς μηχανισμοί, οι οποίοι θα ελέγχουν τις τιμές και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων.

Για το θέμα της πτώσης του ελαιοκάρπου και τις ζημιές σε ελαιοκαλλιέργειες στην Κρήτη ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων «Η ενότητα», Ηλίας Χαλακατεβάκης, είπε ότι δεν είναι τόσο εύκολο κομμάτι, αλλά θα εξεταστεί και αυτό το θέμα. Καταλήγοντας ο κ. Χαλακατεβάκης τόνισε ότι «η συνάντηση ήταν πραγματικά ικανοποιητική. Η υπουργός μάς είπε ξεκάθαρα ότι είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε συζήτηση για τη λύση των προβλημάτων».

Για το θέμα των συνενώσεων ο κ. Χαλακατεβάκης σημείωσε ότι η υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε νέες νομικές ρυθμίσεις ως προς το συνδικαλιστικό και συνεταιριστικό κίνημα, που σημαίνει ότι με νέο θεσμικό πλαίσιο θα δώσει κίνητρα για να προχωρήσουν οι συνενώσεις των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Δημοσιονομική πολιτική
Επιθετικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις μετά τη μαύρη τρύπα Ν.Δ.
«Ριφιφί» στο δημόσιο χρήμα
Η 7μελής επιτροπή για την καταγραφή του ελλείμματος
Προέχει η αναθέρμανση της οικονομίας
23 δισ. το έλλειμμα στο 9μηνο
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
Σπρώχνουν χρήμα στις δημόσιες επενδύσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών
Γρίφος η επόμενη μέρα στο Χ.Α.
Ευρωζώνη
Υψηλό 10ετίας η ανεργία
Η Cosco στον ΟΛΠ
Δεν συμφώνησαν Κατσέλη και λιμενεργάτες
Δημόσιο
Παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα θα σώσουν το ΤΠΔΥ
Άλλες ειδήσεις
-11,9% οι πωλήσεις στο λιανεμπόριο
Υποσχέθηκαν 3ετές πάγωμα αγροτικών χρεών
Γκερέκου: Είχαν σωρεύσει χρέη 128 εκατ. στον ΕΟΤ
250 εποχικοί στα ΕΛΤΑ μέσω ΑΣΕΠ
Δυσμενείς οιωνοί στην αγορά κατοικίας
Σταθμό ηλεκτροπαραγωγής κατασκευάζει η ΜΕΤΚΑ στην Τουρκία