Έντυπη Έκδοση

4,5 ΔΙΣ. ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ

Η ΓΣΕΕ δέχεται ακίνητη περιουσία και ετοιμάζει νέα γενική απεργία

Στο γενικευμένο κύμα κοινωνικής αμφισβήτησης ίσως προστεθεί και μια νέα απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
Αντιμέτωπη με μια τριπλή πρόκληση, εν μέσω γενικευμένης κοινωνικής αμφισβήτησης, βρίσκεται η κυβέρνηση την επαύριο του νέου «θριάμβου» για τη ρύθμιση του υπέρογκου κρατικού χρέους, απόπειρα η οποία συνεχίζεται εν μέσω ανεξέλεγκτης φοροδιαφυγής, μονόπλευρων μέτρων λιτότητας, διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και επιλογών οικονομικής ύφεσης. Προκαλώντας δηλαδή αντιφατικά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα.

Πλήρες θέμα...

 • Οίκοι αξιολόγησης

  • «ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ», ΚΑΤΑ ΤΗ FITCH, ΤΟ -50% * ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ S&Ρ, MOODY'S Βάζουν σφραγίδα χρεοκοπίας, χωρίς να ενεργοποιούν τα CDS
   Στο «βαρύ χειμώνα» της χρεοκοπίας εισέρχεται από σήμερα η ελληνική οικονομία, μετά το «βαθύ κούρεμα» των κρατικών ομολόγων κατά 50%. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αποσαφήνισε ότι θεωρεί το κούρεμα «πιστωτικό επεισόδιο», προειδοποιώντας ότι, αν και εφόσον ολοκληρωθεί η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών, θα υποβιβάσει τη χώρα στην έσχατη βαθμίδα της κλίμακας, στιγματίζοντάς τη με τη σφραγίδα της χρεοκοπίας.
 • Ελληνικές Καταθέσεις

  • ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ 10% - 20% Τσιμπίδα για καταθέσεις στην Ελβετία
   Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης, και η ομάδα του κατά την άφιξή τους στη Βέρνη για τις συνομιλίες με Ελβετούς αξιωματούχους Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για φορολόγηση του συνόλου των καταθέσεων, που έχουν φυγαδευθεί την τελευταία δεκαετία. Προσβλέπουν σε έσοδα τουλάχιστον 5-10 δισ. ευρώ.
 • Απελευθέρωση επαγγελμάτων

  • Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΝΤΕΛΛΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΑΧΕΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Στον Προκρούστη δικηγόροι, μηχανικοί, φαρμακοποιοί
   ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, ακόμη και μέτοχοι των ΚΤΕΛ μπαίνουν, πιο πιεστικά, και πάλι στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Η τρόικα εντέλλεται και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος πετάει το μπαλάκι στους συναδέλφους του υπουργούς για ταχύτατη «απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων». Ζητεί την πλήρη λίστα των επαγγελμάτων και την άμεση έκδοση 14 εφαρμοστικών διατάξεων. Πράγμα που βάζει στην κλίνη του Προκρούστη τις αμοιβές των επιστημονικών κλάδων, τη μείωση του κέρδους των φαρμακοποιών και φέρνει ανακατατάξεις στις οδικές μεταφορές της χώρας.
 • Κρίση χρέους

  • Ε.Ε., Ισπανία, Πορτογαλία ζητούν βοήθεια από το G20
   Διεθνής λένε τώρα ότι είναι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους Ισπανία και Πορτογαλία, που μαζί με τον Μπαρόζο και τον Βαν Ρόμπαϊ ζητούν βοήθεια από το G20(!). Μιλώντας προχθές στην ιβηροαμερικανική σύνοδο κορυφής στην Ασουνσιόν της Παραγουάης, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο κάλεσε τις χώρες-μέλη του G20 που δεν έχουν επηρεαστεί έντονα από την κρίση, να προχωρήσουν «σε έκτακτα πακέτα ενίσχυσης» για να προστατεύσουν την παγκόσμια οικονομία.
  • Ψάχνουν σχέδιο Β
   Σχέδιο έκτακτης ανάγκης προετοιμάζουν για Ιταλία και Ισπανία ΔΝΤ, Ε.Ε. και κεντρικές ευρωπαϊκές τράπεζες, έχοντας μάλιστα ξεκινήσει «ανεπίσημες επαφές» και με οικονομικούς θεσμούς της Ασίας.
  • ΤΥΠΟΣ - ΗΠΑ «Μικρό χάνζαπλαστ σε μεγάλη πληγή»
   «Γκρίζες ζώνες» εντοπίζουν αναλυτές σε δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής και κοινός παρονομαστής όλης της κριτικής είναι ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα σε σχέση με καίρια ζητήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
  • «Η απόφαση κουρέματος εξυπηρετεί μόνο τους πιστωτές»
   «Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει την απόφαση για κούρεμα του ελληνικού χρέους η Επιτροπή για την Ακύρωση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου (CADTM). Η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου 2011, τονίζει σε ανακοίνωσή της, «δεν επιλύει την κρίση του κυρίαρχου δημόσιου χρέους ή του ευρώ.
  • Σαρκοζί: Με ανακριβή στοιχεία μπήκε η Ελλάδα στο ευρώ
   Εξηγήσεις για το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, που συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες, έδωσε ο Νικολά Σαρκοζί σε τηλεοπτική του συνέντευξη που παρακολούθησαν σχεδόν 12 εκατομμύρια Γάλλοι.
 • Λογιστικός έλεγχος

  • «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ» «Απόφαση-θηλιά για το λαό»
   «Αρνητική εξέλιξη, που σφίγγει ακόμη πιο σφιχτά τη θηλιά του δημόσιου χρέους στο λαιμό του ελληνικού λαού» χαρακτηρίζει την απόφαση των 17 ηγετών της ευρωζώνης για «κούρεμα» κατά 50% του ελληνικού δημόσιου χρέους η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ).
 • Φορολογία

  • Διαδικτυακή πολιορκία φορολογουμένων
   Στο Διαδίκτυο μπορεί να βρουν το ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο πληρωμής της δεύτερης δόσης των έκτακτων εισφορών και του τέλους επιτηδεύματος περίπου 592.000 φορολογούμενοι που έχουν κωδικούς πρόσβασης.
 • Επενδύσεις