Έντυπη Έκδοση

Σοσιαλιστική Διεθνής με φόντο την αγανάκτηση

Ρόλο-κλειδί στη συνεργασία της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες που συμμετέχουν στο κίνημα της Αραβικής Ανοιξης, αναμένεται να διαδραματίσει η Κρήτη, όπως προέκυψε από τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο, που πραγματοποιήθηκαν εν μέσω διαδηλώσεων στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου το διήμερο 28-29 Οκτωβρίου.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής συνεδριάζει εντός... Η Σοσιαλιστική Διεθνής συνεδριάζει εντός... Στις διαδοχικές επαφές του πρωθυπουργού αλλά και στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους των αραβικών χωρών, εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας σε τομείς όπως οι μεταφορές, ο τουρισμός και η διάθεση αγροτικών προϊόντων στα αραβικά κράτη, καθώς οι συμμετέχοντες έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στη γεωστρατηγική θέση της Κρήτης.

Τις εργασίες της Επιτροπής παρακολούθησαν εκπρόσωποι του κινήματος της «Αραβικής Ανοιξης» από τη Λιβύη, τη Συρία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Τυνησία, τη Δυτική Σαχάρα, την Υεμένη και τη Μαυριτανία. Παράλληλα, συμμετείχαν παρατηρητές από τα σοσιαλιστικά κόμματα της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Σουηδίας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εργασιών της Ειδικής Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν περίπου 350 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ξενοδοχείου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Ομάδα διαδηλωτών συνέχισε τον αποκλεισμό του οδικού δικτύου προκειμένου να μην επιτρέψουν σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο. Οι αστυνομικοί τούς απομάκρυναν με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν σε 2 συλλήψεις και 15 προσαγωγές. Οι δύο συλληφθέντες (πατέρας και γιος) οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στον εισαγγελέα Νεαπόλεως, ο οποίος τους άσκησε διώξεις για αντίσταση και απείθεια κατά της αρχής και για παρακώλυση συγκοινωνιών, ενώ στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για την 1η Δεκεμβρίου 2011.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΠΑΣΟΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ελληνικό χρέος
Δρόμος στρωμένος με... γαϊδουράγκαθα
Ευρωζώνη
«Η Ελλάδα θα δώσει κυριαρχία»
«Σπίγκελ»: Η Μέρκελ, ηγεμών σε διχασμένη Ευρώπη
Βουλή
Πράσινη δοκιμασία και κυβέρνηση εθνικής ανάγκης
Δηλώσεις Μίκη Θεοδωράκη
«Οχι στο Ναι των υποταγμένων Ναι στο Οχι των γενναίων»
Επέτειος 28ης Οκτωβρίου
Ματαίωση για 1η φορά!
Μαύρες σημαίες και κεφαλή αριστερά
Κόκκινο πανί ή απόντες οι «επίσημοι»
Η αντιπολίτευση βλέπει οργή, η κυβέρνηση «μειοψηφίες»!
Οικονομική κρίση
Ακαδημαϊκοί ζητούν Οικουμενική
«Οχι στην Αυτοκρατορία του Χρήματος»
Νέα Δημοκρατία
«Ο μόνος δρόμος είναι οι κάλπες»
Κυπριακό
Χαμηλές προσδοκίες
Σοσιαλιστική Διεθνής
Σοσιαλιστική Διεθνής με φόντο την αγανάκτηση
Προεδρία της Δημοκρατίας
Γλέζος: Δεν έπρεπε να εκνευριστεί ο Πρόεδρος
ΚΚΕ
«Ζητούν συνεχώς μεγαλύτερες θυσίες»
ΣΥΝ
«Τα Ταμεία έπρεπε να μην κουρευτούν»
Δημοκρατική Αριστερά
«Ανάπτυξη όσο είναι καιρός»
ΣΥΡΙΖΑ
Στον Πρόεδρο σήμερα ο Τσίπρας
Άλλες ειδήσεις
Διαμαντίδης κατά ΣΥΡΙΖΑ