Έντυπη Έκδοση

ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Μόλις 20.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης

Μόλις 20.000 από τους 580.000 δικαιούχους έχουν υποβάλει έως και σήμερα αίτηση για να λάβουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης και την προκαταβολή του 25% για την περίοδο 2013-2014 στην ηλεκτρονική εφαρμογή.

Οι πρώτες προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται ότι θα δοθούν την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ το υπόλοιπο 75%θα δοθεί μέσα στο 2014 Οι πρώτες προκαταβολές του επιδόματος θέρμανσης υπολογίζεται ότι θα δοθούν την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ το υπόλοιπο 75%θα δοθεί μέσα στο 2014 Σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση στην εφαρμογή που άνοιξε την περασμένη Παρασκευή στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), είναι ιδιαίτερα μικρή.

Μικρή είναι όμως και η κίνηση στις παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης. Οπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, οι παραγγελίες είναι μηδενικές, καθώς οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν πετρέλαιο.

Ειδικός φόρος

Στελέχη της Ομοσπονδίας των Βενζινοπωλών επισημαίνουν ότι η διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε υψηλά επίπεδα θα πλήξει και φέτος την κατανάλωση, έστω και αν οι τιμές φέτος είναι ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι. Σύμφωνα με τα στοιχεία, για παραγγελίες άνω των 1.000 λίτρων η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική είναι 1,26-1,27 ευρώ/λίτρο, ενώ στην επαρχία φτάνει στο 1,30 ευρώ/λίτρο.

Από φέτος οι φορολογούμενοι που υποβάλλουν αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης, μπορούν να λαμβάνουν προκαταβολικά (πριν από την αγορά πετρελαίου) το 25% του συνολικού ποσού, εντός 20 ημερών από την υποβολή της αιτήσεως. Οι πρώτες προκαταβολές υπολογίζεται ότι θα δοθούν την τρίτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ το υπόλοιπο 75% του επιδόματος θα δοθεί μέσα στο 2014, μετά την προμήθεια πετρελαίου.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν εισόδημα έως 30.000 ευρώ εάν είναι άγαμοι και έως 40.000 ευρώ εάν είναι έγγαμοι με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το εισοδηματικό όριο παραμένει στις 43.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Παράλληλα, ισχύει και περιουσιακό κριτήριο 200.000 ευρώ για άγαμους και 300.000 ευρώ για έγγαμους.

Στην ηλεκτρονική εφαρμογή οι δικαιούχοι θα πρέπει να αναγράψουν το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση κατοικίας, τον ΑΦΜ και τον αριθμό του τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα γίνεται η σταδιακή πίστωση του ποσού του επιδόματος.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Θέρμανση
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ)
Επιδόματα
Πετρέλαιο θέρμανσης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Επιδόματα
Μόλις 20.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Επιμένει ο Ιταλός των Μινωικών για Πειραιά - Χανιά
ΔΟΚ
Βελτίωση δεικτών στην Ε.Ε. - επιδείνωση στην Ελλάδα
ΕΣΠΑ
1,08 δισ. για 16.911 επενδυτικά σχέδια
Εμπόριο
Από αύριο εκπτώσεις, να 'χαμε και λεφτά...
Γεωτρήσεις
Energean-OceanRig πάνε για γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη
ΚΕΠΑ
Ξεπαγώνει η αγορά αναπηρικών Ι.Χ.
Τράπεζα Πειραιώς
Με κέρδος πούλησαν οι Πορτογάλοι τη συμμετοχή τους στην Πειραιώς
Eurobank
Κλειδί η συμμετοχή ιδωτών στην αύξηση κεφαλαίου Eurobank
Deutsche Bank
«Δίκαιη η τιμή των ελληνικών μετοχών»
ΑΣΚΙ Εφοριακών
Εφοριακοί καταγγέλλουν το υπουργείο
ΝΑΤ
Στο κεντρικό Μέγαρο ΝΑΤ όλες οι υπηρεσίες
Κύπρος
Χωρίς σχέδιο πτήσης οι Κυπριακές Αερογραμμές
Στο στόχαστρο, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια
ΠΟΠ
Η μάχη της φέτας κερδήθηκε μόνο εντός Ε.Ε.