Έντυπη Έκδοση

DEUTSCHE ΒΑΝΚ

«Δίκαιη η τιμή των ελληνικών μετοχών»

Η Ελλάδα θα καταταγεί στις αναδυόμενες αγορές από την MSCI (Morgan Stanley Capital International), με την έκθεσή της που θα δημοσιευθεί στις 7 Νοεμβρίου, και η αλλαγή αυτή θα ισχύσει μετά το κλείσιμο της αγοράς στις 26 Νοεμβρίου, αναφέρεται στο χθεσινό δελτίο της Deutsche Bank για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.

Οι αναλυτές της τράπεζας επισημαίνουν ότι παρ' όλο που η ελληνική κεφαλαιαγορά στο σύνολό της έχει τη μεγαλύτερη απόδοση από την αρχή του 2013, οι μετοχές της βρίσκονται σε «δίκαιη τιμή». Θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι στο δείκτη MSCI ΕΜ (αναδυόμενων αγορών) θα περιληφθούν έξι ελληνικές μετοχές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ, Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια) και εκτιμούν ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα να ενταχθούν επίσης οι Jumbo και Follie Follie και μικρότερη για τις Alpha, Viohalco και Motor Oil.

Ο,42% η συμμετοχή

Η συμμετοχή των ελληνικών μετοχών στο δείκτη αναδυόμενων αγορών θα βρίσκεται περίπου στο 0,42%, συνεπώς δεν θα έχουν μεγάλη βαρύτητα στα «παθητικά» κεφάλαια επενδύσεων σε δείκτες, αλλά σαφώς μεγαλύτερη απ' ό,τι είχαν οι μόλις δύο μετοχές που περιλαμβάνονταν στο δείκτη ανεπτυγμένων αγορών.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank, που λίγο πριν από τις εκλογές στη Γερμανία θεωρούσαν αναπόφευκτο ένα νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους, είναι πλέον πεπεισμένοι ότι αποκλείεται μια άμεση διαγραφή είτε για τους ιδιώτες είτε για τις κρατικές πιστώσεις, αλλά εκτιμούν ότι θα γίνονται σταδιακά επιμηκύνσεις και μειώσεις επιτοκίων για τα «δάνεια διάσωσης».

Στο δελτίο επισημαίνεται ότι η όποια βελτίωση στα ισοζύγια (εμπορικό και τρεχουσών συναλλαγών) οφείλεται αποκλειστικά στη μείωση των εισαγωγών. Και σχολιάζεται ότι συνεχίζεται -αν και με αργότερο ρυθμό- η μείωση των τραπεζικών πιστώσεων, τάση που εκτιμάται ότι δεν θα αλλάξει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2014, όταν οι τράπεζες θα υποβληθούν στις ευρωπαϊκές δοκιμασίες κεφαλαιακής αντοχής.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Deutsche Bank
Διεθνείς αγορές και Χρηματιστήρια
Γερμανία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Επιδόματα
Μόλις 20.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Επιμένει ο Ιταλός των Μινωικών για Πειραιά - Χανιά
ΔΟΚ
Βελτίωση δεικτών στην Ε.Ε. - επιδείνωση στην Ελλάδα
ΕΣΠΑ
1,08 δισ. για 16.911 επενδυτικά σχέδια
Εμπόριο
Από αύριο εκπτώσεις, να 'χαμε και λεφτά...
Γεωτρήσεις
Energean-OceanRig πάνε για γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη
ΚΕΠΑ
Ξεπαγώνει η αγορά αναπηρικών Ι.Χ.
Τράπεζα Πειραιώς
Με κέρδος πούλησαν οι Πορτογάλοι τη συμμετοχή τους στην Πειραιώς
Eurobank
Κλειδί η συμμετοχή ιδωτών στην αύξηση κεφαλαίου Eurobank
Deutsche Bank
«Δίκαιη η τιμή των ελληνικών μετοχών»
ΑΣΚΙ Εφοριακών
Εφοριακοί καταγγέλλουν το υπουργείο
ΝΑΤ
Στο κεντρικό Μέγαρο ΝΑΤ όλες οι υπηρεσίες
Κύπρος
Χωρίς σχέδιο πτήσης οι Κυπριακές Αερογραμμές
Στο στόχαστρο, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια
ΠΟΠ
Η μάχη της φέτας κερδήθηκε μόνο εντός Ε.Ε.