Έντυπη Έκδοση

ΑΣΚΙ: ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ Ο ΜΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ

Εφοριακοί καταγγέλλουν το υπουργείο

Σαφή υπονοούμενα για προσπάθεια συγκάλυψης υποθέσεων μεγάλης φοροδιαφυγής από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αφήνει σε ανακοίνωσή της η Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚΙ) Εφοριακών.

Το δημοσίευμα της «Ε» στις 23 Οκτωβρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΣΚΙ Εφοριακών Το δημοσίευμα της «Ε» στις 23 Οκτωβρίου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΣΚΙ Εφοριακών Την έντονη αντίδραση της συνδικαλιστικής παράταξης προκάλεσε δημοσίευμα της «Ε» στις 23 Οκτωβρίου, με το οποίο αποκάλυπτε ότι ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης σε συνομιλία του στο Twitter χαρακτήριζε τις ελεγχόμενες υποθέσεις (οι οποίες βρίσκονται κοντά στην παραγραφή) ως υποθέσεις που δεν έχουν εισπρακτικό ενδιαφέρον.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΚΙ Εφοριακών αφήνει να εννοηθεί ότι πρόθεση του κ. Θεοχάρη είναι να καθησυχάσει με το μήνυμά του «τους ελεγχόμενους, πιθανούς φοροφυγάδες» ότι δεν θα συνεχιστούν οι έλεγχοι. Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Θεοχάρης στέλνει μήνυμα και «προς τη φορολογική διοίκηση καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρξει η απαιτούμενη απόδοση των ελεγκτικών μηχανισμών, όταν ο πολιτικός προϊστάμενός τους χαρακτηρίζει ως "χαμένες" τις υποθέσεις που ελέγχουν».

Οι εφοριακοί διερωτώνται από πού προκύπτει το χαμηλό εισπρακτικό ενδιαφέρον των συγκεκριμένων υποθέσεων όταν μόνο δύο από τις χιλιάδες υποθέσεις εμβασμάτων που εκλέχθηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, απέφεραν στο Ελληνικό Δημόσιο έσοδα 5 εκατ. ευρώ και σημειώνει με νόημα «μήπως γι' αυτό ελέγχθηκαν μόνο δύο».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΣΚΙ Εφοριακών ερωτά τον κ. Θεοχάρη γιατί «στρέφει ένα μεγάλο τμήμα του (ούτως ή άλλως υποστελεχωμένου) φορολογικού μηχανισμού σε αυτές τις υποθέσεις, αφού σύμφωνα με τα γραφόμενά του αυτές οι υποθέσεις δεν έχουν ενδιαφέρον;».

Η ανακοίνωση της ΑΣΚΙ Εφοριακών καταλήγοντας ζητά από το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να απαντήσει αν «η άποψη αυτή αφορά και υποθέσεις (όπως και η λίστα Λαγκάρντ), οι οποίες βρίσκονται σήμερα σε καθεστώς ελέγχου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε γράψει η «Ε» στις 23 Οκτωβρίου, ο κ. Θεοχάρης απαντώντας στις 19 Οκτωβρίου σε ερώτηση πολίτη μέσω του Twitter, αν υπάρχει πρόθεση να θαφτούν οι έρευνες για τους μεγαλοφοροφυγάδες, έγραψε: «Δεν σχολιάζω τις δράσεις του ΣΔΟΕ. Γενικά, υποθέσεις κοντά σε παραγραφή δεν έχουν εισπρακτικό ενδιαφέρον». Ωστόσο το συγκεκριμένο tweet έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς είχε σταλεί μόλις τέσσερις μέρες μετά από εγκύκλιο που υπέγραφε ο ίδιος και ήταν ιδιαίτερα αυστηρός προς τους εφοριακούς, δίνοντάς τους οδηγίες ώστε να επισπευσθεί ο έλεγχος των υποθέσεων που παραγράφονται.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η ΔΗΜΟΣ έγραψε: (πριν 6 έτη)
αληθεια με τισ νεες τοποθετησεισ οπου με δ βαθμο πηραν θεσεισ προισταμενων και με β στο περιθοριο γιατι οι εφημεριδεσ πνιξανε αυτη την υποθεση ,
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ανανεωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΑΣΚΙ) Εφοριακών
Υπουργείο Οικονομικών
Εφορία και φορολογική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
Επιδόματα
Μόλις 20.000 αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Επιμένει ο Ιταλός των Μινωικών για Πειραιά - Χανιά
ΔΟΚ
Βελτίωση δεικτών στην Ε.Ε. - επιδείνωση στην Ελλάδα
ΕΣΠΑ
1,08 δισ. για 16.911 επενδυτικά σχέδια
Εμπόριο
Από αύριο εκπτώσεις, να 'χαμε και λεφτά...
Γεωτρήσεις
Energean-OceanRig πάνε για γεωτρήσεις σε μεγάλα βάθη
ΚΕΠΑ
Ξεπαγώνει η αγορά αναπηρικών Ι.Χ.
Τράπεζα Πειραιώς
Με κέρδος πούλησαν οι Πορτογάλοι τη συμμετοχή τους στην Πειραιώς
Eurobank
Κλειδί η συμμετοχή ιδωτών στην αύξηση κεφαλαίου Eurobank
Deutsche Bank
«Δίκαιη η τιμή των ελληνικών μετοχών»
ΑΣΚΙ Εφοριακών
Εφοριακοί καταγγέλλουν το υπουργείο
ΝΑΤ
Στο κεντρικό Μέγαρο ΝΑΤ όλες οι υπηρεσίες
Κύπρος
Χωρίς σχέδιο πτήσης οι Κυπριακές Αερογραμμές
Στο στόχαστρο, ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, λιμάνια
ΠΟΠ
Η μάχη της φέτας κερδήθηκε μόνο εντός Ε.Ε.