Έντυπη Έκδοση

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ετσι έγραψαν τη δική μας ιστορία

Σάκης Κωνσταντάτος
Μέσα από τις ζωές τους κατέγραψαν την Ελλάδα της κρίσης και του ΔΝΤ. Είναι οκτώ καθημερινοί άνθρωποι που δεν σκύβουν το κεφάλι και δεν φοβούνται τίποτε, γιατί έχασαν πολλά.

Πλήρες θέμα...

 • Διαχείριση απορριμμάτων

  • ΤΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ Ζήσε το μύθο σου... στη «Σκουπιδοχώρα»
   Με συμβασιούχους υπό απόλυση και με ετήσιο τζίρο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ στήνεται το μεγάλο πάρτι για τη διαχείριση των απορριμμάτων Ολοι οι κάτοικοι της «Σκουπιδοχώρας» αναρωτιούνται πού στο καλό πάνε τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που πληρώνουν για δημοτικά τέλη. Ενώνει την Ανατολή με τη Δύση, παρέχει ξεχωριστή διαβίωση στους ιθαγενείς και μοναδικές εικόνες στους επισκέπτες. Η «Σκουπιδοχώρα» -«Garbageland» αγγλιστί- είναι το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Ευρώπης και αναμφίβολα το μεγαλύτερο επίτευγμα του ελληνικού έθνους τα τελευταία χρόνια (μετά την υπογραφή του μνημονίου φυσικά).
 • Μετρό

  • ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ Επιτέλους μετρό στην Αγ. Παρασκευή
   Από σαράντα κύματα πέρασε η κατασκευή σταθμού του μετρό στην Αγία Παρασκευή. Το τέλος του 2010 συνέπεσε με το φινάλε στο σίριαλ του σταθμού μετρό της Αγίας Παρασκευής.
  • Επεκτάσεις προς Χαϊδάρι, Περιστέρι, Γλυφάδα, Πειραιά
   Ετος μετρό θα είναι το 2011, εφόσον όμως «ξεμπλέξει» με τη Siemens. Το υπουργείο Υποδομών περιμένει με αγωνία το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, που πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, για να αποφασίσει τι θα κάνει με τρεις σημαντικές επεκτάσεις των γραμμών: προς Χαϊδάρι, Ανθούπολη Περιστερίου και Ελληνικό.
 • Αστυνομικό ρεπορτάζ

  • ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΡΙΑΝΚΟΥΡ Ερευνες στα ίχνη των βομβιστών
   Δεν ήθελαν θύματα οι δράστες. Για «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μιλούν στην ΕΛ.ΑΣ. Μεγάλες ζημιές στο κτίριο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και στα οχήματα που ήταν παρκαρισμένα έξω από αυτό, προκάλεσε η βόμβα που εξερράγη το πρωί της Πέμπτης. Την ταυτότητα των δραστών από τη μέθοδο δράσης τους αναζητούν τώρα στην ΕΛ.ΑΣ.
 • Υπουργείο Παιδείας

  • ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΑΕΙ Franchising από τα πανεπιστήμια
   Οι «κόκκινες» γραμμές του υπουργείου Παιδείας όσον αφορά στις αλλαγές στα πανεπιστήμια έχουν πλέον διαφανεί. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και οι πρυτάνεις έχουν καταλάβει, όπως είπαν στην «Κ.Ε.», ότι το παιγνίδι για το υπουργείο παίζεται σε δύο τομείς: Στη διοίκηση και τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων.