Έντυπη Έκδοση

Το κυνήγι της λάμψης

Ποιήτρια άκρως εσωτερική, που, μολονότι είδε άπειρες φορές τα φτερά της ρημαγμένης μοναξιάς της να κόβονται σύρριζα, δεν έχει πάψει να πιστεύει στην ανεπαίσθητη και αδιόρατη ομορφιά της ζωής.

Η Ζέφη Δαράκη

ακολούθησε πάντα μιαν ιδιαιτέρως προσεκτική πορεία στη γραφή της. Με την τελευταία της συλλογή, που κυκλοφορεί υπό τον τίτλο «Σε ονομάζω θα πει σε χάνω», από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια», η Δαράκη επιβεβαιώνει τόσο την αποτελεσματικότητα του χαμηλόφωνου πλην λίαν εκφραστικού λυρισμού της όσο και την ευαισθησία του ποιητικού της εγώ, που ξέρει να εντοπίζει τις ρωγμές στον περίγυρό του δίχως να υποκύπτει στον θρήνο για την απώλεια της χαράς και της αξίας των πραγμάτων.

Τα ποιητικά τοπία της Δαράκη γεμίζουν κάποτε από τις εικόνες του αφανισμού και της καταστροφής, ενώ τα πρόσωπά της τείνουν πολλές φορές να συντριβούν κάτω από το βάρος της υπαρξιακής απαρέσκειας και ακύρωσης η οποία τα περιβάλλει. Κάτι τέτοιο δεν σημαίνει, μολοντούτο, πως ο ποιητικός της λόγος αφήνεται στην ξηρασία και την αποτέφρωση, ακόμη κι αν πρέπει να παλέψει μετωπικά με τον θάνατο: «Στο βάθος του ορίζοντα / τρέχει ασταμάτητα / εκείνο το απαστράπτον μαύρο / με τον αόρατο αναβάτη / Την κυνηγάει τη λάμψη / δεν τη φτάνει / τρέχει κατά μήκος της θλίψης / περιμένω όλο ρίγος τον ερχομό σου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Τυπογραφείο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Το ροκ παίρνει τα βουνά
Greek tour των Universe217
Μπαρόκ πάθη και Σάτιρες
Αρχαιολογία
Αποτελέσματα των ερευνών για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων
Παρουσίαση βιβλίου
Από το κράτος πρόνοιας στο κράτος καταστολής
ΕΕΝ
Ημερίδα ντοκιμαντέρ
Σκηνοθέτες/Παραγωγοί
Ηρωας ή προδότης;
Σύγχρονη Τέχνη
«Η Ελλάδα δημιουργεί και σύγχρονο πολιτισμό»
Εθνικό Θέατρο
«Προμηθέας» με Ελληνες και Αζέρους