Ηλεκτρονική Έκδοση

Παράλογη χαρακτηρίζει την απόφαση ο γερμανός ευρωβουλευτής Γ. Χατζημαρκάκης

Ανταποδοτικές εγγυήσεις προς τους καταθέτες που επηρεάζονται από την απόφαση της ΕΕ περί Κύπρου πρέπει να εξετάσει η κυβέρνηση της Λευκωσίας, δηλώνει ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο, χαρακτηρίζοντας παράλογο να αξιώνουν τέτοια μέτρα από τη μαρτυρική μεγαλόνησο οι θεσμικοί παράγοντες της ΕΕ.

Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης Ο ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Γιώργος Χατζημαρκάκης Ο ευρωβουλευτής κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια των κρίσιμων διαβουλεύσεων του επόμενου σαρανταοκταώρου, να μην εξετάσει το θέμα μονοδιάστατα και πέρα από τις απαιτήσεις της Τρόικας, να εξετάσει αντισταθμιστικές εγγυήσεις προς τους επηρεαζόμενους καταθέτες, ώστε να αποφευχθεί ο πανικός και να συγκρατηθεί το ενδεχόμενο ρεύμα φυγής καταθέσεων στο εξωτερικό, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη ρευστότατα των τραπεζών της Κύπρου.

Συγκεκριμένα ο κ. Χατζημαρκάκης ανέφερε ότι "η λύση ενός ομολόγου επταετούς διάρκειας συνδεδεμένη με τα έσοδα από το φυσικό αέριο μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις στους καταθέτες που επηρεάζονται για την επιστροφή του απολεσθέντος εισοδήματος σε βάθος χρόνου".

Αμφισβητώντας το αν η λύση που βρέθηκε είναι η "βέλτιστη", δήλωσε ότι για μια ακόμη φορά "οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι πολίτες της Κύπρου γίνονται Ιφιγένειες προκειμένου να γίνει εφικτή η διάσωση της εθνικής τους οικονομίας. Οι στιγμές είναι όμως κρίσιμες και γι' αυτό συστήνω ψυχραιμία και νηφαλιότητα στον κόσμο της Κύπρου".

"Είναι παράλογο οι θεσμικοί παράγοντες της Ε.Ε. να αξιώνουν τέτοια μέτρα από τη μαρτυρική μεγαλόνησο. Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στον κυπριακό λαό", καταλήγει η δήλωσή του.

Πηγή:ΑΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος
Γερμανία
Ευρωπαϊκή Ένωση
Για το ίδιο θέμα
Μουδιασμένη η Κύπρος από το σοκ του κουρέματος όλων των καταθέσεων