Ηλεκτρονική Έκδοση

Λύση τις αμέσως προσεχείς ημέρες για Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή (CPB BANK) στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν ακόμη οριστικές αποφάσεις σχετικά με την Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή (CPB BANK) στην Ελλάδα, αναφέρουν ασφαλείς πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στόχος του υπουργείου Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι να δοθεί λύση τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ακόμη και με το ενδεχόμενο της μεταφοράς του ενεργητικού των δύο τραπεζών σε άλλο εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα.

Η απόφαση για εισφορά τέλους επί των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες δεν αφορά στα υποκαταστήματα αυτών στην Ελλάδα, γεγονός που επισήμανε με σημερινή του ανακοίνωση τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσο και ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, οι καταθέτες στις δύο αυτές κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει στις τράπεζες αυτές.

Εξάλλου, στα 2,5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχονται οι συνολικές επιστροφές καταθέσεων από το κυπριακό τραπεζικό σύστημα προς το ελληνικό στη διάρκεια των τελευταίων μηνών, σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις τραπεζών.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις από τις εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προς το κυπριακό, που είχαν παρατηρηθεί πριν τις διπλές ελληνικές εκλογές, παραμένουν μέχρι σήμερα περίπου 1,5 με 2 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των καταθέσεων που "έφυγαν" από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προς το κυπριακό συμπεριλαμβάνονται και ποσά καταθέσεων μικροκαταθετών που κυμαίνονται από 5.000 μέχρι 15.000 ευρώ.

Πηγή:ΑΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Κύπρος
Για το ίδιο θέμα
Τρία λάθη και μια μόλυνση στο «γιατρικό» της Κύπρου
Μουδιασμένη η Κύπρος από το σοκ του κουρέματος όλων των καταθέσεων