Ηλεκτρονική Έκδοση

Μαλάς: Η Βουλή να σκεφτεί αν πρέπει καν να το συζητήσει

Οι εξελίξεις στο Eurogroup αποτελούν ένα θανάσιμο πλήγμα για την κυπριακή οικονομία ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντίπαλος του Νίκου Αναστασιάδη στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Κύπρο, Σταύρος Μαλάς, προσθέτοντας πως όπως φαίνεται η Κυβέρνηση πήγε ενώπιον του Eurogroup χωρίς καμία απολύτως διαπραγματευτική τακτική.

Μας έλεγαν, είπε, ότι υπήρχαν κόκκινες γραμμές όσον αφορά τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα και αυτό το οποίο αποδείχθηκε είναι ότι αυτή η κινητικότητα των τελευταίων ημερών ήταν μια επικοινωνιακή τακτική άνευ περιεχομένου.  

Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, αυτό που επιχειρήθηκε χθες από πλευράς ευρωζώνης είναι να επιβληθεί μια οικονομική μακροχρόνια επικυριαρχία στην κυπριακή οικονομία. Πρώτη φορά, είπε, η ΕΕ και η Ευρωζώνη έχουν επιχειρήσει κάτι τέτοιο.

Κάλεσε τη Βουλή να σκεφτεί «πέντε φορές» αν πρέπει να συζητήσει καν αυτό το οποίο έχει αποφασιστεί από πλευράς της κυβέρνησης. Αν τελικά μπούμε σε μια διαδικασία να αποφασίσουμε και να ψηφίσουμε, πρόσθεσε ο κ. Μαλάς, τότε «από μόνοι μας θα επιφέρουμε αυτό το τεράστιο πλήγμα γιατί πλέον θα βρεθούμε ενώπιον τετελεσμένων γεγονότων».  

Κάλεσε την Κυβέρνηση να συγκαλέσει μια διευρυμένη σύσκεψη ειδικών, ώστε να συζητηθούν όλες οι επιλογές που υπάρχουν και τότε να αντιπροταθούν άλλα μέτρα τα οποία θα δημιουργούν έστω και την υστάτη προοπτικές ανάπτυξης.  

Ο κ. Μαλάς δήλωσε, επίσης, πως με αυτά που έχουν διαμορφωθεί, δυστυχώς, η κυπριακή οικονομία δεν πρόκειται να ανακάμψει και την ευθύνη -όπως είπε- την φέρουν απόλυτα οι κυβερνώντες. «Οι κυβερνώντες», συνέχισε, «που μας έχουν πει ότι έχουν ισχυρές πλάτες να αναλάβουν αυτή την ευθύνη. Ας την αναλάβουν τώρα».  

Ο κ. Μαλάς καταλήγοντας ανέφερε πως όσο πρέπει να λογοδοτήσει η κυβέρνηση για τους ισχυρισμούς της θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν και κάποιοι άλλοι οι οποίοι πριν από δέκα μέρες έδιναν τα εύσημα στην Κυβέρνηση για την πολύ σωστή οικονομική διαχείριση και την αντιμετώπιση της τρόικας και σήμερα καλούν όπως είπε τον κυπριακό λαό σε εξέγερση και σε εκλογές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή