Ηλεκτρονική Έκδοση

Συννεφιά και τοπικές βροχές σήμερα

Τοπικές βροχές στα βόρεια και δυτικά, νοτιοανατολικούς ανέμους μέχρι 7 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και άνοδο της θερμοκρασίας στα νότια προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ευνοείται επίσης η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Το θερμόμετρο θα δείξει από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και σε Μακεδονία και Θράκη, όπου οιάνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές κυρίως στα βόρεια αναμένονται σήμερα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο με βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, θα επικρατήσουν επίσης στην Κρήτη και τα νησιά των Κυκλάδων. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σποραδικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα βόρεια των Δωδεκανήσων και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έντασης 4 μποφόρ στα βόρεια ενώ στα νότια μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΜΥ