Ηλεκτρονική Έκδοση

Έπονται διώξεις για την υπόθεση Λαγκάρντ

Σε ποινικές διώξεις μη πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» αναμένεται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες-σύμφωνα με πληροφορίες-οι οικονομικοί εισαγγελείς καθώς ολοκληρώθηκε η έρευνά τους.

Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας που σχηματίστηκε έχει υποβληθεί σχετική αναφορά από τον αναπληρωτή οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, στον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη με τα συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει για την ποινική αξιολόγηση των μη πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στη διαχείριση της λίστας, η οποία παρέμεινε επί σχεδόν 20 μήνες αναξιοποίητη.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Καπελέρης και Ιωάννης Διώτης, μία δικηγόρος και πρώην συνεργάτιδα του κ. Διώτη καθώς και οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων απαλείφτηκαν από την επίμαχη λίστα. Ως ύποπτοι κλήθηκαν και κατέθεσαν επίσης οι τρεις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι είχαν καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα.

(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Λίστα Λαγκάρντ