Ηλεκτρονική Έκδοση

ΗΠΑ: Σκότωσαν ύποπτο για την επίθεση στη Βοστώνη

Νεκρός από τα πυρά πράκτορα του FBI έπεσε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ένας άντρας, ύποπτος ότι σχετιζόταν με τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News. Σύμφωνα με το δίκτυο, ο ύποπτος ανακρινόταν σήμερα το πρωί στη Φλόριντα και ενώ ήταν αρχικά συνεργάσιμος, μετά επιτέθηκε στον πράκτορα, ο οποίος τον πυροβόλησε θανάσιμα.

Η εφημερίδα "Ορλάντο Σέντινελ" αναφέρει πως ένας φίλος του νεκρού τον αναγνώρισε ως τον 27χρονο Ιμπραγκίμ Τοντάσεφ από το Ορλάντο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εν λόγω φίλος, ο Χουσν Ταράμιφ, είπε πως ο Τοντάσεφ ανακρινόταν στο πλαίσιο των ερευνών για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη και πως γνώριζε τον ύποπτο για τις επιθέσεις αυτές Ταμερλάν Τσαρνάεφ επειδή αμφότεροι ασκούνταν στις πολεμικές τέχνες.

Ο εκπρόσωπος του FBI Ντέιβ Κουβετιέ δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του νεκρού, ούτε την ενδεχόμενη σχέση του με τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη.

Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας. Ο 19χρονος αδελφός του, Τζοχάρ, πυροβολήθηκε στο λαιμό πριν τη σύλληψή του και κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών. Κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης στις 15 Απριλίου από τις οποίες τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 264 τραυματίστηκαν. Αν καταδικαστεί ενδέχεται να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή.

Πηγή: ΑΜΠΕ,Reuters

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Νέα στοιχεία για τον άνδρα που σκότωσε το FBI