Ηλεκτρονική Έκδοση

Αν συνεχίσουν τις πιέσεις ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Ο Σαμαράς απειλεί με εκλογές

«Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής"

Τελευταία ενημέρωση:

Ψήφο εμπιστοσύνης είναι διατεθειμένος να ζητήσει ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται το μεσημέρι της Τετάρτης, από το πρωθυπουργικό περιβάλλον- διότι η καταψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ΕΡΤ αίρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ θα προχωρήσει,  διαμήνυσε νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο επικρατεί κλίμα πρόωρων εκλογών, μετά τις πληροφορίες για κατάθεση πρότασης νόμου από ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πετάνε το γάντι στους κυβερνητικούς εταίρους, διαμηνύοντας ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του και δηλώνουν έτοιμοι για εκλογές, εφόσον ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τραβήξουν το σχοινί στα άκρα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, άλλωστε, πιστεύουν ότι παρά τις αντιδράσεις, την απόφαση για λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση στηρίζει η πλειοψηφία των πολιτών και ότι μία εκλογική αναμέτρηση αυτή τη στιγμή θα ενισχύσει τη Νέα Δημοκρατία και τον κ.Σαμαρά που έδειξε - όπως λένε - ότι παίρνει τολμηρές και δύσκολες αποφάσεις για βαθιές τομές.

Την ίδια ώρα, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις, φοβούμενες ότι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα οδηγήσει σε καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων. 

Ο πρωθυπουργός μιλάει το μεσημέρι σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο Ιντερκοντινένταλ, με θέμα τις νέες πιστώσεις και χρηματοδοτήσεις για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κείμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν περιείχε αναφορά στην ΕΡΤ, όμως δεν αποκλείεται να γίνει προσθήκη την τελευταία στιγμή.

Δεν υπάρχει επίσης μέχρι στιγμής απόφαση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς ο κ.Σαμαράς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υποχωρήσει στο θέμα της ΕΡΤ. 

Βίκυ Σαμαρά

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Νέα Δημοκρατία
ΔΗΜΑΡ
Για το ίδιο θέμα
Σαμαράς: «Καταργούμε μια εστία αδιαφάνειας και σπατάλης»
Ο Όλι Ρεν χαιρετίζει την απόφαση για «εξυγίανση της ΕΡΤ»
Στουρνάρας: Οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν το συντομότερο