Ηλεκτρονική Έκδοση

Μετατέθηκε το ραντεβού

Το Σάββατο η συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας

Στη σκιά των αντιδράσεων για την ΕΡΤ

Αναταραχή στο Μαξίμου προκαλούν οι μαζικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση για “λουκέτο”, με αποτέλεσμα να αναβληθεί για το Σάββατο τελικά η προγραμματισμένη συνάντηση του υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα.

Βρε καλώς τους... Βρε καλώς τους... Στην ημερήσια διάταξη θα είναι τα ανοιχτά μέτωπο του αποτυχημένου προγράμματος: το “κλείσιμο” της ΕΡΤ και ό,τι έχει προκαλέσει, η αποτυχημένη διαδικασία πώλησης της ΔΕΠΑ και η πιλοτική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα αναχωρήσουν την Πέμπτη μέρα γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχουν στο Euro Working Group όπου θα ληφθεί η απόφαση για τη δόση των 3,3 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών Τομσεν, Μόρς και Μαζούχ επιμένουν στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων με την ελληνική κυβέρνηση να επιλέγει την σκληρή γραμμή της απαρέγκλιτης εφαρμογής του “προγράμματος προσαρμογής”, εκβιάζοντας με πρόωρες εκλογές εάν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αποφασίσουν να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα.

Η συζήτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις μετά το “ναυάγιο” ΔΕΠΑ βάζει νέα δεδομένα στους στόχους για την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου ύψους 3,3 δισ. Ευρώ, γύρω απο τη βιωσιμότητα του χρέους και του χρηματοδοτικού κενού το 2014.

Στο τραπέζι θα μπει και η μείωση του ΦΠΑ για εστίαση από το 23% στο 13% πιθανόν για ένα πιλοτικό διάστημα 6 μηνών, αν και πολλοί κρατούν μικρό καλάθι.

Το αρχικό πρόγραμμα της τρόικας προβλέπει ότι η αξιολόγησή του ελληνικού προγράμματος θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιουνίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Τρόικα