Ηλεκτρονική Έκδοση

Κουτσούμπας: Η ΕΡΤ είναι υπόθεση όλων

Την παρέμβαση Παπούλια για την ΕΡΤ ζήτησε το ΚΚΕ

Τροπολογία από το ΚΚΕ

Σε κοινό αγώνα υπέρ του δημόσιου συμφέροντος, της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και της δημόσιας περιουσίας κάλεσε όλους τους εργαζομένους ο επικεφαλής του ΚΚΕ, Δ.Κουτσούμπας από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου βρέθηκε σήμερα. Παράλληλα ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου να μην ισχύσει το λουκέτο στην ΕΡΤ ενώ νωρίτερα το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για το θέμα.

Δ. Κουτσούμπας Δ. Κουτσούμπας Ο επικεφαλής του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ τονίζοντας ότι “δεν είναι μόνοι τους αυτή τη στιγμή, δεν θα είναι μόνοι τους και αύριο γιατί η υπόθεση ΕΡΤ, η υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι υπόθεση όλου του εργαζόμενου λαού, όλων των εργαζομένων.”

Καταδίκασε και πάλι την απόφαση της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για μια “απαράδεκτη” και “επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου” επισημαίνοντας πως “η ΕΡΤ δεν είναι μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση, είναι κοινωνικό αγαθό, ανήκει στον ελληνικό λαό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας. Μπορεί ο καθένας να έχει παρατηρήσεις για να βελτιωθεί, για να αναπτυχθεί η ποιότητα της ενημέρωσης κ.λπ., όμως αυτά τα συζητάμε. Αυτό που δεν μπορούμε να συζητήσουμε είναι να παραδώσουμε βορά στο ιδιωτικό κεφάλαιο αυτό που λέγεται δημόσια ενημέρωση, δημόσια ραδιοτηλεόραση, με τους εργαζόμενους στο δρόμο.”

“Χρειάζεται μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία να αναπτυχθεί, ήδη η υπόθεση αυτή αφορά και άλλους εργαζόμενους σε δημόσιους οργανισμούς, σε πρώην ΔΕΚΟ που θα βρεθούν στην ίδια κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ήδη υπάρχει για τα ΕΑΣ, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μπορεί και εκεί να μπει λουκέτο”, είπε ακόμα κατά την επίσκεψή του στο κτίριο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και τόνισε ότι “το μέτωπο πρέπει να είναι κοινό, ο αγώνας να είναι κοινός, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, τη δημόσια περιουσία γιατί είναι πλούτος που ανήκει στον λαό.”

Ακόμα κατήγγειλε τη διακοπή εκπομπής σήματος του 902 μέσω Digea επειδή αναμετάδιδε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Νωρίτερα ο Δ. Κουτσούμπας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και του ζήτησε “να ασκήσει στην κυβέρνηση τη μέγιστη δυνατή πίεση προκειμένου να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση” ενώ του εξέφρασε και την ανησυχία για την τύχη άλλων δημόσιων οργανισμών και πρώην ΔΕΚΟ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ
ΚΚΕ
Για το ίδιο θέμα
Πρωτοβουλία ΚΚΕ με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ