Ηλεκτρονική Έκδοση

Αναβολή ζήτησαν οι δικηγόροι των σωματείων

Την Τρίτη η συζήτηση της προσφυγής των καναλαρχών κατά της απεργίας

Προς αναμονή της απόφασης του ΣτΕ

Τελευταία ενημέρωση:

Αναβλήθηκε για την Τρίτη το μεσημέρι η συζήτηση για την προσφυγή των καναλαρχών κατά της απεργίας στα ΜΜΕ. Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας αποφάσισε να αναβάλει τη διαδικασία μετά από αιτήματα των πληρεξούσιων δικηγόρων των σωματείων, οι οποίοι μεταξύ άλλων ζητούσαν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν, αλλά και να αναμείνει το δικαστήριο την απόφαση του ΣτΕ που αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα. Όπως δήλωσαν, με την απόφαση αυτή θα επανακαθορίσει και τη στάση τους απέναντι στην απεργία.

Προσφυγή κατά των συνδικαλιστικών σωματείων του Τύπου και της ΠΟΣΠΕΡΤ για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο της ενημέρωσης κατέθεσαν ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών στο πρωτοδικείο Αθηνών, που ζητούν με την αγωγή τους να κηρυχθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις, επικαλούμενοι τη μη τήρηση των νόμιμων διαδικασιών για την προκήρυξη και κοινοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Την προσφυγή υπογράφουν οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ANTENNA, STAR, MEGA, SKAI, ALPHA και Μακεδονία και στρέφονται κατά των: Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ETITA), Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηελόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ).

Οι αιτούντες ζητούν να απαγορευθεί στο μέλλον κάθε απεργιακή κινητοποίηση, εφόσον δεν τηρούνται οι προδιαγραφές του νόμου. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
ΕΡΤ